MTI Világ

Amerikaiak milliói faraghatnak rá Trump tervére

Az amerikai Kogresszusi Költségvetési Bizottság úgy számolja, hogy Donald Trump egészségbiztosítási tervei miatt 2026-ig mintegy 23 millió amerikai veszítené el egészségbiztosítását, ha megszavazzák a republikánusok törvénytervezetét.

hvg.hu Világ

Azt hiszi, a magyar társadalom megosztott? Nézze meg ezt!

Az összes választó körében vezet Hillary Clinton az elnöki posztért folyó versenyben Donald Trump előtt, egy új kutatás azonban most azt mutatja meg, milyen a két jelölt támogatottsága az egyes társadalmi csoportokban.

hvg.hu Világ

Ilyen a választás ott, ahol vegyesbolt is lehet szavazóhelyiség

Az amerikai választók harmada, akár 40-45 millió fő már az elnökválasztás hivatalos napja előtt leadhatja voksát – olvasható az e heti HVG-ben. A Sprint helyett maraton című cikkben az amerikai választási rendszer furcsaságait gyűjtötték össze.

Nagy Gábor Világ

A józan ész trónfosztása - itt tart az amerikai elnökválasztási kampány

Politikai valóságshow-vá alacsonyította az amerikai elnökválasztást a republikánus Donald Trump, akinek menetelését pártja és az egész világ is elhűlve szemléli. A globálisan legfontosabb politikai pozícióért folyó versenyben a saját hitelességi problémáival küzdő demokrata Hillary Clinton legnagyobb előnyévé így az vált, hogy ő nem Trump.

hvg.hu/MTI Világ

Van, akinek "szuper" lesz ez a kedd, van, akinek kevésbé

Politikai elemzők a tucatnyi keddi előválasztáson, illetve jelölőgyűlésen a demokrata elnökjelölt-aspiránsok közül Hillary Clinton olyan arányú győzelmeit prognosztizálják, amelyek szinte végleg megpecsételik, hogy ő lesz a párt elnökjelöltje a sokak szerint az amerikaiaknak túl baloldali Bernie Sanders ellenében. A republikánusoknál Donald Trump ingatlanmágnás egyelőre fölényesen vezet Ted Cruz és Marco Rubio előtt, az esélylatolgatások szerint két másik ellenfelének, John Kasichnak és Ben Carson sebészprofesszornak a szuperkedd jelenti majd a végállomást az elnökjelöltségért folytatott harcban.


A címlapról ajánljuk