MTI Világ

Juncker az EU bővítésére számít

Az Európai Bizottság elnöke a válságok ellenére még legalább további 60 évet jósol az Európai Uniónak, amelynek szerinte "akkor már biztosan több mint 30 tagállama lesz".

hvg.hu Vállalkozás

Betilthatják az amalgám fogtömést

Már jövőre indul a szigorítás, 2030 után pedig akár teljesen be is tilthatják az EU-ban az amalgám fogtöméseket. Akinek korábban így tömték a fogát, annak sem kell aggódnia.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Megéri-e a magyaroknak a skót függetlenség?

Épp olyan sokan lelkesednek most a skót függetlenségért, mint amennyien féltek tőle három éve, mikor először tartottak erről népszavazást. Tényleg új helyzet állt elő a Brexit miatt?

Gyükeri Mercédesz Világ

Ez az EU-csúcs nem Orbánról, hanem a lengyelekről szól

Most másodszor fordult elő, hogy egy lengyelt a saját kormánya akarata ellenére választottak meg egy fontos nemzetközi pozícióra - a Twitteren az Európai Tanács élére újraválasztott Donald Tuskot II. János Pál pápához hasonlítják.

hvg.hu Itthon

Magyarország bukhatja az EU-pénzeket – üzeni a cseh biztos

Baráti tűzként is felfoghatjuk, hogy a cseh EU-biztos az uniós támogatások teljes felfüggesztését helyezte kilátásba, ha Lengyelország és Magyarország nem tartja magát az uniós alapértékekhez. A menedékkérők fogva tartását elrendelő keddi budapesti döntéssel várhatóan számos támogatója akad majd Vera Jourovának.

hvg.hu Itthon

Az Európai Bíróság döntött, Magyarország megnyugodhat

Döntött az Európai Bíróság: az unió tagállamainak nem kell vízumot kiadnia, hogy annak segítségével védelemre jogosultak beutazhassanak, és Európában menekültstátuszt kérjenek. A döntéssel újabb válságot került el az unió.

hvg.hu Itthon

Jó helyről jön a pénz, de rossz helyre költik

A hvg.hu olvasóinak többsége nem csak előnyösnek tartja Magyarország uniós tagságát, de élénken érdeklődik is iránta – derül ki felmérésünkből. Mi már nem lehetünk ennyire büszkék: a válaszadók szerint a sajtó nem jól foglalkozik ezzel a témával.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk