hvg.hu Itthon

Kitiltási botrány: Polt megkereste az amerikaiakat

A legfőbb ügyész hivatala közölte: a hatályos törvények alapján nem lehetséges jogsegélykérelem, mert az csak már folyamatban lévő konkrét büntetőügyben kérhető. Polt Péter ugyanakkor megkereste az amerikai igazságügy-minisztert és André Goodfriend ideiglenes ügyvivőt, kérve a kitiltási üggyel kapcsolatos, kiadható adatok átadását.

hvg.hu Itthon

Bolti lopáson érték a romagyilkosságokat tárgyaló bírónőt

A romagyilkosságok ügyében első fokon döntő bírónő a gyanú szerint parfümöt, fogkefét, körömlakkot lopott egy DM üzletből. Az ügyészség a bíró kilétének említése nélkül annyit közölt, hogy a legfőbb ügyész üzletszerű lopással összefüggésben kérte a Budapest Környéki Törvényszék egyik bírájánál a mentelmi jog felfüggesztését.

MTI Itthon

"A hatalom el akar némítani" - Megszólalt Hiszékeny Dezső

Az MSZP-s politikus lemond mentelmi jogáról. Közölte: soha senkitől nem kért és fogatott el pénzt. A legfőbb ügyész kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését egy vesztegetési üggyel összefüggésben. Hiszékeny szerint a hatalom el akarja némítani, de nem fog csendben maradni.

MTI / hvg.hu Itthon

Az Együtt "ha kell", börtönbe küldi Polt Pétert

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja kormányzóképes, polgárosodáspárti, a leszakadtak, a rossz helyzetben lévők iránt nagy empátiával viseltető pártként kíván működni - értékelte a párt szombati taggyűlését vasárnapi sajtótájékoztatójukon Szigetvári Viktor. A frissen megválasztott ügyvezető társelnök arról beszélt, mindent megtesznek azért, hogy 2018-ban leváltsák Orbán Viktor miniszterelnököt és jobb országot teremtsenek, és azt sem zárta ki, hogy ha kell, "börtönbe küldik" Polt Péter legfőbb ügyészt.

MTI Itthon

Magyar Nemzet: Kémkedés miatt nyomozhatnak egy jobbikos EP-képviselő után

A jobbikos Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte a magyar legfőbb ügyész az Európai Parlamenttől – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a politikus után kémkedés gyanúja miatt nyomoznak, de a főügyészség szóvivője csak annyit közölt, súlyos bűncselekmény miatt nyomoznak Kovács ellen, de részleteket a nyomozás természete miatt nem közölt.

MTI Gazdaság

Sziliék Polttal indíttatnának keresetet a devizahitelesek érdekében

A Legfőbb Ügyészség indítson közérdekű keresetet a devizahitel-károsultak érdekében - ezt szeretné Szili Katalin pártja. A közérdekű keresetindítással biztosítható, hogy a tisztességtelen általános szerződési feltételeket a bíróság az összes érintett szerződésre kiterjedő hatállyal érvénytelennek nyilvánítsa.

MTI Itthon

Simon-ügy: megkapta Polt levelét a bizottság

A tájékoztatás mellett "érdemi információt" is tartalmaz a legfőbb ügyész válaszlevele, amelyet Polt Péter a Simon-üggyel összefüggésben küldött az Országgyűlés mentelmi bizottsága KDNP-s elnökének – írta pénteki számában a Népszava.

MTI Gazdaság

Óriási többséggel ment át a Polt Péter szerint is aggályos fideszes törvény

A termőföldről szóló törvény kimondja, hogy az ügyész jogosult pert indítani a zsebszerződések semmisségének megállapítására, a most elfogadott szabályokkal pedig biztosították azt a jogot is, hogy kezdeményezze: a bíróság a termőföld tulajdonjogát az államnak ítélje meg. A fideszes Nagy István javaslatára még az MSZP sem szavazott nemmel, pedig Polt Péter korábban kijelentette: szerinte alkotmányos szempontból aggályos, hogy elvonják a tulajdonjogot.

MLF Itthon

A Fidesz trükkös menekülőutat épít 2014-re a képviselőknek

Becsempészett egy félmondatot a Fidesz a belügy egyik törvénytervezetébe, hogy felmentse a parlamenti képviselőket az egyik összeférhetetlenségi szabály alól. Ha megszavazzák a tervezetet, egyesen a parlamentből ülhetne át legalább két képviselő a havi 498 ezer fixet biztosító Független Rendészeti Panasztestületbe. Az Országgyűlés létszámcsökkentése miatt sokan jelenleg is keresik a menekülő útvonalat.

hvg.hu Itthon

Tanácsok 670 ezerért: főügyészség elé kerül a vízipólós szerződése

Ismét feljelentésként értelmezte és megküldte a Fővárosi Főügyészségnek Polt Péter főügyész a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti kérdését. Az ellenzéki párt most azt kérdezte Polttól, nem színlelt-e az a szerződés, amely alapján Kárpáti György volt vízilabdázó havi 670 ezer forintért ad tanácsokat telefonon.

1
5 6 7 8 9
12

A címlapról ajánljuk