hvg.hu Tech

5 dolog, amire nagyon figyeljen, mielőtt ma bármit is vesz a neten

Új laptop harmadáron? Kávégép ritka olcsón? A fekete péntek és a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmával megszaporodnak a hamis internetes áruházak. A G Data kiberbiztonsági cég szerint ezek jó esetben csak silány minőségű terméket szállítanak, rossz esetben viszont bankkártyaadatainkat is ellopják, e-mail-címünket pedig levélszeméttel árasztják el.

hvg.hu Tech

Ha van PayPal-fiókja, ez az új funkció tetszeni fog

Magyarországon is elérhetővé vált a PayPal személyközi elektronikus fizetési megoldása, a PayPal.Me. A szolgáltatással egyszerűen küldhetünk pénzt ismerőseinknek és fogadhatunk is tőlük, egy személyre szóló link segítségével, amit bármilyen webes felületen, de akár sms-ben is eljuttathatunk a címzettnek.

hvg.hu Tech

Ha így kérik a PIN-kódját, meg ne adja

Hogy a karácsonyi ajándékozás valóban öröm legyen, érdemes egy kis időt szánni a biztonságos kártyahasználatra, a kockázatmentes webáruházak kiválasztására.

hvg.hu Tech

Az Apple bankot robbantana: a PayPal babérjaira tör

A világszerte népszerű online pénzügyi szolgáltatás, a PayPal nyomdokaiba lépne az Apple. Gyorsan népszerűvé vált fizetési rendszere tervezett fejlesztésével a magánszemélyek közötti utalást tenné egyszerűvé.

hvg.hu Tech

Az ön testébe is chipet ültetne a PayPal

Ha az ujjlenyomat-olvasóval és a retina-szkennerrel történő azonosítást XXI. századinak gondoljuk, akkor a PayPal már a XXII. század technológiáján gondolkodik – néhány évtizedes távlatban.

MTI Tech

2400 dolgozóját rúgja ki az eBay, pedig jó évet zártak

Nőtt az internetes kereskedési felületet üzemeltető amerikai eBay vállalat bevétele és nyeresége 2014 utolsó negyedévében, a kedvező pénzügyi adatok ellenére a vállalat bejelentette, hogy elbocsátja 2400 dolgozóját.

hvg.hu Tech

Ezután ingyen küldheti vissza, ha nem tetszik, amit a neten rendelt

Magyarországon is elindítja ingyenes visszaküldési szolgáltatását a rengeteg netes kereskedő által elfogadott PayPal. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fizetési szolgáltató anélkül vállalja át a visszapostázás költségét, hogy a vásárlónak akár csak meg kellene indokolnia, hogy miért nem akarja mégsem a neten vásárolt árut.

MTI Tech

Szétválik az eBay és a PayPal

Az eBay részvényárfolyama 11 százalékkal erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban, miután megjelent a hír, hogy leválik a cégről a PayPal online pénzügyi szolgáltató.

hvg.hu Én és a Cégem

Ide látszik, akkora bank születik Kínában

300 millió regisztrált ügyfél, 519 milliárd dollárnyi fizetés elszámolása, 93 milliárd dolláros kezelt vagyon – ezekkel a statisztikákkal az e-kereskedelmi óriás, Alibaba egykori fizetési üzletága büszkélkedhet, ami az anyacég idei rekordértékű részvénykibocsátása után szintén a tőzsdére készül.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk