hvg.hu Én és a Cégem

Kiherélik a geekek San Franciscót

A hippijeiről, melegjeiről és excentrikus művészeiről híres városban lassan már csak programozókkal találkozhatunk, akik benépesítik a negyedeket, felsrófolva az ingatlanárakat nem sok teret hagyva a város emblematikus „őslakosainak”.

hvg.hu Gazdaság

Szétkattintják a 18 órás San Franciscó-i betonozás videóját

Amerikában ugyan nem épülnek hetek alatt toronyházak, mint Kínában, de San Franciscóban az egész nyugati part legmagasabb épületét kezdték megvalósítani. Az alapozással – mint az a 8:45 perc hosszúságú videón látható – lényegében meg is volnának....

MTI Világ

Rengett a föld San Franciscónál

A Richter-skála szerinti négyes fokozatú, azaz közepes erejű földrengés volt hétfőn a kaliforniai San Francisco térségében, helyi idő szerint 6 óra 49 perckor – jelentette az Egyesült Államok geológiai figyelő szolgálata hétfőn.

hvg.hu Vállalkozás

Lopott lenne az Uber ötlete?

Pert indított az Uber tulajdonosai ellen egy vállalkozó, aki szerint ellopták az ötletét és ezzel 1 milliárdost kárt okoztak neki.

hvg.hu Vállalkozás

Így kellene gondolkodni a városi közlekedésről

Az USA egyik legzöldebb városa San Francisco - és ez a tömegközlekedésre is igaz. Így az csak számunkra meglepő, hogy a helyi közlekedési hatóság (SFMTA) 175 városi járművet rendelt meg város híres Municipal Railway (Muni) hálózatára. A mintegy 650 millió dolláros, kifejezetten a környezetbarát megoldásokra kihegyezett üzletet a Siemens nyerte el, opcionálisan további 85 városi közlekedési szerelvényt is bevállalva.

Nagy Gergő Én és a Cégem

Aki megszerettette a lángost San Franciscóval

San Francisco és az Egyesült Államok egyik legjobb éttermében magyar származású a szakács, a Nick Balla által összeállított ételsor révén pedig amerikaiak tömegei ismerkednek meg a konyhánkkal. Ballának fontos ez az örökség, szerinte San Franciscóban azért is imádják a magyar ételeket, mivel azok az ott megszokottaktól igencsak eltérő ízvilágúak. Lángos, csirkepaprikás, pacalpörkölt és dobostorta – ez is felfér az étlapra.

hvg.hu Vállalkozás

Egy forradalmi megoldás felesleges cuccai tárolására

Egy amerikai cég egészen egyedi megoldást kínál a felesleges cuccok tárolására: ha nincs otthon helyünk elhelyezni dolgainkat, akkor bepakolhatjuk cuccainkat egy dobozba, a cég pedig elviszi egy közeli raktárba, ahonnan bármikor kikérhetjük tárolórekeszünket. Sőt, a Boxbee megoldásával dobozainkat megoszthatjuk barátainkkal és családtagjainkkal is.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk