hvg.hu Itthon

Orbánt saját elvbarátai is támadták, miközben a védhetetlent próbálta védeni

A magyar kormány óriási vitát kiváltó intézkedései kerültek napirendre szerdán délután az Európai Parlamentben. A brüsszeli ülésen Orbán Viktor személyesen próbálta megvédeni a sok szempontból védhetetlen CEU-ellenes törvény elfogadását, de nem csak szocialista, liberális, vagy zöld oldalról kapott sallereket, hanem a néppártiak közül is többen bírálták.

hvg.hu Gazdaság

Brüsszeli hadüzenet az átverős utazási portáloknak

Az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi illetékesei 352 európai utazási portált vizsgáltak meg tavaly októberben, az eredményt most tették közzé. Ezek az internetes ügynökségek azt ígérik, hogy alapos összehasonlítás után a legjobb árakat kínálják az utazni vágyóknak. Az uniós vizsgálat azonban feltárta, hogy a portálok kétharmada kamuzik.

hvg.hu Gazdaság

Újabb EU-biztos állt ki a CEU mellett

Az igazságügyekért felelős Vera Jourová a magyar jogállamiság miatt is aggódik. Brüsszel pedig amiatt, hogy a magyar bíróságok három évig ülnek a pénzmosással kapcsolatos ügyeken.

hvg.hu Autó

Dugó és idegeskedés: ilyen volt a szigorított ellenőrzés első napja a határokon

Kilométeres dugót, mérgelődő és dudáló autósokat látott az RTL Híradó stábja a röszkei határátkelőnél pénteken. A torlódás azért alakult ki, mert egy új uniós rendelet miatt mindenkinek, még az uniós állampolgároknak is ellenőrzik az iratait, ha átlépik a schengeni határt. A magyar-horvát határon kisebb volt a torlódás, de nyáron valószínűleg rosszabb lesz a helyzet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk