Lichter Péter Kult

Hiányzik a téli hangulat? Ettől a 8 filmtől megkapja

"Megmondom nektek, milyen lesz a tél..." – Bill Murray híres jóslatától talán nem kell tartanunk, de hogyha hófödte téli nosztalgiára vágyunk, tényleg elég megnézni az Idétlen Időkig című filmet, vagy valamelyik másikat a nyolc ajánlatunk közül. Charlie Chaplintől Werner Herzogig sokan elmerültek a havas tájakban, és még azok a híres betörők is beleszaladtak a pofonba a New York-i télben.

hvg.hu Kult

Videó: A Reszkessetek betörők Kevinje a mai napig szenved gyerekkorától

A 35 éves Macaulay Culkin újra Kevin szerepét öltötte magára egy webes sorozat kedvéért. Idegbeteg taxisofőrt alakít, aki még mindig nincs túl egy borzalmas gyerekkori traumán: családja otthagyta karácsonykor egyedül a házban és még két pszichopata betörővel is meg kellett küzdenie.

hvg.hu Kult

Mennyire emlékszik a Reszkessetek, betörők!-re? - teszt

Szinte nincs is már igazi karácsony a 25 éve bemutatott Reszkessetek, betörők! ismétlése nélkül, amelynek az USA-ban is sok rajongója van. A nyolcéves főszereplő több csapdát is állít a betörőknek, amelyekről most a BuzzFeeden jelent meg egy teszt.

hvg.hu Kult

25 éves a Reszkessetek, betörők! Mi lett a színészekkel?

Pontosan 25 évvel ezelőtt, 1990. november 16-án mutatták be a moziban a Reszkessetek, betörők! című filmet, ami évek múlva a karácsony elmaradhatatlan programjává vált. A gyerekszínészek felnőttek, a szülők és a betörők pedig megöregedtek - de mit is csinál mostanában a botrányoktól hangos Macaulay Culkin, vagy a nyugdíjas életből éppen visszatérni készülő Joe Pesci? Összeszedtük, mire vitték a vígjáték szereplői 25 év alatt.

hvg.hu Kult

65 éves lenne a nyolcvanas évek kultfilmjeinek atyja

John Hughes életműve örök érvényű, erről minden karácsonykor megbizonyosodhatunk. A Reszkessetek betörők mellett azonban rengeteg kultikus vígjátékot köszönhetünk az író-rendezőnek, többek közt John Candy, Steve Martin és Chevy Chase is a legjobb formáját mutatta a 2009-ben elhunyt filmes alkotásaiban.

Bodnár Zsolt Kult

Bejglimámorban is legyőzhető a karácsonyi gagyi

Az ünnepek alatt a kereskedelmi tévék sorra adják a hosszú évek óta jól bejáratott instant-klasszikusokat és a gagyi karácsonyi "komédiákat". Az erőltetett Mikulás-poénok helyett azonban van lehetőség tartalmas, mégis könnyed filmeket nézni, amelyek az egész családot szórakoztatják. Alternatív ünnepi filmajánló.

1 2

A címlapról ajánljuk