MTI Itthon

Megszűnik az önálló katonai ügyészség

Az egységes ügyészi szervezetbe integrálódik a katonai ügyészség, hogy az ott felhalmozott tapasztalatok is segítsék a korrupció elleni küzdelmet – jelentette be Polt Péter legfőbb ügyész.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány újabb levele a Facebookon: „ez szégyenteljes hátraarc”

Gyurcsány Ferenc levelet írt Rubovszky Györgynek, a mentelmi bizottság elnökének annak kapcsán, hogy 2011 áprilisában Polt Péter legfőbb ügyész a Parlamenthez fordult, és kérte a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését, mert hivatali visszaéléssel akarták meggyanúsítani. Gyurcsány Ferencet a sukorói beruházással összefüggő ingatlancsere-ügylet ügyében vonná eljárás alá az ügyészség.

hvg.hu Itthon

Vadai vizsgálatot kér Polttól, valaki államtitkot sértett

A legfőbb ügyésznél kezdeményezte az MSZP-s Vadai Ágnes annak kivizsgálását, történt-e államtitoksértés a kémügyben. A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke úgy fogalmaz: a köztársaság történetének legsúlyosabb államellenes bűncselekményével kapcsolatos gyanúsításokkal összefüggésben olyan információk láttak napvilágot, amelyek indokolttá teszik, hogy Polt Péter vizsgálatot indítson az ügyben.

MTI Itthon

Polt Péter különleges védelmet kapott

A kormányőrség védi Polt Péter legfőbb ügyészt - tudta meg a Népszava; a Köztársasági Őrezred az intézkedés tényét megerősítette a lapnak, de nem indokolta meg.

MTI/Magyar Hírlap Itthon

Hamarosan eldől Gyurcsány Ferenc sorsa

A Legfőbb Ügyészség rövid időn belül válaszol a mentelmi bizottság levelére, amelyben a parlamenti testület a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó indítvány kiegészítését kérte - számolt be a Magyar Hírlapnak Polt Péter legfőbb ügyész.

Nagy Attila Tibor Vélemény

Gyurcsány és a börtön

A volt miniszterelnök elleni eljárás akár évekig tartó újabb feszültségeket vihet a politikai rendszerbe, még távolabbra viheti egymástól az országos politika főbb szereplőit, tovább pusztíthatja a jogállamiságba vetett hitet - írja Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa.

Hírszerző/FH Itthon

Nyomozás indulhat Papcsák Ferenc és Zsiga Marcell ügyében

Feljelentésként értékelte a Legfőbb Ügyészség, mikor Molnár Csaba szocialista politikus Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult a szabálytalanul, két helyről is költségtérítést húzó fideszes képviselők ügyében.

MTI Vállalkozás

A Tescónál folyó nyomozásról érdeklődik a szakszervezet

A KDFSZ szerint a folyamatosan érkező munkavállalói panaszok alapján megállapítható, hogy a Tesco a nyomozás megindítása óta sem fizetette meg a hét napon belüli munkaidő-beosztás módosításból eredő rendkívüli munkavégzésért járó díjat és egyéb pótlékokat.

hvg.hu Itthon

Új főügyészt neveztek ki Pest megyébe

A Pest megyei Főügyészség élére -- a hvg.hu információi szerint -- Szabó Ferencet, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség eddigi szóvivőjét, helyettes ügyészét nevezték ki.

hvg.hu Napi merítés

Polt Péter kinevezésének rendkívül rossz üzenete van

Az Országgyűlés december 7-én legfőbb ügyésszé választotta Polt Pétert. Újra. A posztot egyszer már hat éven keresztül betöltő jogász mostantól immár kilenc évig felel a büntetőügyek vádhatósági képviseletéért. Polt Péter kinevezésének rossz üzenete van - olvasható a Mandiner blogon.

MTI Itthon

Polt Péter szerint nem sok a kilenc év

A Magyar Nemzetnek és az Estének adott interjújában a gyanúsítottak emberi jogairól, a korrupció elleni küzdelemről is beszélt az új legfőbb ügyész, a "Gyurcsány-ügyről" és a 2006-os rendőri túlkapásokról azonban azt állította, nincs elegendő információ a birtokában ezekről az ügyekről.

MTI Itthon

KDNP: Polt Péter felkészült jogász

A KDNP-frakció biztos abban, hogy Polt Péter megválasztása után kezdődő tevékenysége is pártatlanságot és szakszerűséget tükröz majd.

Hírszerző/FH Itthon

Polt Péter antikorrupciós csoportot tervez

Nagy megtiszteltetés a megválasztása, és meg is hatódott, mert ezúttal a képviselők jóval több mint kétharmada szavazott neki bizalmat. Ez pedig olyan legitimációt jelent, amely csak segítheti a munkáját - ezt mondta hétfő este Polt Péter az Országházban azután, hogy megválasztották legfőbb ügyésszé, és letette esküjét.

1
7 8 9 10 11 12 13

A címlapról ajánljuk