MTI Itthon

Róna Péter: az IMF-fel tovább kell tárgyalni

Érthetetlen Orbán Viktor álláspontja, amely szerint meg kívánja szakítani a kapcsolatot az IMF-fel, hiszen 2014-ig, a hitel visszafizetéséig erre nincs mód - jelentette ki Róna Péter közgazdász a Szociális Kerekasztal hétfői rendezvényén.

MTI Gazdaság

Magyar Nemzet: adózatlanul viszik ki a pénzt a multik

Akár százmilliárdokat is kivihetnek adózatlanul Magyarországról az itt működő multinacionális vállalatok − írta hétfői számában a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a kormány büntetőadókkal vethetne gátat a gyakorlatnak.

Fürjes Judit Vélemény

Róna Péter: Mire bevezetnénk az eurót, már nem lesz

Mire adoptálnánk az eurót, már a többieknél sem lesz – vélekedik Róna Péter közgazdász (68), aki élesen bírálja a Nemzeti Bank monetáris politikáját, ellenzi az adócsökkentést, és nincs hasra esve a multiktól. Róna Péter 1986-tól 1990-ig a Schroder bankház elnök-vezérigazgatója, 1990 és 2004 között a magyarországi befektetésekkel foglalkozó Első Magyar Alapítvány elnök-vezérigazgatója volt.

hvg.hu Itthon

Újságcikkből vett át részleteket Orbán Viktor az évértékelőbe

Orbán Viktor nagy gonddal készült évértékelő beszéde számos, szinte szó szerint egy Róna Péter-publicisztikából átvett mondatot tartalmazott. A Fidesz sajtófőnöke szerint a politikus nagyon sok dolgot olvasott a beszéd megírása előtt, sőt egy olyan utalást is tett: "ahogy valaki találóan megírta".

hvg.hu Gazdaság

Róna: a közgazdaságtannak új alapokra kell helyeznie tevékenységét

A közgazdaságtannak teljesen új alapokra kell helyeznie tevékenységét, mert a gazdasági fenntarthatóság olyan tényezőktől is függ, amelyeket a közgazdaságtan nem mér, és abba beépíteni is lehetetlen - mondta Róna Péter közgazdász A GDP-n túl: a gazdasági teljesítmény és a társadalmi jólét mérése című konferencián.

Vélemény

Róna Péter: A devizahitelek összeroppanthatják a gazdaságot

A megszorításokra épülő magyar gazdaságpolitika téves elemzés gyümölcse - fejtette ki Róna Péter közgazdász, aki szerint róka fogta csuka módjára a hatalmas devizahitel-állomány miatt kell erősen tartani a forintot, ami viszont hamvában fojtja meg a gazdaság élénkítésére tett erőfeszítéseket. A devizahitel-állományt kell forintra konvertálni - javasolja Róna Péter, aki korábban a Schröder Bankház vezérigazgatója volt, 2001 óta az ELTE Nemzetközi Jogi tanszékén oktat, cikkeket és tanulmányokat publikál.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Újra meg kell tanulnunk jól aludni

Újra meg kell tanulnunk jól aludni

Minden második magyar ember elégedetlen azzal az időmennyiséggel, amit az alvásra fordít, az alvásidőnek pedig általában csupán a fele telik igazi regenerálódással. A 21. századi ember életmódja nem éppen alvásbarát.