hvg.hu Itthon

Sorra nyeri a megbízásokat Pintér volt cége

A vesztesek irigykedésének tulajdonítja a Vagyonvédelmi Kamara elnöke azt a piaci vélekedést, hogy Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ) egymás után szerzi a különböző megbízásokat, másoknak el sem érdemes indulni a tendereken. Egyes becslések szerint nagyjából a piac fele a vállalkozás kezében van, ám a vagyonvédelmi cégeket tömörítő kamara szerint ez egyáltalán nincs így. Mindenesetre a CBSZ értékesítéseinek nettó árbevétele tavaly mintegy nyolcmilliárd forintos volt.

hvg.hu Gazdaság

Pintér volt cége keltheti életre a stadionbeléptetőket

Pintér Sándor volt cége a tulajdonosa annak a vállalkozásnak, amely harmadmagával indulhat az új stadionbiztonsági közbeszerzésen. Ha nyer, a belügyminiszter volt érdekeltsége ezzel újabb állami megrendeléshez juthat, mint a választások óta számos alkalommal. A stadionbeléptető rendszer az első Orbán-kormány idején egyszer már milliárdokba került, de sosem helyezték üzembe.

hvg.hu Itthon

Pintér volt cégcsoportja újabb terepen kapott állami megbízásokat

Az Origo információi szerint az őrzés-védelmi megbízások után más jellegű állami munkákat is elnyertek olyan cégek, amelyek Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cégcsoportjához tartoznak. Az egyik cég műholdas járműkövetésre kapott állami megbízásokat, egy másik pedig tűzvédelmi rendszert szerel és táblákat javít az autópályákon.

Rádi Antónia Itthon

Tisztuló kép titokügyben

A Pintér Sándor belügyminiszter korábbi érdekeltségét, hozzátartozóit is érintő Eclipse-botrányban is szereplő kör ügyei miatt nyomoznak a titkosszolgálat korábbi vezetői ellen.

Origo Itthon

Újabb vaskos állami megbízást nyert el Pintér volt cége

Újabb értékes állami megbízást nyert el két másik céggel együttműködve az a biztonsági cég, amely korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában állt. A cég két másik vállalkozással összefogva kapta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által meghirdetett, feltehetően évekre szóló munkát. A közbeszerzési dokumentumból az is kiderül, hogy a nyertes cég adta be a legdrágább ajánlatot – írja az Origo.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával