MTI Vállalkozás

A Tescónál folyó nyomozásról érdeklődik a szakszervezet

A KDFSZ szerint a folyamatosan érkező munkavállalói panaszok alapján megállapítható, hogy a Tesco a nyomozás megindítása óta sem fizetette meg a hét napon belüli munkaidő-beosztás módosításból eredő rendkívüli munkavégzésért járó díjat és egyéb pótlékokat.

hvg.hu Itthon

Új főügyészt neveztek ki Pest megyébe

A Pest megyei Főügyészség élére -- a hvg.hu információi szerint -- Szabó Ferencet, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség eddigi szóvivőjét, helyettes ügyészét nevezték ki.

hvg.hu Napi merítés

Polt Péter kinevezésének rendkívül rossz üzenete van

Az Országgyűlés december 7-én legfőbb ügyésszé választotta Polt Pétert. Újra. A posztot egyszer már hat éven keresztül betöltő jogász mostantól immár kilenc évig felel a büntetőügyek vádhatósági képviseletéért. Polt Péter kinevezésének rossz üzenete van - olvasható a Mandiner blogon.

MTI Itthon

Polt Péter szerint nem sok a kilenc év

A Magyar Nemzetnek és az Estének adott interjújában a gyanúsítottak emberi jogairól, a korrupció elleni küzdelemről is beszélt az új legfőbb ügyész, a "Gyurcsány-ügyről" és a 2006-os rendőri túlkapásokról azonban azt állította, nincs elegendő információ a birtokában ezekről az ügyekről.

MTI Itthon

KDNP: Polt Péter felkészült jogász

A KDNP-frakció biztos abban, hogy Polt Péter megválasztása után kezdődő tevékenysége is pártatlanságot és szakszerűséget tükröz majd.

Hírszerző/FH Itthon

Polt Péter antikorrupciós csoportot tervez

Nagy megtiszteltetés a megválasztása, és meg is hatódott, mert ezúttal a képviselők jóval több mint kétharmada szavazott neki bizalmat. Ez pedig olyan legitimációt jelent, amely csak segítheti a munkáját - ezt mondta hétfő este Polt Péter az Országházban azután, hogy megválasztották legfőbb ügyésszé, és letette esküjét.

hvg.hu Itthon

Polt Péter lett a legfőbb ügyész

Megválasztotta legfőbb ügyésznek az Országgyűlés Polt Pétert, aki 2000 és 2006 között már betöltötte ezt a posztot. Az egykori Fidesz-tag mostantól kilenc évig lesz legfőbb ügyész, megbízatása pedig automatikusan meghosszabbodhat, ha a parlament nem tud majd dönteni utódjáról.

MTI Itthon

Egyhangúlag támogatta Polt Péter megválasztását a Fidesz-KDNP

Egyhangúlag támogatta a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciója Polt Péter legfőbb ügyésszé választását - közölte a Fidesz frakcióvezetője a két kormánypárti képviselőcsoport hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján, a Parlamentben.

hvg.hu Itthon

Még ma leteheti az esküt Polt

A köztársasági elnök Polt Pétert javasolta a legfőbb ügyészi posztra, a napirend szerint fél nyolckor születik meg a döntés. A honatyák ma döntenek arról is, hogy megszűnjön-e a közjogi méltóságok 13. havi illetménye.

hvg.hu Itthon

Ha Polt jön, Gyurcsány börtönbe megy?

Ha Polt Péterből ismét legfőbb ügyész lesz, akkor megnövekedhet Gyurcsány Ferenc börtönbe kerülésének esélye, illetve az ezzel kapcsolatos politikai elvárások felerősödhetnek – állítják a hvg.hu által megkérdezett politikai elemzők. Kérdés, hogy Gyurcsány levadászása kedvezne-e a kormánypártnak, vagy épp ellenkezőleg, mártírt csinálna a bukott kormányfőből.

MTI Itthon

Polt Péterről hétfőn döntenek

Kétnapos ülést tart a jövő héten a parlament. A képviselőknek mindkét napon biztosítaniuk kell a határozatképességet: hétfőn döntenek a legfőbb ügyészről, kedden pedig a 2011. évi költségvetés első körös módosító indítványairól és a büdzsé főszámairól.

MTI Itthon

Polt Péter szerint erősödött a jogállamiság

Az Alkotmánybíróság szerint a legfőbb ügyész interpellálhatósága nem egyeztethető össze az ügyészség független státuszával, mostani megszüntetésével véleményem szerint erősödött a jogállamiság - mondta Polt Péter legfőbbügyész-jelölt az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága előtti meghallgatásán, szerdán.

1
7 8 9 10 11 12 13

A címlapról ajánljuk