Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Para-Kovács Imre: Megértett művészek

„Baloldali szemléletmóddal nem lehet értéket létrehozni”, hovatovább: „a magyar irodalom egyetlen írója, költője sem volt baloldali” – jelent meg a múlt év végén a Magyar Hírlapban. Hol máshol?

Elrugaszkodtunk! Ilyen volt 2012

Elrugaszkodtunk! Ilyen volt 2012

„2012 az elrugaszkodás éve lesz, amikor Magyarország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét” – jelentette ki tavalyi évértékelőjében a miniszterelnök. Szerzőink megkísérelték összeszedni, hogy mi mindentől rugaszkodtunk el ebben az évben (a józan észt és a valóságot ezúttal nem számítva). Egy sikerekben gazdag év néhány jellemző momentuma.

hvg.hu

Para-Kovács: Mindent vissza!

A teljes forgatókönyv titkos, de a szinopszis elég kidolgozott, ezért össze lehet rakni a miniszterelnök agyában bontakozó filmet.

Para-Kovács Imre: Deutsch Tamás kijutott az olimpiára

Félreértették Schmidt Máriát a baloldalon: egyértelmű, hogy a történész pontosan fogalmazott, és tágan értelmezve a kormányzó pártokról, szűkebben a Fideszről, konkrétan pedig Deutsch Tamásról írta nagy visszhangot kiváltott esszéjét.

Para-Kovács: A nemzeti Közgép-osztály felemelkedése

Para-Kovács: A nemzeti Közgép-osztály felemelkedése

Örkény István nagyon szépen köszöni, hogy a századik születésnapjára a Terrorelhárító Központ ilyen szép ajándékot adott, de nem kellett volna, tényleg. A történések önmaguktól állnak össze groteszk novellává, mint oly sok esetben, ha a magyar politika egyszerűen csak megmozdul. Az irodalmi vénával rendelkező állampolgárnak nincs más dolga, mint feszülten figyelni, cserélni az akkumulátort az ultrabookban, helyet csinálni az adatfelhőben, és írni, írni jobb korok művelt közönségének szórakoztatására.

Para-Kovács verses mesét ír Simicska felemelkedéséről

Para-Kovács verses mesét ír Simicska felemelkedéséről

Para-Kovács Imre nagy fába vágta a fejszéjét: Simicska Lajos felemelkedéséről ír verses mesét kisgyermekeknek. A címe: A nyúl, aki megette Nógrád megyét. Íme a mű szinopszisa.

Para-Kovács Imre: Miért nem kaptam Kossuth-díjat?

Minden március vesszőfutás és idegbaj, legalábbis az első fele, aztán kiderül, hogy megint nem kaptam Kossuth-díjat, és onnantól kezdve valahogy csak elvagyok. Nem mondom, hogy vidáman, mert azért mégiscsak fáj, de idővel túlteszem magam a dolgon. Idén azonban bajba kerültem, nem tudom egykönnyen elhessegetni a kérdést, mikor honfitársaim, polgártársaim, lakosság, emberek, független választópolgárok és munkások sírva tudakolják, hogy én miért nem kaptam, hogy tényleg, miért nem?

Nem azt mondták, Feri!

„…hanem azt, hogy menj a p...csába!” – hangzott négy éve a tudományos igényű elemzés arról, hogy az ún. szociális népszavazás akkor most a vizitdíjról, úgy általában a szociális jogokról, vagy csupán arról szólt, hogy a nép rühelli a kormányát úgy, ahogy van. A történelem ismételheti önmagát: az LMP a hétvégén bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez azzal az alig titkolt céllal, hogy az egzisztenciális félelmeket összekapcsolja kormánnyal szembeni egyéb indulatokkal. A referendumot elindító tanácskozásra – egyedüli újságíróként – bejutott Para-Kovács Imre is. Erősen szubjektív beszámolóját olvashatják.

Szebb jövőt, főpolgármester úr!

Szebb jövőt, főpolgármester úr!

Tarlós már óbudai időszaka alatt bizonyította, hogy agresszív, narcisztikus és homofób, tehát tökéletesen megfelel a budapesti választók relatív többségének, körülbelül ilyen elvárások érvényesülnek, ha a fővárosi átlagpolgár polgármestert választ, mivel a fentieket összekeveri a férfias, öntudatos és határozott szavakkal leírt tulajdonságokkal.

Schmitt Pál: előre Haynau nyomdokain!

Schmitt Pál: előre Haynau nyomdokain!

Para-Kovács Imre mai publicisztikájában érdekes elméletet enged útjára, azt írja, hogy Geréb Ágnesre kiszabott súlyos...

Para-Kovács Imre: Geréb és a Pál utcai fiúk

Para-Kovács Imre: Geréb és a Pál utcai fiúk

Geréb Ágnes bilincsben toporog valami bíróság koszlott folyosóján. Nyilvánvalóan kontraproduktív és eltúlzott büntetést kapott. Az egész megrázó és megalázó, nincs semmi értelme, csak bámulok én is, hogy mi történik itt. Az ATV és az Echo tévé meglepő módon versenyt szörnyülködik, és elég valószínűtlennek tűnik, hogy családok ugrottak fel a fotelból, „Vesszen Geréb!” felkiáltással, vagy örömmel töltené el őket az ügyész kérésénél is súlyosabb ítélet. De hogy jön ide Schmitt Pál?

Hirdetés

A főpolgármester-helyettes reakciója a hvg.hu cikkére

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes közleménye a "Vita a Moszkva térről" című cikkre, amely a hvg.hu-n jelent meg.

OS

Liberális Klub: Para-Kovács lefasisztázta Tarlóst

Bár az elmúlt években rengeteg terv született a Moszkva tér fölújítására, ezek a tervek mind az asztalfiókban maradtak. Nem igazán kristályosodtak ki az álláspontok a Budai Liberális Klub szervezésében tartott vitaesten sem, ahová meghívták Para-Kovács Imre írót- újságírót és Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettest. 2010-től a főpolgármester „a nagyszerű Tarlós István, régi, bejáratott fasiszta” lesz - jósolta Para-Kovács. Ezen megütköztünk.

Hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X