Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Skót pénzügyminiszter: Font nélkül adósságátvállalás sem lesz

Skócia nem vállalja át az Egyesült Királyság teljes államadósságának rájutó részét, ha függetlenné válása esetén nem használhatja tovább a fontot – mondta kedd este a skót pénzügyminiszter egy Edinburghban rendezett szakpolitikai vitán. John Swinney szerint a skót kormány továbbra is azt szeretné, hogy Skócia az Egyesült Királysággal kötendő hivatalos valutauniós megállapodással megtarthatná a fontot. A skót kormány ebben az esetben átvállalná a brit államadósság "méltányos hányadát".

MTI

Kép: Azt hittük, Photoshop, pedig egy hihetetlen légköri jelenség

Kép: Azt hittük, Photoshop, pedig egy hihetetlen légköri jelenség

Repülő hajó sokkolta egy skóciai golfverseny gyanútlan nézőit. A Buzzfeed utánajárt, hogy mi történt ott valójában.

hvg.hu

UBS: leléphetnek a bankbetétesek Skóciából, ha függetlenné válik

A betétesek, sőt maguk a bankok is "elmenekülhetnek" Skóciából, ha a függetlenségről kiírt szeptemberi népszavazáson az elszakadásra voksolók győznének – ezt jósolják az egyik vezető európai pénzügyi szolgáltató csoport friss tanulmányában. A UBS svájci nagybank szerint a bankbetétesek "nagyon gyorsan" hozzákezdhetnek pénzük kivonásához és áttelepítéséhez Angliába, ha önállósodik Skócia.

MTI

„Egyszer még megbánják, hogy Skócián viccelődtek”

„Egyszer még megbánják, hogy Skócián viccelődtek”

Skócia nemsokára dönt, hogy ott akarja-e hagyni az Egyesült Királyságot: jelenleg élénk társadalmi vita folyik arról, hogy ami a briteknek komoly érvágást jelentene, az a nacionalista hevülettől fűtött skótoknak jó-e. Egy biztos, bárhogy is alakul a népszavazás végkimenetele, a brit kormány nem mehet el mellette szó nélkül. Kik állnak a szeparatista mozgalom mögött és mik a terveik? A hvg.hu összefoglalója.

Papucsban indult hegyet mászni, mentők hozták le

Hegyimentők cipelték biztonságba azt a turistát, aki flip-flop papucsban próbálta meghódítani a skót hegyvidéket.

hvg.hu

Hatalmas összeget adott politikára a Harry Potter-regények írója

Hatalmas összeget adott politikára a Harry Potter-regények írója

380 millió forintos adománnyal szállt bele a skót függetlenség elleni kampányba J. K. Rowling.

MTI

150 milliós fogadást kötött egy brit férfi arra, hogy Skócia nemet mond

A nemek kerülnek többségbe a Skócia függetlenségéről szeptemberre kiírt népszavazáson - ebben annyira biztos egy brit férfi, hogy hatalmas összegben fogadott rá.

MTI

Nem akar szakítani a skótokkal a legtöbb angol és walesi

Az angolok és a walesiek többsége azt szeretné, ha Skócia az Egyesült Királyság része maradna.

MTI

Ironizáló brit miniszter: Skócia uniós felvétele "messze nem biztos"

"Messze nem vehető bizonyosra", hogy Skóciát függetlenné válása esetén belátható időn belül új tagállamként felveszik az Európai Unióba – írta a skót kormányfőnek címzett, hétfőn ismertetett levelében a brit külügyminiszter.

MTI

Túl lusták párzani, segíteni kell a skóciai óriáspandáknak

Túl lusták párzani, segíteni kell a skóciai óriáspandáknak

Miután sikertelenül vártak arra Edinburgh-ban, hogy az állatkert két óriáspandája, a nőstény Tien Tien és a hím Jang Kuang magától lásson neki a párzáshoz, gondozóik eldöntötték, mesterséges megtermékenyítéssel oldják meg az utódkérdést.

MTI

Ha Skócia függetlenedik, nem használhat fontot

Ha Skócia a függetlenségre voksol a szeptemberi népszavazáson, búcsút mondhat a fontnak - közölte vasárnap a brit pénzügyminiszter.

MTI

Sean Connery belevetette magát a politikába

Sean Connery belevetette magát a politikába

A 83 éves színész, James Bond és Baskerville-i Vilmos megformálója a skót függetlenségi törekvések szószólójává vált.

MTI

Skótok, nem fontozhattok!

Skótok, nem fontozhattok!

A brit pénzügyminiszter arra figyelmeztette Skóciát, hogy ha ügy döntenek, hogy elszakadnak az Egyesült Királyságtól, akkor a fontnak is búcsút mondhatnak. A skót első miniszter blöffnek nevezte a kijelentést.

hvg.hu

"Nem CD-kollekció" – elvenné a fontot London a független skótoktól

Skócia nem tarthatja meg a fontot fizetőeszközeként, ha függetlenné válik – mondta a brit pénzügyminiszter csütörtökön Edinburghban, ahol a skót függetlenség esetére felvázolt pénzügyminisztériumi hatástanulmányt ismertette.

MTI

Skóciában is engedélyezik a melegházasságokat

Valószínűleg történelmi nap lesz február 4-e az azonos nemű pároknak és a transzneműeknek Skóciában: megszavazták ugyanis a házasságról és élettársi kapcsolatról szóló új törvényt, amely már nem tesz különbséget az emberek között a nemek alapján. Vagyis legalizálták ezzel a melegházasságokat, valamint a transzneműeknek is lehetővé tették, hogy házastárssá váljanak.

MTI

Kicsit több skót akar függetlenedni az Egyesült Királyságtól

Valamelyest gyarapodott az Egyesült Királyságtól függetlenedni vágyó skótok tábora, de még mindig határozottan többen szavaznának az elszakadás ellen - mutatja a legfrissebb, vasárnap közzétett felmérési eredmény.

MTI

Bank of England: Skóciának óvatosnak kell lennie, ha a függetlenségre szavaz

Skóciának az euróövezeti válság tanulságai alapján nagyon gondosan mérlegelnie kell minden körülményt, ha ősszel a függetlenségre szavaz, és utána valutaunióra akar lépni az Egyesült Királyság fennmaradó részével - mondta szerdán a skót fővárosban a Bank of England kormányzója.

MTI

Ha Skócia kiválik, előszobázhat az EU-tagságért

Hosszú évekig eltarthat Skócia csatlakozása az Európai Unióhoz ha a Nagy-Britanniától való függetlenedésről szóló népszavazás sikeres lesz - mondta csütörtökön David Lidington, a brit külügyminisztérium miniszteri rangú EU-ügyi államtitkára.

MTI

Nem szabadul meg a brit államadósságtól Skócia, ha független lesz

A brit kormány maradéktalanul eleget tesz az Egyesült Királyság nevében kibocsátott állampapírok törlesztési kötelezettségeinek akkori is, ha Skócia szeptemberben a függetlenségre szavaz, ebben az esetben azonban elvárja a közadósság-állomány megosztását – közölte hétfőn a brit pénzügyminisztérium.

MTI

Mi van, ha Skócia elszakad?

Az uniópártiak stabil többségét jelző közvélemény-kutatások ellenére "sokkszerű győzelmet" arathat a Skócia önállósodására törekvő mozgalom a skót függetlenségről kiírt jövő évi népszavazáson az elszakadás elleni kampány erőtlensége miatt – vasárnapi brit sajtóértesülések szerint több forrásból is ilyen figyelmeztetést kapott David Cameron brit miniszterelnök.

1238

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X