hvg.hu/MTI Gazdaság

Itt a Roszatom magyarázata: elégett műhold okozta a radioaktív felhőt?

Az intézményközi vizsgálóbizottság, amit a Roszatom hozott létre, megállapította, hogy a radioakítv sugárzás külső forrásból érkezett. Az érveik között szerepel az, hogy az ozjorszki nukleáris létesítményben nem állítanak elő tiszta ruténium 106-ot, illetve a radioakítv szennyeződés mértéke Oroszországban nem volt jelentősen nagyobb, mint Európában. Szerintük ez is bizonyítja, hogy a szennyeződés nem tőlük érkezett.

hvg.hu Gazdaság

Ezek a cégek már jól jártak a paksi bővítéssel

Bár még nem kezdődött el az új paksi atomerőmű építése, de a kivitelezéssel megbízott orosz atomvállalat, a Roszatom már több mint harminc témában írt ki beszerzéseket a Paks II.-vel kapcsolatban. Több mint 10 magyar céggel szerződést is kötöttek.

hvg.hu Gazdaság

A Roszatom így magyarázza a finn atomerőmű építésének csúszását

A finn projekt építési engedélyének kiadásáról még nem született döntés, ezért inkorrekt az az állítás, amely szerint a finn nukleáris hatóság a felmerült biztonsági problémák miatt nem adja ki az építési engedélyt- írja a hvg.hu-nak eljuttatott közleményében az orosz cégóriás.

MTI Világ

A Roszatom Egyiptomban is nyomul, ahol atomerőművet építene és finanszírozna

A Pakson beruházó Roszatom orosz atomenergetikai állami konszern azzal számol, hogy az év végéig aláírják az Egyiptom első atomerőművének létrehozásáról szóló valamennyi szerződést, és ennek alapján bekérheti a licencengedélyt az építkezés megkezdéséhez - mondta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezetője szerdán egy teheráni fórumon.

MTI Világ

Trump megvizsgáltatná, mi köze Clintonnak a Roszatomhoz

Ismét "boszorkányüldözésnek" nevezte Donald Trump, hogy vizsgálat folyik az elnökválasztásba történt orosz beavatkozás ügyében. Azt viszont követelte, hogy ellenőrizzék, mi volt Hillary Clinton szerepe az orosz Roszatommal való szerződéskötésben.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk