MTI Gazdaság

Fordulat a Rubik-kocka védjegyügyében

A Rubik-kocka jogait birtokló brit Seven Towns cég még 1999-ben jegyeztette be a védjegyet a magyar játékra, de a német Simba Toys 2006-ban megtámadta ezt, mondván, a népszerű játék nem védjegyként, hanem szabadalomként jogosult az oltalomra. A német cégnek semmilyen fórum nem adott igazat, egészen a mai napig.

hvg.hu Vállalkozás

Sorsdöntő diadal előtt a világhírű magyar játék

A németek nyúlnák a Rubik-kocka gyártási jogát, de a magyarok és az Európa Bíróság nem nagyon hagyják. Szerdán születik meg a főtanácsnoki indítvány (amely nem köti a bíróságot, ám általában megelőlegezi annak döntését) egy, a Rubik-kockával kapcsolatos ügyben az Európai bíróságon.

hvg.hu Itthon

1,1 milliárd forint van rá, de évek óta áll a grandiózus Rubik-terv

A kormány három éve folyamatosan csoportosít át százmilliókat a Rubik-kocka motívuma és gondolatisága által ihletett kiállítási központra, aminek megvalósulását Fürjes Balázs kormánybiztos 2017-re ígérte, de a fejlesztés még el sem kezdődött. Azt nem tudni, költötték-e egyáltalán valamire a pénzeket.

hvg.hu Vállalkozás

Minden idők leghíresebb magyar termékéről ír a Guardian

Fa, befőttes gumi és gemkapcsok felhasználásával készítette el a feltaláló a Rubik-kocka első prototípusát. Amikor a színek felkerültek a kockára, Rubik Ernő elérzékenyült, és azonnal tudta, hogy valami forradalmi született. A játék zajos sikere őt is meglepte. Üzletileg azonban nem is volt olyan homogén a Rubik-kocka sikertörténete - mint a Guardian cikkéből kiderül.

MTI / hvg.hu Tech

Előkelő helyen végzett a Google Rubik-kockás logója

Robin Williams, a labdarúgó-világbajnokság és az ebola foglalja el a dobogós helyeket a Google idei toplistáján, amely a világ legfelkapottabb kereséseit összegzi. A Rubik-kockát ünneplő májusi interaktív logó pedig a világ idei harmadik legnépszerűbb ünnepi Google-logója lett.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk