Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Felébresztette saját Csipkerózsikáját az EU

Fellélegezhetnek az újságírók a brüsszeli EU-csúcson: az állam- és kormányfők döntéseire nem kellett hajnali kettőig várni. Igaz, cserébe nem is történt igazi áttörés.

Jávor Benedek Itthon

Jávor Benedek: Mag vagy héj?

Az igazi veszélyt nem az uniós pénzek apadása jelenti, hanem a befolyás elvesztése a belső döntéshozói körökre.

Dercsényi Dávid Itthon

Akiknek Orbán a bajnoka: egyedülálló felmérés az európai elitellenességről

Az Európai Unió az elitek projektje – vallják elemzők, így a Chatham House a szövetség 60. születésnapja előtt nemcsak a lakosságot kérdezte ki a tagság előnyeiről és hátrányairól, de külön a döntéshozókat és véleményformálókat is. Magyarország is részese volt a kutatásnak, amelyből kiderült, kikre építhetnek a liberálisok, és kikre a kontinens illiberális erői. A felmérés eredményeit elsőként a hvg.hu teheti közzé magyar nyelven.

hvg.hu Gazdaság

Megszűnő roamingdíjak: kihámoztuk az apró betűs részeket

Németországban dolgozik kamionosként? Olaszországba készül nyaralni? Kismartonba jár át takarítani? Vagy egyszerűen az EU-n belül, de egy másik országban használja a mobilját? Összeszedtük, mire is kell ügyelnie, mielőtt megállás nélkül telefonálni kezd.

Balogh Csaba Tech

Nem állt meg Brüsszel: holnap megszűnik, ami nevetségessé tette az egész EU-t

A roamingdíj nem mindenkit zavar, sokan vannak, akik – külföldi utazások híján – nem vagy csak alig találkoznak vele. És mégis: a határon túli telefonálás kemény sarcoltatása sok mindent jelképez abból, ami akadályozza, hogy Európából igazi unió legyen. Vagyis csak jelképezett: néhány óra múlva megszűnik az uniós roamingdíj.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk