MTI Itthon

Tarlós: Gyurcsányi találmány a római-parti gát

Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor ott rohangált végig (…) , és indiánugrásokkal közölték a környék lakóival, hogy megépítik a gátat" - ezt is mondta a főpolgármester a Római-partra tervezett mobilgátról. Szerinte lehetőséget kell adni a helyi népszavazásnak, "szemben az online, spekulatív szavazásokkal".

MTI Itthon

Római-part: Tarlósnak tetszik az óbudai polgármester javaslata

A Főpolgármesteri Hivatal figyelemre méltónak tartja a III. kerületi polgármesternek a hullámtéri gátépítés költségére vonatkozó törvényjavaslatát. Bús Balázs szerdán terjesztette be az Országgyűlésnek azt az indítványát, amely szerint az ingatlantulajdonosokra háríthatnák az önkormányzatok a hullámtérben lévő területeket védő gátak építési költségét vagy annak egy részét.

hvg.hu Itthon

"Igazat mondtam" – Tarlós a Tormay-ügyről

Tarlós István megerősítette, hogy nem az ő ötlete volt, hogy Tormay Cécile-ről utcát nevezzenek el Budapesten. A főpolgármester emellett a Római-partról és a fővárosi hajléktalanok helyzetéről is beszélt pénteki átfogó tájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Hangulatjelentés a gátak mellől

Hétfő hajnalra Budapesten járt az árhullám csúcsa, a miniszterelnök szerint négy veszélypont van a fővárosban. A hvg.hu tudósítója ezeket a helyeket járja végig.

hvg.hu Itthon

Agyaggal támasztják meg a római-parti védművet

Az elmúlt 24 órában 75 centimétert emelkedett a Duna vízszintje Budapestnél, pénteken 10 órakor 792 centit mutatott a mérce. Több mint 1500-an vesznek részt a védekezésben – derül ki a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalójából.

hvg.hu Itthon

Árvíz: a vízipólósok is homokzsákokat pakoltak

A magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai is részt vettek az árvízvédelmi munkálatokban: szerda reggel homokzsákokat pakoltak a Római-parton, a Nánási út és a Rozgonyi Piroska utca sarkán.

MTI Itthon

A vártnál is tovább árad a Duna – árvízhírek percről percre

Budapesten várhatóan hétfőn tetőzik a Duna. A fővárosban két kiemelt terület a Margitsziget és a Római-part. Előbbin megkezdték a védmű kiépítését, ahová 3 ezer köbméter homokot és 300 ezer homokzsákot vittek ki. A margitszigeti szállodákat evakuálják, a szigetet péntek délig teljesen kiürítik. A BKK több járata máshogy közlekedik. Országszerte eddig több mint 100 embert kellett kitelepíteni. Pozsonyban 110 éves rekordot döntött a Duna vízállása, a németek, osztrákok már túl vannak a nehezén. Kövesse a magyarországi és európai árvízhelyzetet a hvg.hu-val!

Kovács Áron Itthon

A szállodások már építik a mobil gátat – Római-part a rekordárvíz előtt

A közelgő rekordárvíz miatt apokaliptikus hangvételű közleményekkel bombázzák a közvéleményt a Római-partra tervezett mobil gát támogatói. Egyikük, egy elegáns szálloda tulajdonosa maga jár elől jó példával, és magángáttal védi a hotelt – ennek költségeit váltaná ki a közpénzből épített gát. Közben a régi motorosok nyugodtan pakolnak össze a Duna-parton, hiszen láttak már nagy árvizet, nem is egyet, tapasztalatból tudják, hogy időnként ki kell takarítani az áradás után.

MTI Itthon

Az eddigi legmagasabb vízszintnél tetőzik a Duna - 18-20 napig marad az árvíz

A dunai árhullám miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében rendkívüli árvízvédelmi készültséget rendeltek el. Az eddigi legmagasabb vízszint körüli értékek várhatóak Komáromban, Esztergomban és Budapesten is. Szolnokról és Miskolcról csaknem háromszáz vízügyi szakembert vezényeltek át a Duna Győr-Moson-Sopron megyei szakaszához. Kedd reggel megkezdi a működését a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központ.

hvg.hu Itthon

Árvíz: kedd délig ki kell üríteni a római-parti lakóövezetet

Az árvízzel érintett területen nem lesz villany, víz, csatorna és szemétszállítási szolgáltatás. Az ott lakóknak kedden 12 óráig kellene kiköltözniük. A hullámtérben mindenki maga szervezi a saját ingatlanának védelmét. A területen saját felelősségükre bent maradók vezetékes vizet ne fogyasszanak.

hvg.hu Itthon

Tarlós: "Ezt nem is értem. Mi az, hogy átszakad a gát?"

Tarlós István hosszú közleményt adott ki pénteken a római-parti védműről, miután csütörtökön az a hír terjedt el, hogy visszavonja a mobil gát tervét. A főpolgármester azt írta: most megvárják az MTA véleményét is, "de elvileg el lehet jutni az építkezés megakadályozásáig".

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk