MTI Gazdaság

Az MNB szerint nem sok Polt feleségének havi 5 milliós fizetése

A Magyar Nemzeti Bank közleményben reagált azokra a megjelent hírekre, miszerint a legfőbb ügyész felesége havi bruttó közel 5 millió forintért dolgozik a jegybanknak. Mint írták, szerintük az igazgatók a bankszektorban szokásos fizetéseket kapnak, Matolcsy és az alelnökök pedig még kevesebbet is, mint mások.

hvg.hu Gazdaság

NAV-botrány: egyre több a gyanúsított

Már nem csak egy NAV-vezetőt, több más személyt is gyanúsít a rendőrség a NAV-botrányban, amit Horváth András robbantott ki 2013 őszén. A kitiltási ügyben is van már gyanúsított.

hvg.hu Itthon

Polt Péter rendületlenül várja Amerika válaszát

Interjút adott a Népszabadságnak Polt Péter, amelyből kiderül, hogy a kitiltási botrányban elküldött kérdéseire továbbra is várja a választ az Egyesült Államok igazságügy-miniszterétől, és az is, hogy Simon Gábor ügyében vádemelésre kerülhet sor.

MTI Itthon

Polt Pétert meghallgatják Brüsszelben a kémügyben

A legfőbb ügyész áll az Európai Parlament jogi bizottságának rendelkezésére Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügyében. Polt Péter már a bizottság következő ülésén szóhoz juthat Brüsszelben.

hvg.hu Gazdaság

Újabb levelet küldtek Polt Péternek a Quaestor-ügy károsultjai

A büntetőeljárásról szóló törvényben nincs olyan korlátozás, amely a rendőrségnek és az ügyészségnek nem teszi lehetővé a megalapozott gyanú közlése előtt az üggyel kapcsolatba hozható emberek vagyonának zárolását - írták Polt Péter legfőbb ügyésznek címzett újabb nyílt levelükben a Quaestor-ügy károsultjai, akik egy újabb kérdést is a legfőbb ügyésznek szegeztek.

hvg.hu Gazdaság

Polttól kérdik a Quaestor-károsultak, volt-e módja közbelépni

Nyílt levelet írtak Polt Péter legfőbb ügyésznek a Quaestor-károsultak, amelyben azt kérdezik, hogy léphetne-e az ügyészség a rendőrséget beelőzve, valamint azt, hogy hibázott-e az ügyészség, amikor nem lépett közbe akkor, amikor Tarsoly Csaba egy strómannak játszotta át a céeg.

hvg.hu Itthon

Korrupció: Polt ígéri, hogy az elutasított feljelentéseket is megvizsgálják

A legfőbb ügyész országos vizsgálatot rendelt el a korrupciós bűncselekmények elleni fellépéssel kapcsolatban, és ennek részei lesz a feljelentések elutasításával valamint az ilyen ügyben elrendelt nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatok is – ígérte Polt Péter abban az írásbeli válaszban, amelyet az MSZP-s Bárándy Gergely kérdésére adott.

MTI Itthon

Legfőbb Ügyészség: hamis következtetéseket von le az Együtt

Szigetvári Viktor az Átlátszóra hivatkozva közölte: Polt Péter hivatalba lépése óta megháromszorozódott az elutasított feljelentések száma, illetve megkétszereződött azon ügyek aránya, ahol megszüntették az elkezdett nyomozásokat. A Legfőbb Ügyészség szerint a politikus az egységes rendőrségi-ügyészségi, bűnügyi statisztika egyes adataiból vont le az ügyészségre nézve hamis, megalapozatlan következtetéseket.

MTI Itthon

Goodfriend válaszolt Polt Péteréknek

Az ügyészség szerint André Goodfriend válaszolt nekik egy másfél hónappal ezelőtt feltett érdeklődésükre. De közben már kértek bűnügyi jogsegélyt Amerikától.

-ha Itthon

Hol a korrupció mostanában?

A korrupció elleni küzdelemről rendeztek ma konferenciát az Igazságügyi Palota impozáns termében. Az eddigi eredményekről a legfontosabb intézmények és állami szervek vezetői beszéltek. Az eseményen megjelent André Goodfriend is.

1
5 6 7 8 9
13

A címlapról ajánljuk