hvg.hu/MTI Gazdaság

Itt a Roszatom magyarázata: elégett műhold okozta a radioaktív felhőt?

Az intézményközi vizsgálóbizottság, amit a Roszatom hozott létre, megállapította, hogy a radioakítv sugárzás külső forrásból érkezett. Az érveik között szerepel az, hogy az ozjorszki nukleáris létesítményben nem állítanak elő tiszta ruténium 106-ot, illetve a radioakítv szennyeződés mértéke Oroszországban nem volt jelentősen nagyobb, mint Európában. Szerintük ez is bizonyítja, hogy a szennyeződés nem tőlük érkezett.

hvg.hu Gazdaság

Ezek a cégek már jól jártak a paksi bővítéssel

Bár még nem kezdődött el az új paksi atomerőmű építése, de a kivitelezéssel megbízott orosz atomvállalat, a Roszatom már több mint harminc témában írt ki beszerzéseket a Paks II.-vel kapcsolatban. Több mint 10 magyar céggel szerződést is kötöttek.

hvg.hu Gazdaság

A Roszatom így magyarázza a finn atomerőmű építésének csúszását

A finn projekt építési engedélyének kiadásáról még nem született döntés, ezért inkorrekt az az állítás, amely szerint a finn nukleáris hatóság a felmerült biztonsági problémák miatt nem adja ki az építési engedélyt- írja a hvg.hu-nak eljuttatott közleményében az orosz cégóriás.

MTI Világ

A Roszatom Egyiptomban is nyomul, ahol atomerőművet építene és finanszírozna

A Pakson beruházó Roszatom orosz atomenergetikai állami konszern azzal számol, hogy az év végéig aláírják az Egyiptom első atomerőművének létrehozásáról szóló valamennyi szerződést, és ennek alapján bekérheti a licencengedélyt az építkezés megkezdéséhez - mondta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezetője szerdán egy teheráni fórumon.

MTI Világ

Trump megvizsgáltatná, mi köze Clintonnak a Roszatomhoz

Ismét "boszorkányüldözésnek" nevezte Donald Trump, hogy vizsgálat folyik az elnökválasztásba történt orosz beavatkozás ügyében. Azt viszont követelte, hogy ellenőrizzék, mi volt Hillary Clinton szerepe az orosz Roszatommal való szerződéskötésben.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a diplomásokat közmunkára küldtük, ahonnan nincs kiút

Albérlet vagy hitelre vett lakás - megint ez a slágertéma, kivéve a havi 70 ezerből tengődő kétdiplomás közmunkásnak. A strandon az őszi hidegben is vígan üzemel az élményfürdő, és megmagyarázták, miért csak az orosz atomerőmű jó nekünk. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk