MTI Világ

Strasbourgig viszik a sepsiszentgyörgyi városzászló ügyét

A Brassói Táblabíróság jogerős ítéletben hatálytalanította a Sepsiszentgyörgy zászlajáról szóló 2008-as önkormányzati határozatot - közölte szerdán a maszol.ro erdélyi magyar portál. A jogerős ítélet után Antal Árpád polgármester bejelentette, Strasbourgban folytatódik a pereskedés.

MTI Világ

Árokba dobta a román zászlót egy 15 éves sepsiszentgyörgyi fiú

Ügyészségi vizsgálat indulhat a román nemzeti jelképek megsértéséért egy 15 éves sepsiszentgyörgyi fiatal ellen, aki szilveszter éjjel eltávolított és árokba dobott egy román zászlót a várossal szomszédos Előpatakon – adta hírül a maszol.ro hírportál.

MTI Világ

Egymás ellen indulnak a Mikó-ügy főszereplői

Ugyanabban a választókerületben indul a decemberi parlamenti választásokon a sepsiszentgyörgyi Mikó-ügy két jelképes alakja: Markó Attila, a Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatása miatt nem jogerősen elítélt államtitkár és Sánta Imre református lelkész, a kollégium visszaállamosítása elleni megmozdulások szervezője.

MTI Világ

"Ejnye-bejnye, Ponta úr!" - erdélyi tömegtüntetés után

A romániai magyar sajtó úgy vélte, hogy Victor Ponta miniszterelnök a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium újraállamosítását elrendelő bírósági döntést is védelmébe vette, amikor az újraállamosítás ellen szervezett demonstrációt az igazságszolgáltatásra gyakorolt politikai nyomásként értelmezte - derült ki a hétfői lapokban közölt kommentárokból.

1 2

A címlapról ajánljuk