hvg.hu Gazdaság

Beütött a krach a Quaestor-perben: megroggyanhat a vád

Kizárta a bíróság a Quaestor-ügy egyik szakértőjét, miután kiderült: a perben sértettként szereplő egyik cég felszámolójához köthető. Ha emiatt a szakértői vélemény sem használható, a vád talán legfontosabb bizonyítékát veszíti el.

Bihari Ádám Itthon

Lagzi Lajcsizott egyet Tarsoly Csaba a bíróságon

A Questor-per elsőrendű vádlottja, Tarsoly Csaba a keddi első tárgyalási napon felháborodottan beszélt arról, hogy nem tudott rendesen készülni a perre, és arra is panaszkodott, hogy a mögötte ülő újságírók túl hangosan beszélgetnek, mintha egy piacon lennének.

MTI / hvg.hu Itthon

Polt Péternek eszében sincs lemondani

A legfőbb ügyész szerint van ugyan korrupció, de lehetne rosszabb is. A felesége MNB-alapítványoknál betöltött szerepe miatt pedig szerinte még nem lesz elfogult.

hvg.hu Itthon

Ügyészség-bíróság csetepaté a Quaestor-ügyben

Nem csak az elveszett pénz jellemezhető nagy számokkal, hanem a bírósági-ügyészségi adminisztráció is. Az igazságszolgáltatás két testülete kölcsönösen a törvény nem ismerésével vádolja a másikat.

hvg.hu Gazdaság

Politikai vetítésbe kezdett az ügyészség a Quaestor-ügyben

A fővárosi főügyész pénteken olyan sajtótájékoztatót tartott a Quaestor-ügyben, amelyen bejelentették, hogy 11 ember ellen emeltek vádat, de a tájékoztató érezhető célja az volt, hogy a 2010 előtti kormányokra kenje a 2015-ig tartó csalási ügyet. A bűnszervezetben elkövetett csalásokért 25 évet is kaphatnak Tarsoly Csabáék.

MTI Gazdaság

Befejeződött a Quaestor-ügy csalási szálának felderítése

Tizenegy gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést a csalási szálban. Öt eljárást korábban elkülönítettek a Quaestor-ügytől, így sikkasztás, pénzmosás, közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés elkövetésének gyanújával tovább folyik a nyomozás.

hvg.hu Vállalkozás

Nyílt levelet írtak Orbánnak Marcsika károsultjai

A Kun-Mediátor-ügy károsultjai azt kérik a miniszterelnöktől, hogy hozzanak létre nekik is olyan alapot, mint a Quaestor-ügy kárvallottjainak. Emellett a csalóknak kevésbé kedvező hatósági gyakorlatot is szeretnének. A levelet a Miniszterelnökség munkatársa vette át.

1 2

A címlapról ajánljuk