MTI Itthon

Újra lehet túrázni a Pilisben, de csak óvatosan

Ismét látogatható a Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegység, valamint a Gödöllői-dombság turistaútjainak nagy része, azonban továbbra is tilos és veszélyes letérni a turistautakról a jégkárral érintett erdőkben – közölték a Pilisi Parkerdőtől kedden.

hvg.hu Vállalkozás

Giró-Szász jachtja a kormány egyik fő reklámosánál épült

Giró-Szász András, az egyik fő kormányzati kommunikátor nagyon menő elektromos jachtját olyan cég gyártja, amelynek tulajdonosa igencsak jól fekszik a kabinetnél – legalábbis az elmúlt négy évben tömegével nyerte a kormányzati és állami cégek által kiírt kommunikációs és reklámtendereket. Giró-Szász szerint a hajót nem a gyártótól vette.

MTI Itthon

Veszélyes a Pilis és a Visegrádi-hegység

Nem javasolja a Pilis és a Visegrádi-hegység 500 méternél magasabban fekvő területeinek látogatását a Pilisi Parkerdő Zrt., mert a vastag zúzmararéteg miatt ágak szakadhatnak le és fák dőlhetnek ki.

hvg.hu Vállalkozás

Bobpálya, libegő is lehetne a Hármashatár-hegyen

A Pilisi Parkerdő ökoturisztikai centrummá fejlesztené a Hármashatár-hegy tetejét, a tervnek azonban keresztül fekszik szerintük egy korábbi szerződésből ott maradt repülős cég. Az Index szerint lenne itt bobpálya, sípálya, szánkópálya, libegő, és siklóernyős bázis is.

MTI Itthon

Uniós forrásból újulnak meg a Gödöllő környéki erdők

A Pilisi Parkerdő által gondozott Parkerdő természetesen 2010-2012 elnevezésű természetvédelmi program részeként nyolc gödöllői erdőrészletben történik meg a szerkezetátalakítás, a kijelölt területek megújítása során őshonossá alakítják át az erdőket, természetesebbé és alkalmazkodó-képesebbé téve azokat - közölte Lomniczi Gergely, a Pilis Parkerdő Zrt. szóvivője.

Tossenberger Adél Itthon

Ledózerolt kalyibák: kiszorítják az erdőből a fedél nélkülieket – galéria

Csaholó kutyák, romos tákolmányok, rejtőzködő emberek, erdőbe rejtett favella Budapesten. A XV. kerület polgármestere úgy döntött, megtisztítják a helyet, és kilakoltatják a tíz-húsz éve ott élő több száz hajléktalant. A fák közt már bontják az összetákolt viskókat, de van, aki még kitart, és marad, amíg csak lehet.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával