HVG Itthon

Prőhle: "Nem lehet kulturális diktatúráról beszélni"

A kormánymédia támadásainak kereszttüzében álló Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója szerint nem központi akarat van a liberális alkotók támogatásainak sajtóbeli elvitatása és az Operaház műsorának "kiigazítása" miatt.

Hamvay Péter Itthon

L. Simon: Kurzust kell építeni!

Óvatosan, de hitet tett a művészet szabadsága mellett, és a kultúrharccal szemben három Orbán-kormány négy kulturális államtitkára.

Hamvay Péter Kult

Politikusok vitrin mögött – Prőhle Gergely a PIM főigazgatója

Prőhle Gergely egykori diplomata lesz január elsejétől a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója – mint ahogyan azt a HVG korábban megjósolta. Bemutatjuk, hogy került ide, illetve kis körképet rajzolunk fel múzeumba került politikusokról.

HVG Itthon

Múzeumba került politikusok

Prőhle Gergely helyettes államtitkár az esélyes a Petőfi Irodalmi Múzeum élére – írja az e heti HVG, amely összeszedte, hogy ki mindenki került a politikából a múzeumok élére.

MTI Itthon

Mesterházy elmondta, mit tett volna menekültügyben a kormány helyében

Humanitárius célból sem lehet teljes szélességre tárni a kapukat - jelentette ki Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára az Európát elérő bevándorlási hullámról rendezett szerdai budapesti kerekasztal-beszélgetésen. A vitán Schmidt Mária azt mondta, a menekültek "kitanulták a Nyugatot", Mesterházy Attila volt MSZP-elnök pedig elmondta, kormányzati pozícióban ő mit tett volna.

MTI Világ

Államtitkár: Nem zárkózunk el automatikusan valamennyi menekült befogadásától

Az Emmi nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint nyilvánvalóan Angela Merkel német kancellár sem úgy gondolta azt, ami a hétvégén még úgy hangzott, hogy minden szíriai állampolgárt befogadnak Németországban. A menekültek viszont ezt szó szerint értették, a magyar rendőrség pedig úgy értelmezte a helyzetet, hogy a menekültek felszállhatnak a vonatokra.

hvg.hu Itthon

Nem árulja el az MTVA, kinek mennyit fizet a blogolásért

Teljesíti törvényi kötelezettségeit a szerződések nyilvánossá tételével az MTVA, ám abból nem derül ki, hogy az egyes blogok, posztok pontosan mennyi pénzébe is kerülnek az adófizetőknek. Az MTVA annyit elárult, februárban 3,7 millió forintot költöttek blogolásra.

hvg.hu Itthon

Százezrekért blogolnak állami vezetők a közmédiának

Nagyon megéri blogot írni a közmédiának, derül ki az MTVA által közzétette szerződésekből. Néhol pontos – és nem kicsi – összegeket tüntettek fel, máshol ezek hiányoznak, a közpénzből fizetett juttatást úgy kenik el, hogy "egyedi elbírálás alapján meghatározott díjazás" jár a szerzőnek. Leginkább a Fideszhez közeli értelmiségiek, fideszes polgármesterek osztják meg gondolataikat a közmédia új blogoszférájában, de van köztük két helyettes államtitkár is.

hvg.hu Itthon

Prőhle: két négygyerekes anya javíthat az amerikai-magyar viszonyon

Pozitív reményeket fűz Colleen Bell új amerikai nagykövet és Szemerkényi Réka új magyar washingtoni nagykövet küszöbön álló munkába állásához Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, aki a Heti Válaszban írt az amerikai és magyar képviseletvezetőről. Azt írta, bízik benne, a két négygyerekes anya gyakorlatiasabb, reálisabb kommunikációt hozhat a két ország között.

hvg.hu Kult

Meglepetést okozott a kormány embere egy berlini filmvetítésre

A magyar kormány emberei is megjelentek a romagyilkosságok peréről készült film vetítésén Berlinben. Bár egy német blog azt állította, hogy Prőhle Gergely helyettes államtitkár hívatlanul szólalt fel a rendezvényen, Prőhle máshogy emlékszik.

hvg.hu Itthon

Prőhle Gergely titokzatos moszkvai látogatásáról ír a Cink

A szakadárok pénzelésével vádolt orosz oligarcha szervezésében létrejött konferencián vett részt egy hete Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára - írja a Cink. A minisztérium szerint Prőhle nem poplitikai szereplő, ezért nem számoltak be a látogatásáról.

MTI Világ

Megvédte Balogot a helyettes államtitkára a Die Pressében

Tiszteletreméltó, ha egy újságíró történelmi-politikai témákkal is foglalkozik, de az irodalmi eszközök akár a legjobb szándék ellenére is elferdíthetik a valóságot - írta Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára a Die Presse című konzervatív osztrák lapban szerdán megjelent vendégkommentárjában.

1 2 3

A címlapról ajánljuk