Szétkattintják a 18 órás San Franciscó-i betonozás videóját

Szétkattintják a 18 órás San Franciscó-i betonozás videóját

Amerikában ugyan nem épülnek hetek alatt toronyházak, mint Kínában, de San Franciscóban az egész nyugati part legmagasabb épületét kezdték megvalósítani. Az alapozással – mint az a 8:45 perc hosszúságú videón látható – lényegében meg is volnának....

hvg.hu

Trükkösen spórol dollárezreket a Google egyik munkatársa

Trükkösen spórol dollárezreket a Google egyik munkatársa

Fizetése jelentős részét megtakarítja egy Google-dolgozó azzal, hogy lényegében egy fillért sem költ lakhatásra és rezsire. Mindezt azért, hogy komoly diákhitel-tartozását mielőbb visszafizesse.

hvg.hu

Rengett a föld San Franciscónál

A Richter-skála szerinti négyes fokozatú, azaz közepes erejű földrengés volt hétfőn a kaliforniai San Francisco térségében, helyi idő szerint 6 óra 49 perckor – jelentette az Egyesült Államok geológiai figyelő szolgálata hétfőn.

MTI

Olimpia 2024: Három amerikai város is beugrana Boston helyére

Olimpia 2024: Három amerikai város is beugrana Boston helyére

Los Angeles, San Francisco és Washington is alkalmasnak érzi magát az olimpiarendezésre a visszalépett Boston helyett.

Elkapták a világ leghülyébb BMW-tolvaját

Elkapták a világ leghülyébb BMW-tolvaját

Nagy valószínűség szerint a világ leghülyébb BMW-tolvaját fogták el a rendőrök San Franciscóban.

hvg.hu

Lopott lenne az Uber ötlete?

Lopott lenne az Uber ötlete?

Pert indított az Uber tulajdonosai ellen egy vállalkozó, aki szerint ellopták az ötletét és ezzel 1 milliárdost kárt okoztak neki.

hvg.hu

Újból végigsöpört az erőszak az USA-n

Az Egyesült Államok nyugati partjának több városában is erőszakossá fajultak a május elsejei felvonulások, több tucat embert őrizetbe vettek.

MTI

Így kellene gondolkodni a városi közlekedésről

Így kellene gondolkodni a városi közlekedésről

Az USA egyik legzöldebb városa San Francisco - és ez a tömegközlekedésre is igaz. Így az csak számunkra meglepő, hogy a helyi közlekedési hatóság (SFMTA) 175 városi járművet rendelt meg város híres Municipal Railway (Muni) hálózatára. A mintegy 650 millió dolláros, kifejezetten a környezetbarát megoldásokra kihegyezett üzletet a Siemens nyerte el, opcionálisan további 85 városi közlekedési szerelvényt is bevállalva.

hvg.hu

Homofób interjú miatt tüntették el a Walesa utcát San Franciscóban

Átnevezték a Lech Walesa nevét viselő San Franciscó-i utcát, mert a Nobel-békedíjas egykori antikommunista lengyel ellenzéki vezető a melegeket sértő nyilatkozatot tett.

MTI

Aki megszerettette a lángost San Franciscóval

Aki megszerettette a lángost San Franciscóval

San Francisco és az Egyesült Államok egyik legjobb éttermében magyar származású a szakács, a Nick Balla által összeállított ételsor révén pedig amerikaiak tömegei ismerkednek meg a konyhánkkal. Ballának fontos ez az örökség, szerinte San Franciscóban azért is imádják a magyar ételeket, mivel azok az ott megszokottaktól igencsak eltérő ízvilágúak. Lángos, csirkepaprikás, pacalpörkölt és dobostorta – ez is felfér az étlapra.

Így akadályoznák meg az öngyilkosságokat Golden Gate-hídon

Így akadályoznák meg az öngyilkosságokat Golden Gate-hídon

Biztonsági hálórendszert építenek ki a San Franciscó-i Golden Gate hídra, hogy elejét vegyék az öngyilkosságoknak.

MTI

Egy forradalmi megoldás felesleges cuccai tárolására

Egy amerikai cég egészen egyedi megoldást kínál a felesleges cuccok tárolására: ha nincs otthon helyünk elhelyezni dolgainkat, akkor bepakolhatjuk cuccainkat egy dobozba, a cég pedig elviszi egy közeli raktárba, ahonnan bármikor kikérhetjük tárolórekeszünket. Sőt, a Boxbee megoldásával dobozainkat megoszthatjuk barátainkkal és családtagjainkkal is.

hvg.hu

Smartokat borítgatnak a vandálok San Franciscóban

Smartokat borítgatnak a vandálok San Franciscóban

Nem alhatnak nyugodtan a Smart-tulajdonosok mostanában San Franciscóban, ugyanis az amerikai nagyvárosban vandálok vadásznak a parányi autóra.

hvg.hu

Tapasztalt pilóták hibázhattak a San Francisco-i légi balesetben

A dél-koreai Asiana Airlines és a Boeing szerint is a pilóták hibáztak a légitársaság Boeing 777-200-asának tavaly júliusi San Francisco-i balesetében. Ugyanakkor a riasztórendszer késői jelzése is közrejátszott a balesetben - írta kedden a Flightglobal légügyi szaklap.

MTI

Három ember halt meg a falnak ütköző utasszállítón – megbüntették a légitársaságot

A dél-koreai Asiana Airlines az amerikaiak szerint szövetségi törvényt sértett azzal, hogy nem tartotta be a baleset után az áldozatok és sérültek, valamint családtagjaik támogatásával kapcsolatos szabályokat.

MTI

Több mint menő: céges komppal szállítja dolgozóit a Google

Saját kompjáratot indított a Google a San Franciscó-i dolgozóinak – írja a sanfrancisco.cbslocal.com.

hvg.hu

Őrizetbe vették a San Franciscó-i kínai konzulátus gyújtogatóját

Őrizetbe vett az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Hivatala, az FBI egy kínai nemzetiségű férfit a San Franciscóban lévő kínai konzulátus ellen elkövetett múlt szerda esti gyújtogatás gyanúsítottjaként - közölte hétfőn az iroda.

MTI

Gyújtogattak Kína San Franciscó-i konzulátusánál

Felgyújtották Kína San Franciscó-i konzulátusának bejáratát. Súlyos károk keletkeztek, a konzulátus felszólította az amerikai kormányt, hogy biztosítson megfelelő védelmet.

MTI

Minden amerikai dolgozóját elhozza a Prezi Budapestre

A tech cégek előszeretettel küldik külföldi útra a dolgozóikat. A magyar alapítású Prezinél sincs ez másképp, minden amerikai alkalmazottnak el kell jönnie Budapestre - írja a Business Insider a magyar startup-ról.

hvg.hu

San Franciscó-i szuperhős: ezrek teljesítették egy leukémiás kisfiú kívánságát

Több ezer önkéntes segített teljesíteni egy ötéves leukémiás kisfiú kívánságát pénteken, San Franciscóban. Miles Scott Batman után „Batkid” lett, aki megmentette egy nő életét, elkapott egy bankrablót, és egy emberrablásnál is szükség volt kivételes képességeire.

hvg.hu
1236

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X