hvg.hu Itthon

A nap, amikor a szemünk előtt megjelent az űrvasút felcsúti leágazása

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: az MNB alapítványai még gazdagabbak lettek, Budapest pedig talán szegényebb egy állomással; végre, végre, meglesz a felcsúti kisvasút, és jön az űrvonat is (állítólag); remek hír, hogy Kossuth-díjat kapnak a Saul fia alkotói, a legfőbb ügyész pedig rendesen ebédel, és ez fontos.

hvg.hu Gazdaság

Újabb munkaebéd vár Poltra, az Együtt alelnöke is MNB-ügyben hívta meg

Úgy fest, Polt Péterre munkaebédek sorozata vár, legalábbis a csütörtöki, Matolcsy Györggyel elköltött déli étkezés után már be is futott egy újabb meghívás. Ezúttal a jegybank elnöki löncsölést közzétevő Pápai Levente invitálta meg a legfőbb ügyészt munkaebédre. A meghívó szerint a téma ugyancsak feljelentés lesz.

MTI Gazdaság

Matolcsy tavaly 20 millióval több osztalékot vett fel, mint 2014-ben

Polt Péter legfőbb ügyész számláján hétmillióval több van, tartozása pedig ötmillióval csökkent. Az ÁSZ-elnöknek tízmillióval ugrottak a kötvényei, a GVH-elnöknek pedig tízmillió forint van a számláján. Matolcsy György jegybankelnöknek több mint kétszer annyi osztalék járt tavaly, mint egy évvel korábban.

hvg.hu Itthon

Lázár: soha nem jártam Ibizán, és nem is tervezem

Nagyinterjút adott a Népszavának a Miniszterelnökséget vezető miniszter, és óvatosan eltartotta magától Habony Árpádot, a futballstadionok VIP-páholyait, hangsúlyozva a szövetségét Orbán Viktorral.

MTI Itthon

Vona Polttal vizsgáltatná, hogy Orbán bűncselekményt követ-e el

A Jobbik elnöke szerint még nincs lezárva a közte és Orbán Viktor miniszterelnök közötti korrupciós vita, az ügyben levélben fordult a legfőbb ügyészhez. Vona Gábor azt kifogásolja, hogy a kormányfő bűnözői kapcsolatokkal vádolja a Jobbikot, de nem tesz feljelentést.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a közszolgák betegre kereshetik magukat?

Szabad lett az út a politikusok rokonai előtt a közbeszerzéseken, Polt Péter elismerte, hogy loptak a Quaestor-ügyben, Paks II-nek meg úgy fest, annyi. Zuckerberg sokak szerint jótékonykodásnak álcázott adóelkerülést indított, a szocialisták aláírásokat gyűjtenének, hogy emeljék meg a közszolgák pénzét (pedig nem is keresnek annyira rosszul, mint állítják), a kormány már szelektál a nemzetközi hiperláncok szívatásában. Heti gazdasági összefoglaló a hvg.hu-n.

hvg.hu Itthon

Visszakerült Budapestre a KGBéla-ügy Brüsszelből

A Legfőbb Ügyészség a Központi Nyomozó Főügyészségnek küldi tovább az EP értesítését arról, hogy felfüggesztették a kémbotrányba keveredett jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla mentelmi jogát.

hvg.hu Gazdaság

Újabb gyanúsítottak a Quaestor-ügyben?

A legfőbb ügyész szerint június óta újabb bizonyítékokhoz és gyanúsításokig jutottak a Quaestor-ügyben. A bizonyítékok között van a brókercég kiemelt ügyfeleinek listája is, de az úgynevezett Tarsoly-listát továbbra sem találja a hatóság.

MTI Itthon

A Transparency a magyar korrupcióról: lesújtó a helyzet Polt Péter "birodalmában"

Magyarország semmit sem teljesített a korrupció elleni harcban tett OECD-s vállalásaiból, idehaza megkérdőjelezhető a rendőrség és az ügyészség függetlensége. A legfőbb ügyész pedig meghatározó befolyást gyakorolhat a nyomozásokra, szinte korlátlanul sakkozhat az ügyekkel, ráadásul az idők végezetéig a posztján maradhat - derül ki a Transparency International tanulmányából. A korrupciós esetek bejelentőinek védelméért sem tett semmit a magyar állam - írják.

MTI Itthon

Összevissza beszélt Polt Péter a DK szerint az Európai Parlamentben

Meghallgatta Polt Pétert az EP jogi bizottsága Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi ügyében. A zárt ülésen elhangzottakról senki nem beszélhetett, de a DK brüsszeli képviselője arról beszélt, hogy a magyar főügyész összevissza válaszokat adott, és az egész meghallgatás csak azt bizonyította, hogy rendkívül zavaros ügyről van szó.

hvg.hu Itthon

Még gyanúsítottja sincs a nagy játszótérbotránynak

Az LMP-s Sallai R. Benedek arról érdeklődött a belügyminiszternél és a legfőbb ügyésznél, hogy hol tart a nyomozás a játszótérbotrány ügyében. Az Európai Csalás Elleni Hivatal ugyanis korábban azt állapította meg, hogy több mint száz település szabálytalanul juthatott hozzá több mint egymilliárd forint uniós támogatáshoz. A nyomozás határideje június végén lejár, de valószínűleg meghosszabbítják majd, ugyanis még gyanúsított sincs, felelősségre vonásra pedig az egyes nyomozások lezárulta után kerülhet sor.

Gergely Zsófia Itthon

Egymilliárdnyi ruhapénzt és szociális segélyt osztottak az ügyészségeken

Júniusban az ügyészségeken a magasabb keresetűek előbb megkapták az ősszel szokásos több százezres ruhapénzüket, mások egyszeri szociális támogatásként plusz egy havi fizetésüknek, illetve 50-100 ezer forintnak örülhettek – tudta meg a hvg.hu. A juttatás törvényes, az ügyészség szerint telik rá a bérmegtakarításukból, míg más igazságtalannak és burkolt nyár eleji jutalmazásnak tartja. Mindenesetre nem kell számlával igazolni, hogy tényleg ruhára költötték.

1
4 5 6 7 8
13

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával