MTI Itthon

Baleset és lezárás a Rákóczi úton

Két autó összeütközött Budapesten, a Baross téren szerdán, a helyszínelés és műszaki mentés idejére lezárták a Rákóczi út mindhárom sávját a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon - közölte a rendőrség a honlapján.

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

A jogászok után újra a cukrászoké a terep a Hauerben

Nem lesz Hauer-krémes a nagy múltú pesti cukrászdában, amely a hétvégén nyit újra több mint tíz év kényszerszünet után. Ennek azonban semmi köze ahhoz, hogy a hányatott sorsú Hauert most nem a család éleszti fel, az ok sokkal prózaibb.

hvg.hu Itthon

Fotó: nem tágít az ismeretlen Orbán-graffitiző

Simicska Lajostól kölcsönzött kifejezéssel illeti Orbán Viktor miniszterelnököt a Rákóczi úti Szent Rókus-kápolnát összefújó graffitiző az után, hogy korábbi, jóval enyhébb üzenetét gyorsan lefestették.

hvg.hu Itthon

Feladta magát az erzsébetvárosi késelő

Egy hónappal ezelőtt egy férfi megkéselte a volt felesége társaságban lévő férfit a Rákóczi úton. Nemrég adta fel magát Karcagon, már előzetesben van.

hvg.hu Plázs

Megjött a csodaszer, óriási sor kígyózott Pesten – fotó

A legújabb iPhone-ért sorban álló emberekre emlékeztet a hajszeszre váró vevők fotója, amelyet valamikor a hetvenes években készítettek Budapesten, a Rákóczi úton. A források szerint a korabeli Nők Lapjában jelent meg a kép, és nemrég felbukkant a Budapest régi képeken nevű Facebook-csoportban. A sor hatalmas volt, egyes források szerint egy patikánál, mások viszont úgy tudják, hogy egy Herbária-boltnál. A dolgozók haja mindenesetre biztosan kihullott, mire mindenkit kiszolgáltak.

hvg.hu Közlekedés

Videó: "Sokan itt kommandóznak" - Zebrát követelnek Budapest fontos pontjára

Egy tucatnyi fiatal zebrás flashmobot tartott a Rákóczi úton, mert azt szeretnék ha a Kazinczy utcát zebra kötné össze a szemben lévő Szentkirályi utcával. Szerintük az átkelni vágyó emberek mennyiségéhez képest kevés a jelenlegi zebrasűrűség ezen az útszakaszon. Gyakori, hogy valaki átszalad az úttesten, ami pedig veszélyes is.

hvg.hu Közlekedés

Zebrát kérnek Pest egyik legforgalmasabb útjára

Zebrával kötnék össze Budapesten a Kazinczy utcát és a Szentkirályi utcát – ehhez gyűjtenek aláírásokat a járókelő.hu oldalon. A Rákóczi útnak ez a szakasza is valóban forgalmas, és csak nagy kerülővel lehet átmenni egyik oldalról a másikra. Egy kijelölt átkelőhely esetleg azokat is visszatartaná, akik inkább átrohannak az autó előtt, minthogy elmenjenek a legközelebbi zebráig.

Bicsérdi Ádám Plázs

Budapest ékköve volt, mára a szégyenfoltja lett

Régen igazi programnak számított végigsétálni a Rákóczi úton, ma már inkább mindenki csak gyorsan túl akarja élni ezt a szakaszt, akár autóval, akár gyalog közlekedik. A Keletitől a Blaháig van nagyobb baj, itt néhány turkálón és giccsbolton kívül csak üres, lepukkant üzeletet találtunk. Ötlet persze lenne az út felújítására, és ma már úgy tűnik, hiba volt megszüntetni a villamosvonalat a hetvenes években. Most egy koszos, évekig elhanyagolt antik tárgyra hasonlít a "belvárosi autópálya" környéke.

hvg.hu Közlekedés

Kerüljék most el a Keletit!

Két kocsi ütközött össze a Rákóczi úton, az egyik fel is borult, ketten megsérültek, ők éppen a katasztrófavédelem munkaktársai - írja honlapján a katasztrófavédelem.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával