MTI Itthon

Martonyi is megszólalt Schmitt-ügyben

Schmitt Pálnak önként le kellene mondania - mondta Mile Lajos, az LMP országgyűlési képviselője azon a rendezvényen, amelyen Martonyi Jánossal vitázott. A külügyminiszter érdemben nem akart beszélni a Schmitt-ügyről, de annyit elmondott, hogy tiszteletben kell tartani a Semmelweis Egyetem doktori tanácsácsának és szenátusának döntését.

MTI / hvg.hu Itthon

Budapesti KDNP: mondjanak le, akik eltussolták volna a Schmitt-ügyet

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) budapesti elnöke bocsánatkérésre vagy lemondásuk megfontolására szólítja fel azokat a politikusokat, akik az államfő kisdoktorija ügyében "az igazság kiderítése helyett abban ügyködtek, hogyan lehetne eltussolni ezt a botrányt". Szalma Botond közleményében a fővárosi elnökség nevében üdvözölte a Semmelweis Egyetem doktori tanácsának döntését Schmitt Pál doktorija ügyében.

MTI Itthon

Megfosztási eljárással mondatná le Schmittet az LMP

Az LMP indítványozza, hogy az országgyűlés haladéktalanul indítsa meg Schmitt Pál köztársasági elnökkel szemben az úgynevezett megfosztási eljárást - jelentette be csütörtöki, Karácsony Gergellyel közösen tartott sajtótájékoztatóján Schiffer András, aki szerint a kialakult szituációért a miniszterelnöknek kell viselnie a politikai felelősséget.

hvg.hu Itthon

Megszólalt a Schmitt-különvélemény szerzője

Nem mondott azonnal igent az egyetem felkérésére Fluck Ákos ügyvéd, aki a Schmitt Pál ügyében vizsgálódó tényfeltáró bizottság öt tagja közül egyedüliként különvéleményt fogalmazott meg, és felvetette a doktori cím visszavonását. Az Indexnek adott interjújában azt mondta, szerinte korrekt szakmai munka folyt a bizottságban, és nem tud arról, hogy politikai egyeztetések lettek volna a háttérben.

hvg.hu Itthon

Borókai saját kezűleg tüntette el a Schmittről szóló véleményt

A Heti Válasz főszerkesztője maga tüntette Stumpf András publicisztikáját, amelyben az újságíró elítélte az egyetemi Schmitt-jelentést. Borókai Gábor saját cikkében azonban azt írja, hogy az "egyenlőbb az egyenlők között" rossz üzenet, amely visszaüthet a kormányzó pártokra.

hvg.hu Itthon

Az LMP is kikéri a Schmitt-jelentést

A törvény szerint közérdekű jelentésnek minősül a Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottságának jelentése Schmitt Pál kisdoktori dolgozatáról, ezért az LMP kikéri azt az intézmény rektorától, illetve a nemzetierőforrás-minisztertől. Mindenkinek joga van tudni, hogy mi alapján jutott a bizottság a közvélemény számára meghökkentő végkövetkeztetésre – olvasható az ellenzéki párt szerdai közleményében. A jelentést a hvg.hu is kikéri.

hvg.hu Napi merítés

Téves a Schmitt-jelentés konklúziója?

Téves az államfő kisdoktorijával kapcsolatos plágiumgyanút vizsgáló tényfeltáró bizottság konklúziója, amely a felelősséget a Testnevelési Egyetemre hárítja – írja a Szerzői jog a XXI. században című blog.

hvg.hu Itthon

Réthelyi visszapasszolta az egyetemnek a Schmitt-jelentést

A Semmelweis Egyetem (SE) rektora elküldte a Schmitt-jelentést a nemzetierőforrás-miniszternek, ám Réthelyi Miklós miniszter lapunkkal közölte, hogy visszaküldte a jelentést az egyetemnek, ezzel lényegében az ő körükbe utalva a doktorival kapcsolatos döntést. Az egyetem szerint a minisztérium jogosult kezdeményezni a doktori cím elvételét.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: ez áll a Schmitt-különvéleményben

A Schmitt Pál kisdoktorijával kapcsolatos plágiumgyanút vizsgáló tényfeltáró bizottság külsős tagja, Fluck Ákos ügyvéd különvéleménye a doktori dolgozat érvénytelenségét tartalmazza – írja a Népszabadság meg nem nevezett forrásra hivatkozva.


A címlapról ajánljuk