hvg.hu Gazdaság

Megszűnhet a Szép-kártya is

Kivezeti a cafetériarendszerből a Széchenyi Pihenőkártya mindhárom alszámláját a kormány 2018-tól – állítja a Magyar Nemzet.

hvg.hu Vállalkozás

Csúcson pörög a SZÉP-kártya

Viszik a SZÉP-kártyát, mint a cukrot. Az év első négy hónapjának eredményei alapján újabb rekord év elé néz az OTP SZÉP-kártya. A feltöltések összege 12, a költések összege 20 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményeit, és immár közel 18 ezer munkáltató partnerünk nyújtja dolgozói számára ezt a cafeteria szolgáltatást. Az OTP bankcsoport szerint ezek az eredmények is azt mutatják, hogy mind a munkáltatók mind a munkavállalók körében tovább növekedett a SZÉP kártya népszerűsége.

hvg.hu Vállalkozás

Alig lesz olyan cég, amelyik nem nyírja ki a cafeteriát

Továbbra sem számíthatnak sok jóra a munkavállalók. Tízből mindössze négy kkv tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit, elsősorban étkezési hozzájárulással, közlekedési költségtérítéssel és pénzbeli jutalommal. Cégméret szerint jelentős különbségek vannak, leginkább a középvállalkozásoknál dolgozók számíthatnak béren kívüli juttatásra.

hvg.hu Gazdaság

Ítélet jöhet az USA-ban az Erzsébetről és a SZÉP-kártyáról

Akár már tavasszal megszülethet az újabb nemzetközi ítélet cafetériaügyben: a témával ezúttal egy washingtoni vitarendező fórum foglalkozik, itt perelte be ugyanis Magyarországot az egyik olyan multinacionális cég, amely az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártya miatt kiszorult a honi piacról – írta a Magyar Idők.

MTI Gazdaság

Idén nyáron még biztosan üdülhet a SZÉP kártyájával

Minden kormányülésen gyúrják a cefeteriarendszer témáját, mert jövő januártól el kell indítani a változásokat - mondta Rogán Antal a Kossuth Rádióban. Az eddig ismert cafeteriarendszer egy része valószínűleg a gyermeküdültetés, illetve a turizmus fejlesztésére fordítható támogatási rendszerként fog működni a jövőben. A kormány szándéka, hogy a béremeléseknek legyen járulékmentes része, ami így a nyugdíjalapba sem fog beszámítani.

hvg.hu Gazdaság

Orbán Viktor megszüntette, Orbán Viktor visszahozza?

Valami nagyot kell húznia a kormánynak, ha meg akarja úszni a méretes kártérítést, amelyet a korábban kiebrudalt külföldi hátterű utalványforgalmazó cégek kérhetnek tőle. A megoldás: a cafeteria-rendszer teljes megszüntetése. Ez pedig azzal járhat, hogy járulék-jóváírást vezetnek be – négy éve pedig épp ez a kabinet dobta ki az ablakon az adójóváírást.

G. Tóth Ilda Vállalkozás

Lapokat cserélnek: jön a Szép Erzsébet-kártya?

Kombinálni készül a kormány az Erzsébet-utalvány és a Szép-kártya rendszerét, miután azok elbuktak. A magyar piacról kiebrudalt régi szereplők busás kártérítésre számítanak. Ugyanakkor bár a cafeteria-üzlet többszereplőssé válhat, az állami kibocsátó jelentős helyzeti előnyből indul a versenyben.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk