hvg.hu Itthon

Fotók: Nyaraló lángolt a Római-parton

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók és a rendőrök hétfő délután a Római-partra a Nánási út és a Nimród utca sarkához, ahol feltehetően egy csónakház gyulladt ki. Helyszíni információink szerint három nagy durranást lehetett hallani, feltehetőleg gázpalackok robbantak, ez utóbbi információt azonban nem erősítette meg a katasztrófavédelem.

hvg.hu Itthon

Visszadobták a római-parti gáttendert

Ismét újra kezdheti a római-parti gátberuházást a fővárosi önkormányzat, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a tervezési tender eredményét – írja a Népszabadság hétfői száma.

hvg.hu Itthon

Tarlós: "Hazugság, itt nincs Tarlós-diktatúra"

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén Tarlós "indulatosnak, vagdalkozónak, rosszindulatúnak, frusztráltnak és ostobának" nevezte a római-parti mobilgát aktuális tervét bíráló Illés Zoltán nyilatkozatát. A közgyűlés megszavazta, hogy új vízjogi engedélyezési eljárás induljon a közvetlenül a partvonalon építendő gáthoz.

hvg.hu Itthon

Illés: "Azért, mert a Fidesz tagja vagyok, még nem vagyok hülye"

A napelemek termékdíja után újabb konfliktusos témába állt bele a kormánnyal szemben Illés Zoltán. A volt államtitkár szeretné megakadályozni, hogy a Római-part vonalában épüljön meg a mobilgát, amit szerinte Tarlós István „diktatórikus elképzelései” szerint, „ingatlanspekulációs célokkal” valósítanak meg. Illés most civil szervezetekkel összhangban azért lobbizik, hogy az árvízvédelmi rendszer a Nánási út-Királyok útja vonalában épüljön meg, a közvetlenül a Duna-partra épült ingatlanokat pedig betonfallal védené meg az árvíztől. A római-parti mobilgát ügye szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés elé.

MTI Itthon

A teljes Csillaghegyi-öblözetet védenék az árvíztől

A Főpolgármesteri Hivatal kezdeményezte a Római-parti védműtervek engedélyezési eljárásának megszüntetését az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál, hogy a beruházást kibővíthesse, és a védmű a teljes Csillaghegyi-öblözetet védje.

hvg.hu Itthon

Római-part: megvan a vízügyi főigazgatóság állásfoglalása

A parton kellene megépíteni az új dunai védművet a Római-partnál, nem a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon – derül ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság hivatalos állásfoglalásából, amelyből a Főpolgármesteri Hivatal kedd délutáni közleményében idéztek. Tarlós István főpolgármester márciusban jelentette be, hogy a vízügyi hatóság véleményét kérik az ügyben.

MTI Itthon

Kivágott fák a Rómain: új eljárás indul

Az első fokon eljáró óbudai önkormányzat határozata ellen két civil szervezet is fellebbezett. A kormányhivatal helyt adott a kifogásoknak, és a korábbi határozatok megsemmisítése mellett a szomszédos II. kerületet jelölte ki az új eljárásra.

Rácz Johanna Itthon

Meddig él egy fa? - 2014-ben eldől a Római-part sorsa

A római-parti fák kivágása közvetlenül 55 ezer embert, közvetve pedig az egész várost érinti, mégis alig érdekel valakit, mi fog történni a Dunával, ha 190 ezer köbméter földet hordanak bele. Pedig a mobilgát tervei január első hetében elkészülnek, és ha marad az eddig tapasztalt hatósági hátszél, becslések szerint már 2014-ben megindulhat a part menti terület rendezése. Biztosat senki sem tud, mert a Főpolgármesteri Hivatal teljes hírzárlatot rendelt el: jelenleg a nyilvánosság és a civilek kizárásával dől el, hogy mi lesz Budapest utolsó természetes dunai partszakaszával.

MTI Itthon

A fakivágások miatt akar törvénymódosítást az MSZP

Az MSZP kezdeményezi a természetvédelmi törvény módosítását annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen a Ludovika térihez hasonló "fairtást" végrehajtani - jelentette be Pál Tibor, a párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten.

MTI Itthon

Közmeghallgatást szervez az Együtt-PM a római-parti mobilgát ügyében

Az Együtt-PM saját közmeghallgatást szervez a fővárosi Római-partra tervezett mobilgát ügyében, mert nem tartják elfogadhatónak az érintett hatóság által kezdeményezett meghallgatás időpontját és helyszínét sem - jelentette be sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szövetség szakpolitikusa szerdán Budapesten.

MTI Ingatlan

Ötletpályázatot írtak ki a római-part fejlesztésére

A Római-parttal kapcsolatos víziókról, a terület városon belüli, távoli jövőben betöltendő lehetséges szerepéről és funkciójáról szeretne képet kapni az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) a Római-part 2100 elnevezésű pályázat kiírásával. A terveket november 4-ig várják.

MTI Itthon

A III. kerület fizettetne a mobilgát haszonélvezőivel

Bús Balázs kerületi polgármester megerősítette: múlt héten olyan indítványt nyújtott be a parlamentnek, amely lehetőséget teremt a gátat építő önkormányzatoknak, hogy a beruházás költségét részben vagy egészben a tulajdonosokra hárítsák. A római-parti gát nyomvonala mentén több helyen kártalanítani kell majd a tulajdonosokat, ennek költségét a hozzájárulással le lehetne nullázni - érvelt.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk