hvg.hu Itthon

Mégsem lesz mobil gát a Római-parton?

Felfüggesztik a mobilgát-projektet – ezt mondta telefonon Tarlós István az Átlátszó.hu főszerkesztőjének csütörtök délután Bodoky Tamás facebookos bejegyzése szerint. Tarlós István a mobilgátról szóló csütörtöki cikkük megjelenése után hívta fel a főszerkesztőt.

MTI Itthon

Ombudsmanhelyettes: van kompromisszumos megoldás a Római-partról

Lehetséges jó kompromisszum a Római-partra tervezett gát ügyében, a természetvédelmi és az árvízvédelmi szempontok sikeres egyeztetéséhez azonban az alkotmányos értékek tiszteletére, és egymás értékei iránt nyitott párbeszédre lenne szükség - mondta Szabó Marcel ombudsmanhelyettes az MTI-nek.

MTI Itthon

Tarlós: a Műegyetem véleménye is a római-parti gát mellett van

A Műegyetem szakvéleménye a főváros álláspontját támasztja alá a Római-parti védmű építésével kapcsolatban, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) állásfoglalása pedig a napokban várható - mondta Tarlós István főpolgármester pénteken az MTI-nek.

MTI/hvg.hu Itthon

Tarlós: 700 fát vágnak ki a Rómain, de a platánokat megvédik

A galériaerdőben lévő, öt centiméternél kisebb törzsátmérőjű fákat kell kivágni a Római-parton a védmű építésével összefüggésben, a platánokat meg fogják védeni - közölte Tarlós István főpolgármester az M1 Ma reggel című műsorában csütörtökön.

Ingatlan

Fotók: Ijesztő gáttal csúfítják el a szentendrei óvárost

Petúr Pál, a Rómaifürdő Telepegyesület elnöke osztotta meg azokat a képeket, amelyek az épülő szentendrei mobilgátat ábrázolják. Jó tudni, hogy a Római-parton is hasonló gát építésére készülnek: a betonelemek közé árvíz esetén kivehető paneleket illesztenek be.

hvg.hu Itthon

Ingatlanérték-növekedési adót vezetne be Óbuda-Békásmegyer

Ingatlanérték-növekedési adó bevezetésén gondolkodik Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. A cél elsősorban a Római-partra tervezett mobil gát mögötti – a Nánási és a Királyok útja közötti – ingatlanok értékének jelentős növekedéséből származó haszon megadóztatása lenne – írja a Népszabadság.

hvg.hu Itthon

"Fák off" - tüntetés a Római-partért

Békés, körülbelül 1500 fős tömeg gyűlt össze azon a szombat délutánra meghirdetett pikniken, amelynek célja, hogy elmondják, miért nem értenek egyet a frissen megszavazott mobilgáttal. A mobilgátat pártoló, közeli ellentüntetésen három tucatnyian lehettek.

MTI Itthon

Tarlós osztályozta a Római-parti gát ellen tiltakozókat

A főpolgármester szerint a Római-parti ártéri erdő kivágása és a mobilgát megépítése ellen tiltakozók három kategóriára oszthatók: vannak "hivatásos gyanakvók", rövidtávú politikai haszonszerzők és tájékozatlanok. Tarlós azt is megmagyarázta, hogy miért adott ki az építési hatóság üdülőépítésről szóló engedélyeket éveken át, amikor nyilvánvalóan lakóépületekről volt szó. Az erdőért aggódókat azzal nyugtatta meg, hogy majd újrafásítanak.

MTI Itthon

A Római-part sorsáról döntenek ma

A római-parti árvízvédelmi mű továbbtervezéséről, a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási díjemelés hatályon kívül helyezéséről és a Párbeszéd Magyarországért fővárosi képviselőcsoportjának jogállásáról dönthet mai rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

hvg.hu Itthon

Római-part: az MTA tájépítészei nem sietnék el a döntést

Az MTA Tájépítészeti Albizottsága csak széles társadalmi vitát és közvélemény-kutatást követően javasolja a fővárosnak, hogy a Római-part kérdésben felelős döntést hozzon, és akkor is szem előtt tartva az EU víz keretirányelvét. Álláspontjuk szerint a Római-parti kavicsos partjelleg és a folyót kísérő galériaerdő olyan egyedi tájérték, amely védelemre érdemes. A tagok egyetértenek abban, hogy a Nánási út–Királyok útja védvonal megerősítésére kellene koncentrálni, a hullámtér védelme az önkormányzatnak nem kötelező feladata.

MTI Itthon

A Jobbiknak a Római-partról is a zsidók jutnak eszébe

A Jobbik szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy "4 milliárd forint közpénzből izraeli ingatlanberuházások védelmére" akarnak mobilgátat építeni a budapesti Római-parton. Erről Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Index: Védetté nyilvánítanák a Római-partot

Helyi jelentőségű védett természeti terület státuszt adna a Római-partnak a Vidékfejlesztési Minisztérium javaslatára a Duna-Ipoly Nemzeti Park, ez keresztbetehet a mobilgátépítési terveknek - írta az Index. A minisztérium a Védegylet megkeresésére reagált.

MTI Ingatlan

Tarlós felülvizsgálná a Római-part besorolását

Az üdülőövezeti besorolást is mérlegelni, korrigálni kell a Római-parton a főpolgármester szerint, aki az óbudai képviselő-testület állásfoglalásával kapcsolatban beszélt erről pénteki sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk