hvg.hu Nagyítás

Állatságok - A majom évétől a kakasig

Hajlamosak voltunk 2016-ot rossz évként elkönyvelni, de szilveszter napján talán megengedhető, hogy a világpolitika vagy a hazai közélet helyett a piti ügyeinkre fittyet hányó állatvilág vidítson fel minket. Galériánkban megdöbbentő vagy épp mókás pillanatokat élhet át, az embert felöklelő bikától a szelfibe tolakodó tevéig. Nagyításunkhoz hasonlóan színes és izgalmas 2017-et kívánunk olvasóinknak is!

MTI Tech

Sasokkal vadássza le a drónokat a holland rendőrség

A nagyragadozókat akkor vetik majd be, ha egy drón nem engedélyezett terület fölé, azaz egy repülőtérhez közel, vagy például egy magas rangú állami delegáció konvojához túl közel merészkedik.

Ardamica Zorán Vélemény

Szlovákia: káosz és patthelyzet

A hétvégi választást követően északi szomszédunknál csak az biztos, hogy minden bizonytalan. Robert Fico miniszterelnök pártja a várakozásoknál sokkal rosszabbul szerepelt, a parlamentbe pedig sok olyan párt is bejutott, amelyről mi, magyarok eddig nem is hallottunk.

M. László Ferenc Itthon

"A háború egy elég stresszes dolog" – Magyarok az idegenlégióban

Rejtő Jenő hősei, Csülök, Senki Alfonz vagy Tuskó Hopkins nagyon sokat tettek azért, hogy máig romantikus rokonszenv lengje körül a francia idegenlégiót. De hogy mit jelentett és mit jelent ma valójában, milyen a kiképzés, a frontszolgálat, arról keveseknek vannak valós információi. Volt és jelenlegi magyar légiósok a hvg.hu-nak beszéltek róla.

hvg.hu Sport

Strucc, csirke, drogos bagoly: Kiakadtak a szurkolók az új Fradi-sason

Tekintélyes ragadozó helyett inkább egy kedves és kissé habókos madárra emlékeztet az újragondolt Fradi-sas. A Ferencváros kabalafigurája ráncfelvarráson esett át. Az FTC vezetősége korábban európaibb, dinamikusabb és esztétikusabb sast ígért. A szurkolók szerint nem feltétlenül ilyen lett a végeredmény – legalább is a facebookos kommentek szerint.

MTI Itthon

Még több megmérgezett sast szagolt ki Falco kutya

Újabb hat fokozottan védett sas mérgezett tetemére bukkant az elmúlt két hétben Falco, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) keresőkutyája - olvasható a szervezet közleményében.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával