Rácz Johanna Itthon

Meddig él egy fa? - 2014-ben eldől a Római-part sorsa

A római-parti fák kivágása közvetlenül 55 ezer embert, közvetve pedig az egész várost érinti, mégis alig érdekel valakit, mi fog történni a Dunával, ha 190 ezer köbméter földet hordanak bele. Pedig a mobilgát tervei január első hetében elkészülnek, és ha marad az eddig tapasztalt hatósági hátszél, becslések szerint már 2014-ben megindulhat a part menti terület rendezése. Biztosat senki sem tud, mert a Főpolgármesteri Hivatal teljes hírzárlatot rendelt el: jelenleg a nyilvánosság és a civilek kizárásával dől el, hogy mi lesz Budapest utolsó természetes dunai partszakaszával.

MTI Itthon

A fakivágások miatt akar törvénymódosítást az MSZP

Az MSZP kezdeményezi a természetvédelmi törvény módosítását annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen a Ludovika térihez hasonló "fairtást" végrehajtani - jelentette be Pál Tibor, a párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten.

MTI Itthon

Közmeghallgatást szervez az Együtt-PM a római-parti mobilgát ügyében

Az Együtt-PM saját közmeghallgatást szervez a fővárosi Római-partra tervezett mobilgát ügyében, mert nem tartják elfogadhatónak az érintett hatóság által kezdeményezett meghallgatás időpontját és helyszínét sem - jelentette be sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szövetség szakpolitikusa szerdán Budapesten.

MTI Ingatlan

Ötletpályázatot írtak ki a római-part fejlesztésére

A Római-parttal kapcsolatos víziókról, a terület városon belüli, távoli jövőben betöltendő lehetséges szerepéről és funkciójáról szeretne képet kapni az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) a Római-part 2100 elnevezésű pályázat kiírásával. A terveket november 4-ig várják.

MTI Itthon

A III. kerület fizettetne a mobilgát haszonélvezőivel

Bús Balázs kerületi polgármester megerősítette: múlt héten olyan indítványt nyújtott be a parlamentnek, amely lehetőséget teremt a gátat építő önkormányzatoknak, hogy a beruházás költségét részben vagy egészben a tulajdonosokra hárítsák. A római-parti gát nyomvonala mentén több helyen kártalanítani kell majd a tulajdonosokat, ennek költségét a hozzájárulással le lehetne nullázni - érvelt.

MTI Itthon

Tarlós: Gyurcsányi találmány a római-parti gát

Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor ott rohangált végig (…) , és indiánugrásokkal közölték a környék lakóival, hogy megépítik a gátat" - ezt is mondta a főpolgármester a Római-partra tervezett mobilgátról. Szerinte lehetőséget kell adni a helyi népszavazásnak, "szemben az online, spekulatív szavazásokkal".

MTI Itthon

Római-part: Tarlósnak tetszik az óbudai polgármester javaslata

A Főpolgármesteri Hivatal figyelemre méltónak tartja a III. kerületi polgármesternek a hullámtéri gátépítés költségére vonatkozó törvényjavaslatát. Bús Balázs szerdán terjesztette be az Országgyűlésnek azt az indítványát, amely szerint az ingatlantulajdonosokra háríthatnák az önkormányzatok a hullámtérben lévő területeket védő gátak építési költségét vagy annak egy részét.

hvg.hu Itthon

"Igazat mondtam" – Tarlós a Tormay-ügyről

Tarlós István megerősítette, hogy nem az ő ötlete volt, hogy Tormay Cécile-ről utcát nevezzenek el Budapesten. A főpolgármester emellett a Római-partról és a fővárosi hajléktalanok helyzetéről is beszélt pénteki átfogó tájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Hangulatjelentés a gátak mellől

Hétfő hajnalra Budapesten járt az árhullám csúcsa, a miniszterelnök szerint négy veszélypont van a fővárosban. A hvg.hu tudósítója ezeket a helyeket járja végig.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk