Gyükeri Mercédesz Világ

Ez az EU-csúcs nem Orbánról, hanem a lengyelekről szól

Most másodszor fordult elő, hogy egy lengyelt a saját kormánya akarata ellenére választottak meg egy fontos nemzetközi pozícióra - a Twitteren az Európai Tanács élére újraválasztott Donald Tuskot II. János Pál pápához hasonlítják.

hvg.hu Itthon

Magyarország bukhatja az EU-pénzeket – üzeni a cseh biztos

Baráti tűzként is felfoghatjuk, hogy a cseh EU-biztos az uniós támogatások teljes felfüggesztését helyezte kilátásba, ha Lengyelország és Magyarország nem tartja magát az uniós alapértékekhez. A menedékkérők fogva tartását elrendelő keddi budapesti döntéssel várhatóan számos támogatója akad majd Vera Jourovának.

hvg.hu Itthon

Az Európai Bíróság döntött, Magyarország megnyugodhat

Döntött az Európai Bíróság: az unió tagállamainak nem kell vízumot kiadnia, hogy annak segítségével védelemre jogosultak beutazhassanak, és Európában menekültstátuszt kérjenek. A döntéssel újabb válságot került el az unió.

hvg.hu Itthon

Jó helyről jön a pénz, de rossz helyre költik

A hvg.hu olvasóinak többsége nem csak előnyösnek tartja Magyarország uniós tagságát, de élénken érdeklődik is iránta – derül ki felmérésünkből. Mi már nem lehetünk ennyire büszkék: a válaszadók szerint a sajtó nem jól foglalkozik ezzel a témával.

Gyükeri Mercédesz Itthon

Mi lesz Európával: Juncker tervei a vígjátéktól a sci-fiig

Nem vagyok diktátor - ezekkel a szavakkal vezette fel az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker az EU jövőjéről szóló javaslatait. A döntés nem is az ő kezében lesz. Mi megpróbáltuk kitalálni, a magyar kormány melyik forgatókönyvet választaná.

hvg.hu Itthon

Európai Parlament: rasszistáknak pofa be és slussz!

Könnyen öngólt lőhet az Európai Parlament. Egy új szabály alapján ugyanis a határsértő felszólalásokat törölni fogják még az archívumból is. A döntés kritikusai szerint ez csak újabb fegyvert ad az európai szélsőjobb kezébe, amely már eddig is a politikailag korrekt pártok összeesküvését láttatják az unióban.

Gyükeri Mercédesz, Windisch Judit Gazdaság

Ízekre szedjük Orbán Viktor démonait

Harc a rezsicsökkentés megvédéséért, az adópolitika nemzeti kézben tartásáért, a munkahelyteremtési támogatás megőrzéséért, a menekültügyi politika és Soros György ellen – megnéztük, hogy az Orbán Viktor által felsorolt és hamarosan nemzeti konzultációra kiküldött témákból mi a reális veszély és mi nem az.

Bihari Ádám Világ

Európában jártak Trump hangtompítói

A jó zsaru szerepét játsszák az amerikai kormány legprominensebb tagjai már lassan több mint egy hete európai hakniturnéjukon. Az üzenet egyszerű: itt vagyunk veletek, de ideje perkálni. Mi lesz, ha valaki mégsem fizet? Hagyni fogják, hogy az oroszok bedarálják valamelyik balti államot?

A hvg.hu az Európai Parlamenttel együttműködve számol be ebben a fél évben az uniós intézmények tevékenységéről, a közösséget érintő döntésekről, és ezek hatásairól. Az EP a tartalomért nem vállal felelősséget.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk