Bejelentkezés  

Smartokat borítgatnak a vandálok San Franciscóban

Smartokat borítgatnak a vandálok San Franciscóban

Nem alhatnak nyugodtan a Smart-tulajdonosok mostanában San Franciscóban, ugyanis az amerikai nagyvárosban vandálok vadásznak a parányi autóra.

hvg.hu

Tapasztalt pilóták hibázhattak a San Francisco-i légi balesetben

A dél-koreai Asiana Airlines és a Boeing szerint is a pilóták hibáztak a légitársaság Boeing 777-200-asának tavaly júliusi San Francisco-i balesetében. Ugyanakkor a riasztórendszer késői jelzése is közrejátszott a balesetben - írta kedden a Flightglobal légügyi szaklap.

MTI

Három ember halt meg a falnak ütköző utasszállítón – megbüntették a légitársaságot

A dél-koreai Asiana Airlines az amerikaiak szerint szövetségi törvényt sértett azzal, hogy nem tartotta be a baleset után az áldozatok és sérültek, valamint családtagjaik támogatásával kapcsolatos szabályokat.

MTI

Több mint menő: céges komppal szállítja dolgozóit a Google

Saját kompjáratot indított a Google a San Franciscó-i dolgozóinak – írja a sanfrancisco.cbslocal.com.

hvg.hu

Őrizetbe vették a San Franciscó-i kínai konzulátus gyújtogatóját

Őrizetbe vett az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Hivatala, az FBI egy kínai nemzetiségű férfit a San Franciscóban lévő kínai konzulátus ellen elkövetett múlt szerda esti gyújtogatás gyanúsítottjaként - közölte hétfőn az iroda.

MTI

Gyújtogattak Kína San Franciscó-i konzulátusánál

Felgyújtották Kína San Franciscó-i konzulátusának bejáratát. Súlyos károk keletkeztek, a konzulátus felszólította az amerikai kormányt, hogy biztosítson megfelelő védelmet.

MTI

Minden amerikai dolgozóját elhozza a Prezi Budapestre

A tech cégek előszeretettel küldik külföldi útra a dolgozóikat. A magyar alapítású Prezinél sincs ez másképp, minden amerikai alkalmazottnak el kell jönnie Budapestre - írja a Business Insider a magyar startup-ról.

hvg.hu

San Franciscó-i szuperhős: ezrek teljesítették egy leukémiás kisfiú kívánságát

Több ezer önkéntes segített teljesíteni egy ötéves leukémiás kisfiú kívánságát pénteken, San Franciscóban. Miles Scott Batman után „Batkid” lett, aki megmentette egy nő életét, elkapott egy bankrablót, és egy emberrablásnál is szükség volt kivételes képességeire.

hvg.hu

Erdőtűz: szükségállapot van San Franciscóban

Szükségállapotot hirdetett ki szombaton San Franciscóban és a város környékén Jerry Brown kaliforniai kormányzó a gyorsan terjedő erdőtűz miatt.

MTI

Magyar céginformatikai szakértő hódítja meg San Franciscót

Korábban sosem szerepelt magyar előadó az Oracle Open World vállalati informatikai konferencia programjában. Nagy Zoltán a Fornax csoport saját fejlesztésű megoldását mutatja be.

hvg.hu

Már megint ütközött a turisták kedvence, a San Franciscói hegyi villamos

Miután februárban is baleset történt a vonalon, most megint húsz ember került kórházba, miután autóval ütközött a hegyi villamos San Franciscóban.

MTI

Túl lassan landolt a San Franciscó-i gép

A tempomatra kapcsolt San ÍFranciscó-i gép túl lassan érkezett a reptérhez, és ezt későn vették észre a pilóták.

MTI

Szokatlanul hasonlítanak a San Franciscó-i utasok sérülései

Szokatlan gerincsérülési mintát állapítottak meg San Franciscóban szombaton történt utasszállító repülőgép-baleset túlélőinek egy részénél. Az egyik orvos szerint a sérülések azt mutatják, hogy milyen hevesen csapódtak oda-vissza az ülésekben az utasok a biztonsági öv viselése ellenére is.

MTI

Megvan a lezuhant repülőgép fekete doboza

Megvan a lezuhant repülőgép fekete doboza

Megtalálták a San Franciscó-i repülőtér kifutópályája előtt lezuhant AAR 214-es járat repülésiadat-rögzítő berendezését - adta hírül a CNN.

hvg.hu

Két kínai lány halt meg az utasszállítón

A szombaton szerencsétlenül járt repülőgép túl alacsonyan érkezhetett a leszállópályához, s a farokrésze nekiütődött a repülőteret a tengertől elválasztó falnak, majd leszakadt. Ez okozhatta egyes vélemények szerint a légi balesetet, amelynek mindkét áldozata kínai.

Lezuhant és kigyulladt egy repülőgép, ketten meghaltak

Lezuhant és kigyulladt egy repülőgép, ketten meghaltak

Útja végén szenvedett súlyos balesetet a dél-koreai Asiana Airlines Szöul - San Francisco járata. Egyelőre nem tudni, hogy az AAR 214-es pilótája vétette-e el a leszállást, de jelenleg úgy tűnik, nem történt műszaki hiba. A gép a 28L leszállópálya elérése előtt a földhöz csapódott, egy része kigyulladt, farokrésze pedig teljesen megsemmisült. 180 ember megsérült, ketten meghaltak.

700 Facebook-dolgozó vett részt a Pride-on

Két éve még 70 dolgozó képviselte a Facebookot a Pride-on, míg idén már 700-an vettek rajta részt, vagyis a dolgozói létszám 15 százaléka, Marck Zuckerberggel az élen - írja a Wall Street Journal.

hvg.hu

Megvan az 50. Super Bowl helyszíne

A tengerentúli profi amerikafutball-liga (NFL) jubileumi, 50. döntőjét, a 2016-os Super Bowl-t San Franciscóban rendezik meg, míg egy évvel később Houston lesz a házigazda.

MTI

Leállt egy villamos San Franciscóban, többen kórházba kerültek

Öt embert kórházba kellett szállítani San Franciscóban amiatt, hogy egy meredek lejtőn nagy sebességről hirtelen leblokkolt egy siklórendszerű villamos, amely mintegy 40 embert szállított.

MTI

Kapcsolatfelvétel rendszámtábla alapján

Rendkívül hasznos szolgáltatás indult pár hónappal ezelőtt San Franciscóban, a CurbTXT segítségével ugyanis kapcsolatba léphetnek egymással a vadidegen autósok és motorosok - írja a TechCorner.

hvg.hu
1236

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X