MTI Itthon

Megvannak az idei Prima Primissimák

Tíz kategóriában 15. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.

hvg.hu Nagyítás

Acélváros, szürke fények, ikrek - válogatás Benkő Imre fotóesszéiből

Magyar képzőművészet kategóriában nyert Prima Primissima Díjat Benkő Imre Balázs Béla-díjas fotóművész. Képei számos alkalommal jelentek meg a HVG hasábjain is. Alkotásaival hetven egyéni kiállításon és több száz csoportos bemutatón szerepelt a világ különböző tájain. Műveit számos jelentős közgyűjtemény, galéria és magángyűjtő őrzi. Válogatás Benkő Imre képeiből.

hvg.hu Itthon

Kiosztották a Prima Primissima Díjakat

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott gálaesten.

MTI Itthon

Az állatkert és Polgár Judit is Prima Primissimát kapott

Tizenkettedik alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten. Többek között díjat kapott a Fővárosi Állat- és Növénykert, Polgár Judit sakkozó, Sztevanity Dusán zenész, Csomós Mari színésznő és az On The Spot dokumentumfilm-sorozat is.

MTI Kult

Itt vannak a Prima Primissima idei jelöltjei

Kihirdették a Prima Primissima Díj idei jelöltjeit. Szavazhat Romsics Ignácra, Ragályi Elemérre, Barabási Albert Lászlóra, Sztevanovity Dusánra, Bánsági Ildikóra és Polgár Juditra is - hogy csak a legismertebbeket említsük. Szavazni szeptember 30-ig lehet.

MTI Itthon

Ötmillió forintot kapnak idén a Prima Primissima-díjasok

Bejelentette az idei Prima-díjasok névsorát Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány új kuratóriumának elnöke. A Prima Primissima Díj értéke marad 15 millió forint, a Primák viszont 3 millió helyett már 5 milliót kapnak.

hvg.hu Kult

Kórházba került Jancsó Miklós

A 91 éves rendező a péntek esti Prima Primissima-díj átadásán sem tudott megjelenni egészségi állapota miatt - írta a Blikk.

MTI Kult

Átadták a Prima Primissima Díjakat - íme a kitüntetettek

A magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői vehették át a 10. alkalommal odaítélt Prima Primissima Díjakat, valamint a Jubileumi Prima Primissima Díjakat péntek este a Művészetek Palotájában. Elmaradt a Demján Sándor díjalapitó kifizetetlen alvállalkozói által beígért tüntetés.

MTI Itthon

Rekordmennyiségű jelölés érkezett a Prima Primissima Díjra

Rekordmennyiségű, 550 jelölés érkezett a 2012. évi Prima Primissima Díjra, amelyre tíz kategóriában összesen harminc jelölt esélyes - hangzott el azon a szerdai budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a Prima-díjasok nevét.

MTI Itthon

Prima Primissima: új szponzor fizeti Demján helyett a 750 ezer eurót

A magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport tizenkét jeles képviselője vehetett át Prima Primissima Díjat péntek este a Művészetek Palotájában. A díjátadón Csányi Sándor bejelentette, hogy 2013-tól az OTP Bank vállalja a díj szponzorálását, Demján Sándor pedig átveszi a közönségdíj finanszírozását.

Kult

Kihirdették a 2011-es Prima Primissima Díj jelöltjeit

Kihirdették a Prima Primissima Díj tíz kategóriájának idei jelöltjeit szerdán Budapesten. A "primákat" bemutató sajtótájékoztató keretében írták alá a Junior Prima Díj magyar népművészet és közművelődés kategóriájának társalapítói szerződését is.

MTI Kult

Kiket jelöltek idén a Prima Primissima Díjra?

Minden eddiginél több jelölés érkezett idén a Prima Primissima Díjra, amelyet nyolcadik alkalommal adnak majd át decemberben. Az elismerésre esélyes harminc művész, tudós, sportoló névsorát kedden hozták nyilvánosságra Budapesten.

hvg.hu Kult

Kik kapták az idei Prima Primissima Díjakat?

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat péntek este, a Művészetek Palotájában. A díjazottak között van Grosics Gyula olimpiai bajnok labdarúgó, Fejes Endre író, és Haumann Péter színművész is.


A címlapról ajánljuk