hvg.hu Világ

Áttörést hoz-e menekültügyben az osztrák uniós elnökség?

Ausztria vette át a féléves uniós elnökséget, Kurz kancellár személyében pedig egy pragmatikusabb, az elmúlt évek politikai zsákutcáit elkerülni akaró politikus rendezné végre a menekültkérdést - nem feltétlenül a teljes konszenzus szem előtt tartásával. A HVG cikkajánlója.

G. M. Itthon

Az osztrák kancellár eltolja magától Orbánt, és csökkentené az EU-pénzeket

Orbán Viktor valósággal dominálja Sebastian Kurz osztrák kancellár hosszú interjúját a Der Standarddal. A magyar kormányfőt tizenháromszor említik, Macront tízszer, Merkelt hatszor. Nagyobb baj lehet Orbán szempontjából, hogy Kurz a nézeteltéréseiket domborítja ki, és a problémák száma a jövőben csak gyarapodni fog.

MTI Itthon

Orbán Brüsszelbe kapaszkodott Bécsben

Orbán hirtelen és váratlanul pozitívan emlegette Brüsszelt az osztrák kancellárral folytatott tárgyalásai után megtartott sajtótájékoztatóján az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalókat érintő szigorítások ügyében. És Paks II. is európai kérdés, nem osztrák-magyar ügy. Az Európai Bizottság döntését tudomásul vesszük.

hvg.hu Itthon

Orbán Bécsben is menekül a sajtó elől

Előre elrendezett sajtótájékoztatót tart majd az osztrák kancellár Orbánnal. Állítólag a Népszabadságot bezáró médiavállalkozóval is találkozott.

1 2 3

A címlapról ajánljuk