hvg.hu Itthon

Lemaradt a csillaghullásról tegnap? Itt egy festői képsorozat

Csodás látványosságban lehetett része annak, aki az augusztus 12-ről 13-ra virradó éjszakán megnézte a csillaghullást az egészen holdtalan égen. Mint minden augusztusban, idén is a Perseidák meteorraj produkálta az égi látványosságot. Összegyűjtöttünk néhány fotót a tegnap esti égboltról.

MTI Instant tudomány

Ma éjszaka mindenképpen nézzen fel az égre!

Szerdán tíz óra után, de különösen az éjfélt követő néhány órában ígérkezik különösen látványosnak az idei Perseida-csillaghullás, a Perseidák nevű meteorraj szokásos augusztus 12-13-i csúcsaktivitása.

hvg.hu Instant tudomány

Lenyűgöző meteorfotók: Ezt láthatja, ha ma éjszaka az eget fürkészi

Egyik égi jelenség kioltja a másikat, de ha a fényes szuperhold ellenére mégis megpróbálkozik a meteorleséssel az augusztus 12-ről 13-ra virradó éjjel, páratlan látványban lehet része. Ma éjjel éri el maximumát a legismertebb meteorraj, a Perseidák. Az Időkép felhasználói látványos fotókat készítettek a korábbi évek meteoresőjéről.

MTI Tech

Igen látványos csillaghullás lesz pénteken

"Csillaghullás" lesz péntekről szombatra virradó éjjelen, amikor a legismertebb meteorraj, a Perseidák maximuma lesz, bár az égi látványosság megfigyelését megnehezíti a telehold.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával