hvg.hu Gazdaság

És akkor Matolcsy beül a könyvtárba magolni Schmitt Pál mellé

A jegybankelnöknek egyhamar nem lesz PhD-je, a britek megkezdték a távozást az EU-ból. Az élelmiszeripari armageddont kiáltó szaktárca nem igazán tudta alátámasztani állításait arról, hogy a multik minket rosszabb ételekkel etetnek, mint a külföldieket. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gergely Zsófia Itthon

Ingyenokostévével lepte meg magát a MOB elnöksége

Eddig legfeljebb egy sportévkönyv volt az év végi meglepetés a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőségében, idén viszont szétosztották maguk közt az egyik szponzortól származó tévéket – tudta meg a hvg.hu. A 102 centis készülékből a felügyelőbizottsági tagoknak is jutott. Volt, aki kérdésünkre azonnal rászorulóknak ajánlotta fel a tévét, de például Deutsch Tamás az étteremben uralkodó "zsivajtól" nem is hallotta, mit kap. Más az állította, csak "műszaki tesztelésre" kapták az okostévét.

hvg.hu Itthon

Orbán: Nem betörni kell a koponyákat

Az Európai Uniónak nincs korszerű alaptörvénye, a magyaroknak bezzeg van – mondta Orbán Viktor a parlamentben, szerinte a magyar alaptörvény egy sikeres korszak alapját veti meg. "Az iszlamizálódás alkotmányos tilalom alá esik Magyarországon" – mondta a miniszterelnök.

hvg.hu Itthon

Kövér László: "rendszerváltásnak nevezett politikai alku"

Csak a Fidesz vesz részt azon a parlamenti ünnepségen, amelyen a Fidesz által 5 évvel ezelőtt megszavazott alaptörvény évfordulójára szerveztek. Az ünnepségen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, és Schmitt Pál, az alaptörvény aláírója is.

Dobszay János Itthon

Kérem, ne szavazzanak - úton a rendeleti kormányzás felé

Tévesnek bizonyultak azok a prognózisok, hogy az Orbán-érára jellemző kezdeti, „forradalmi” jogalkotást idővel felváltja valamifajta konszolidációs időszak. Öt éve - a második Orbán-kormány első teljes évében - átlagosan 2 óra 12 percet bíbelődött egy-egy javaslat tárgyalásával a parlament. Ez az idő tavaly egy órával csökkent.

Dobszay János Itthon

Az optimista Schmitt Pál és a rögvalóság

Igencsak optimistán látja a jövőt Schmitt Pál, a budapesti ötkarikás játékok megrendezésének támogatására létrejött Olimpiai Védnöki Testület elnöke.

hvg.hu Itthon

Orbán sem szeretne népszavazást az olimpiáról

A 2024-es budapesti olimpia melletti kampány jegyében zajlott le a Magyar Olimpiai Bizottság alapításának 120. évforulójának ünnepsége a nemzetközi képviselők jelenlétében. Orbán Viktor miniszterelnök szerint a sport mindig is a politikán felül állt, de hozzátette, hogy Borkai Zsolt MOB elnök és győri polgármester városát rendesen kistafírozták.

1 2 3 4 5 6 7
53
A címlapról ajánljuk