MTI Itthon

Tarlós osztályozta a Római-parti gát ellen tiltakozókat

A főpolgármester szerint a Római-parti ártéri erdő kivágása és a mobilgát megépítése ellen tiltakozók három kategóriára oszthatók: vannak "hivatásos gyanakvók", rövidtávú politikai haszonszerzők és tájékozatlanok. Tarlós azt is megmagyarázta, hogy miért adott ki az építési hatóság üdülőépítésről szóló engedélyeket éveken át, amikor nyilvánvalóan lakóépületekről volt szó. Az erdőért aggódókat azzal nyugtatta meg, hogy majd újrafásítanak.

MTI Itthon

A Római-part sorsáról döntenek ma

A római-parti árvízvédelmi mű továbbtervezéséről, a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási díjemelés hatályon kívül helyezéséről és a Párbeszéd Magyarországért fővárosi képviselőcsoportjának jogállásáról dönthet mai rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

hvg.hu Itthon

Római-part: az MTA tájépítészei nem sietnék el a döntést

Az MTA Tájépítészeti Albizottsága csak széles társadalmi vitát és közvélemény-kutatást követően javasolja a fővárosnak, hogy a Római-part kérdésben felelős döntést hozzon, és akkor is szem előtt tartva az EU víz keretirányelvét. Álláspontjuk szerint a Római-parti kavicsos partjelleg és a folyót kísérő galériaerdő olyan egyedi tájérték, amely védelemre érdemes. A tagok egyetértenek abban, hogy a Nánási út–Királyok útja védvonal megerősítésére kellene koncentrálni, a hullámtér védelme az önkormányzatnak nem kötelező feladata.

MTI Itthon

A Jobbiknak a Római-partról is a zsidók jutnak eszébe

A Jobbik szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy "4 milliárd forint közpénzből izraeli ingatlanberuházások védelmére" akarnak mobilgátat építeni a budapesti Római-parton. Erről Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Index: Védetté nyilvánítanák a Római-partot

Helyi jelentőségű védett természeti terület státuszt adna a Római-partnak a Vidékfejlesztési Minisztérium javaslatára a Duna-Ipoly Nemzeti Park, ez keresztbetehet a mobilgátépítési terveknek - írta az Index. A minisztérium a Védegylet megkeresésére reagált.

MTI Ingatlan

Tarlós felülvizsgálná a Római-part besorolását

Az üdülőövezeti besorolást is mérlegelni, korrigálni kell a Római-parton a főpolgármester szerint, aki az óbudai képviselő-testület állásfoglalásával kapcsolatban beszélt erről pénteki sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére.

MTI Itthon

Aláírták a szerződést a római-parti gát tervezéséről

Aláírta a római-parti árvízvédelmi mű tervezéséről szóló megállapodást hétfőn Szeneczey Balázs, városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és Erdész Béla, a megbízott cég, az ERBO-PLAN Mérnöki Szolgáltató Kft. ügyvezetője - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

hvg.hu Gazdaság

Napi: kétmilliárdos gát épül a Rómain

Kiírta a Római-partra tervezett árvízvédelmi gát tervezésére vonatkozó közbeszerzését a fővárosi önkormányzat - írja a Napi Gazdaság. A gátépítésre jelenleg 2,1 milliárd forintot fordíthatnak, a legkorábban 2014 szeptemberében készülhet el a védmű.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk