Németh András Gazdaság

Igor Szecsin, a Kreml Darth Vadere

"Jó napot kívánunk, ön a Rosznyeftyet hívta. Ha van olyan olajipari vállalata, amelyet nem akar eladni, nyomja meg a kettőskereszt gombot " - így szól az utóbbi hetekben Moszkvában terjedő vicc.

hvg.hu Gazdaság

Tíz év fegyházat és milliárdos pénzbüntetést kért az ügyész Putyin egykori miniszterére

Putyin "uralkodása" idején most először vádolnak minisztert megvesztegetési pénz elfogadásával Oroszországban. Az ügyész kemény büntetést kért Putyin egykori gazdasági miniszterére. Akinek a fegyház mellett 500 millió rubelt (több mint 2,2 milliárd forint) kellene befizetnie az államkasszába. A védelem a vádlott felmentését kérte.

hvg.hu Világ

Putyin aláírta, ügynökként listázzák a külföldi lapokat

Amerikában nemrég hoztak olyan szabályozást, aminek értelmében idegen ügynökként való bejegyeztetésre kötelezte az orosz állami RT America tévécsatornát és a Szputnyik hírügynökséget. Erre válaszul az oroszok elfogadtak egy olyan törvénymódosítást, hogy a külföldről finanszírozott sajtóorgánumokat is külföldi ügynökként kell bejegyezni.

hvg.hu Vállalkozás

Balhézik a Kreml a Dunaferr-tulajdonos orosz oligarcha letartóztatása miatt

Moszkvában bekérették Franciaország ügyvivőjét, és erőteljesen tiltakoztak Szulejmán Kerimov letartóztása miatt. Az orosz oligarchát két napig hallgatta ki a francia rendőrség Nizzában, majd elrendelte előzetes letartóztatását tízmillió eurós adócsalás miatt. Csakhogy Szulejmán Kerimov nemcsak oligarcha, hanem az orosz törvényhozás felsőházának is a tagja. Nem mellesleg a Dunaferr tulajdonosa.

hvg.hu Világ

Így álltak bosszút Trumpon a csúcsról kizárt újságírók

A Donald Trump amerikai elnök délkelet-ázsiai körútjáról tudósító fehér házi újságírókat nem engedték be a Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) nevű szervezet vietnami csúcstalálkozójára. A zsurnaliszták ötletes módon fejezték ki tiltakozásukat.

MTI Világ

Miért nem volt teljes értékű Putyin és Trump találkozója?

Az amerikaiak rugalmatlanságát okolta vasárnap Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azért, hogy nem jött létre teljes értékű különtalálkozó Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök között a vietnami Danangban, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezetének csúcsértekezletén.

hvg.hu Világ

Formálódik a Putyin Team

Az egyik legismertebb orosz hokisztár, Alekszandr Ovecskin bejelentette, létrehozza a Putyin Team nevű társadalmi mozgalmat, melynek célja, hogy egységbe forrassza Putyin mögött az orosz népet, s megmutassa a világnak, mennyire jó politikus a Kreml ura.

hvg.hu Autó

Hamarosan kész lehet Putyin elnök régen várt új autója – videó

Ez az a projekt, amelyen nem lehetett éppen életbiztosítás dolgozni. Hat éve fejlesztik az elnök új járművét, számtalan nehézségen keresztül, de úgy tűnik, már látszik a vége. Májusra mindenképp kész is kell lenni vele, mert az elnök újabb ciklusának beavatási ünnepségén már ezzel parádézna.

hvg.hu Tech

Úgy tűnik, bekeményít a Facebook – de mit lép erre Putyin?

A Facebookon átláthatóvá akarják tenni a politikai hirdetéseket, ezért azok megrendelőit minden reklámnál jeleznék, és ez csak egyike azon lépéseknek, amelyek akadályozhatják az orosz propagandát, amely a Facebookon (is) lebukott az elmúlt hetekben.

hvg.hu Világ

Oroszország – imádják Putyint

Az orosz választók abszolút többsége azt szeretné, ha Vlagyimir Putyin újabb mandátumra államfő maradna. Még a független közvélemény-kutatók is ezt állítják.

MTI Világ

Inkább ne vegyen állatot a kezébe a Putyinnak kutyát ajándékozó türkmén elnök – fotó, videó

Nem volt túl gyengéd Türkmenisztán kimondhatatlan nevű elnöke azzal az alabai türkmén juhászkutyakölyökkel, amit Putyinnak ajándékozott Szocsiban, egy tanácskozás helyszínén. Gurbanguly Berdimukhammedov a nyakánál fogva markolta meg szerencsétlen kutyát, úgy pózolt vele a fotósoknak. A keménykezű Putyin viszont a képek alapján karjába vette a kölyköt, és még meg is puszilta.

hvg.hu Világ

A Femen sem felejtkezett el a szülinapos Putyinról – videó 18+

A meghökkentő performanszairól ismert ukrán feminista jogvédő szervezet is gondoskodott a szombaton 65. születésnapját ünneplő orosz elnök köszöntéséről. Nem mástól merítettek ihletet, mint Marylin Monroe-tól, aki 1962-ben énekelt híressé vált születésnapi köszöntőt, híressé vált ruhájában Kennedy elnöknek. A Femen kijevi Marylinje a szervezet hagyományainak megfelelően kissé hiányos öltözetű volt, és hatalmas taps helyett őt rendőrök várták a fellépése után.

1 2 3 4 5 6 7
25

A címlapról ajánljuk