Brit választás: hűti a kedélyeket a skót kormányfő

A skót miniszterelnök szerint a csütörtöki nagy-britanniai parlamenti választások nem Skócia függetlenségéről szóltak. Azt követően adott interjút, hogy a brit választás végeredményét látva sokan azt latolgatják, lesz-e újabb népszavazás az önállósodásról.

MTI

Skócia újabb függetlenségi népszavazást fontolgat

Skócia ismét népszavazást tarthat függetlenségéről, ha Nagy-Britannia távozik az Európai Unióból – mondta szerda este a skót miniszterelnök.

MTI

Egy 109 éves néni elárulta, hogy mi a hosszú élet titka

Egy 109 éves néni elárulta, hogy mi a hosszú élet titka

Skócia legidősebb embere, a 109 éves Jessie Gallan szerint távol kell tartanunk magunkat a férfiaktól, mert nagyobb gondot okoznak, mint amennyit érnek, valamint érdemes minden reggel zabkásával kezdeni a napot, hogy ilyen hosszú ideig éljünk.

hvg.hu

Libikókaként dobálják az olajplatformot a gigahullámok – videó

Skócia partjaitól nem messze az Északi-tengeren pilleként dobáltak a hullámok egy olajfúró platformot.

hvg.hu

Rábukkanhattak a Loch Ness-i szörny rokonára - fotó

Rábukkanhattak a Loch Ness-i szörny rokonára - fotó

Delfinszerű tengeri hüllő 170 millió éves maradványait fedezték fel a skóciai Skye szigetén, a leletről a Scottish Journal of Geology legújabb számában jelentették meg tanulmányukat az Edinburghi Egyetem és a Glasgow-i Hunterian Múzeum paleontológusai.

MTI

Nincs túlélője a skóciai teherhajó-balesetnek

Nem keresik tovább annak a teherhajónak a nyolctagú legénységét, amely Észak-Skócia partjainál borult fel és süllyedt el a múlt héten – jelentette hétfőn a parti őrség, amely szerint szinte lehetetlen, hogy bárki is túlélte volna a balesetet.

MTI

Ebolás utas miatt keresik a British Airways egyik járatán utazókat

Ebolafertőzéssel kezelnek egy beteget a skóciai Glasgow-ban.

MTI

Londoni elemzők: Máris elgáncsolták volna a független Skóciát a zuhanó olajárak

Londoni pénzügyi elemzők szerint már függetlenségének első évében súlyos költségvetési helyzetbe került volna Skócia a zuhanó olajárak miatt.

MTI

Rejtélyes tengeralattjárót kerestek Skóciánál a NATO gépei

Ismeretlen tengeralattjárót kerestek napokig a NATO repülőgépei Skócia nyugati partjainál.

MTI

Magyar tanárnő bukott le prostituáltként Skóciában

Magyar tanárnő bukott le prostituáltként Skóciában

Megbírságoltak két magyar nőt a skóciai Aberdeenben prostitúcióért és nyilvánosház működtetéséért. Egyikük, egy 43 éves ajkai nő itthon tanárként dolgozott, ezt szerette volna folytatni Skóciában is, de prostitúcióra kényszerült - közölte a jogi képviselője.

hvg.hu

Viking kincsre bukkant egy skót a templomkertben

Egymillió font értékű viking leletre bukkant egy skócia templom kertjében egy amatőr kincskereső, aki a szakemberek szerint az egyik legjelentősebb skóciai viking törzsi leletet találta meg.

MTI
Hirdetés

"Doromboló" királynő - Cameron elnézést kért II. Erzsébettől

Hivatalosan elnézést kér II. Erzsébet királynőtől a brit miniszterelnök, aki a minap óvatlanul részleteket fecsegett ki abból a telefonbeszélgetésből, amelyet a skóciai függetlenségi népszavazás után tartott az uralkodóval.

MTI

Biztos a skót függetlenségben az új kormányfőjelölt

Az eddigi skót miniszterelnök-helyettes, Nicola Sturgeon indul a kormányfői posztért, és mint mondta, ő biztos abban, hogy Skócia egy nap független lesz.

MTI

Skót miniszterelnök: David Cameron becsapta a skótokat

Skót miniszterelnök: David Cameron becsapta a skótokat

Alex Salmond szerint a londoni politikusok hamisan ígértek az eddiginél szélesebb függetlenséget Skóciának a népszavazási hadjárat utolsó napjaiban arra az esetre, ha az elszakadást ellenzők győznek.

MTI
Hirdetés

Lemond a skót kormányfő az elbukott függetlenségi szavazás után

Bejelentette lemondási szándékát pénteken Alex Salmond skót miniszterelnök, miután a skót függetlenségről általa kiírt népszavazást az elszakadás ellenzői jelentős fölénnyel megnyerték.

MTI

Hivatalos: A függetlenség ellen szavazott a skótok többsége

Hivatalos: A függetlenség ellen szavazott a skótok többsége

A 32 skóciai választókörzet mindegyike közölte az eredményeit, ez alapján az emberek 55,3 százaléka Skócia maradására szavazott. Visszaélésgyanús esetekről érkezett jelentés Glasgow-ból, ahol egyébként a szavazók többsége az elszakadás mellett döntött. David Cameron szerint a referendum a skóciai függetlenségi kérdést "egy nemzedéknyi, talán egy egész életnyi időre rendezte".

hvg.hu

Előrejelzés: Skóciában az elszakadásra nemmel szavazók vannak többségben

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég "gyakorlatilag biztos abban", hogy Skócia a függetlenedés ellen szavazott. Figyelem, ezek nem exit poll-eredmények!

MTI

Befejezték a szavazást Skóciában, reggelre lehet eredmény

Véget ért csütörtök este a skóciai népszavazás, amelyen a skót választópolgárok arról dönthettek, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon-e, vagy függetlenné váljon. A szavazóhelyiségek hivatalosan helyi idő szerint 22 órakor zártak, bár a skót választási bizottság nem sokkal a határidő előtt bejelentette, hogy akik a zárás pillanatában még sorban álltak, leadhatják voksukat.

MTI

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ma eldől, függetlenné válik-e Skócia. A közvélemény-kutatások szoros eredményt jeleznek, ugyanakkor az önálló skót államiságnak nemcsak lokális, és a brit gazdaság szempontjából lesznek komoly hatásai, de az EU és Kína is megérezheti. Milyen gazdasági hullámokat vethet globálisan is egy független Skócia?

hvg.hu

Skócia szavaz - Nagyítás-fotógaléria

Skócia szavaz - Nagyítás-fotógaléria

Skócia csütörtökön népszavazáson dönt arról, hogy önálló országgá váljon, vagy része maradjon Nagy-Britanniának. A történelmi jelentőségű népszavazáson mindössze egyetlen kérdést tesznek fel: "Független ország legyen-e Skócia?"

Hirdetés
12310

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X