Windisch Judit Itthon

Sólyom László: "Ha nem lesz kétharmad, akkor is ez megy tovább"

Több helyen erősen megcsipkedte a Fideszt a rendszerváltásról szóló előadásában Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke. Kiderült, Orbán a Cinege utcai háza udvarán, a diófa alatt közölte vele, a Fidesz őt akarja köztársasági elnöknek. Beszélt a rendszerváltás előtti kulisszatitkokról is.

hvg.hu Gazdaság

Mellár Tamás: a megszerzett vagyonokat nem lehet visszaperelni, de...

Nincs esély 4 százalékot meghaladó gazdasági növekedésre, mondta Csaba László akadémikus, Mellár Tamás egyetemi tanár pedig a gazdaság gyenge növekedési képességét elemezte, népes hallgatóság előtt. A padsorokban feltűnt Sólyom László korábbi köztársasági elnök és Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Orbánék elismerték, nem volt elég hatékony a kormány

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Orbán átalakítja a kormányzati struktúrát; kissé zilált (és nem éppen jogszerű) állapotban van a monetáris tanács; megnéztük, mennyire bátor vállalkozók a magyar focisták; a ligetvédők kiakadtak a rendőrség állításain; a Miniszterelnökség időcsapdába került.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány hívéből lehet Handó Tünde munkatársa

Az Országos Bírósági Hivatal igazgatási főosztályának vezetőjévé nevezhetik ki Cserni Jánost, a baloldallal rokonszenvező állásfoglalásai miatt többször kritizált bírót, a Fővárosi Törvényszék tanácselnökét.

hvg.hu Itthon

Nekiment a menekülteknek ételt osztó Sólyom Lászlónak a CÖF

A CÖF-CÖKA szerint azzal, hogy kilátogatott a Keleti pályaudvarra és a II. János Pál pápa térre és segített a menekültekkel foglalkozó szervezeteknek, a volt államfő szembement a kormányzat törekvéseivel, amelynek célja, hogy a menekültáradat ne okozzon szükségtelenül nagy kárt Magyarországnak. Olyat is írtak, hogy Sólyom Lászlónak szelektív az érzékenysége.

MTI Itthon

Áder tavaly csak háromszor kegyelmezett meg

Két éve tizenkét esetben, míg tavaly mindössze háromszor élt az egyéni kegyelem megadásának lehetőségével Áder János köztársasági elnök – írja a Magyar Hírlap keddi számában az Igazságügyi Minisztérium összesítése alapján.

hvg.hu Itthon

Orbán emberei vagy a szakma legjobbjai az új alkotmánybírók?

Sokan az Alkotmánybíróság "teljes fideszesítésének" tekintik, hogy a parlament szerdai ülésén három, immár csak a Fidesz által delegált taggal végképp többségbe kerülnek azok a bírák, akiket egyértelműen a mai kormánypárthoz közel állónak tartanak. Megpróbáltuk megvizsgálni a három jelölt szakmai tevékenységén keresztül, mennyiben állhatnak meg ezek a vádak. A kép legalábbis összetett.

1 2 3 4 5 6 7
18

A címlapról ajánljuk