Bejelentkezés  

Túl lusták párzani, segíteni kell a skóciai óriáspandáknak

Túl lusták párzani, segíteni kell a skóciai óriáspandáknak

Miután sikertelenül vártak arra Edinburgh-ban, hogy az állatkert két óriáspandája, a nőstény Tien Tien és a hím Jang Kuang magától lásson neki a párzáshoz, gondozóik eldöntötték, mesterséges megtermékenyítéssel oldják meg az utódkérdést.

MTI

Ha Skócia függetlenedik, nem használhat fontot

Ha Skócia a függetlenségre voksol a szeptemberi népszavazáson, búcsút mondhat a fontnak - közölte vasárnap a brit pénzügyminiszter.

MTI

Sean Connery belevetette magát a politikába

Sean Connery belevetette magát a politikába

A 83 éves színész, James Bond és Baskerville-i Vilmos megformálója a skót függetlenségi törekvések szószólójává vált.

MTI

Skótok, nem fontozhattok!

Skótok, nem fontozhattok!

A brit pénzügyminiszter arra figyelmeztette Skóciát, hogy ha ügy döntenek, hogy elszakadnak az Egyesült Királyságtól, akkor a fontnak is búcsút mondhatnak. A skót első miniszter blöffnek nevezte a kijelentést.

hvg.hu

"Nem CD-kollekció" – elvenné a fontot London a független skótoktól

Skócia nem tarthatja meg a fontot fizetőeszközeként, ha függetlenné válik – mondta a brit pénzügyminiszter csütörtökön Edinburghban, ahol a skót függetlenség esetére felvázolt pénzügyminisztériumi hatástanulmányt ismertette.

MTI

Skóciában is engedélyezik a melegházasságokat

Valószínűleg történelmi nap lesz február 4-e az azonos nemű pároknak és a transzneműeknek Skóciában: megszavazták ugyanis a házasságról és élettársi kapcsolatról szóló új törvényt, amely már nem tesz különbséget az emberek között a nemek alapján. Vagyis legalizálták ezzel a melegházasságokat, valamint a transzneműeknek is lehetővé tették, hogy házastárssá váljanak.

MTI

Kicsit több skót akar függetlenedni az Egyesült Királyságtól

Valamelyest gyarapodott az Egyesült Királyságtól függetlenedni vágyó skótok tábora, de még mindig határozottan többen szavaznának az elszakadás ellen - mutatja a legfrissebb, vasárnap közzétett felmérési eredmény.

MTI

Bank of England: Skóciának óvatosnak kell lennie, ha a függetlenségre szavaz

Skóciának az euróövezeti válság tanulságai alapján nagyon gondosan mérlegelnie kell minden körülményt, ha ősszel a függetlenségre szavaz, és utána valutaunióra akar lépni az Egyesült Királyság fennmaradó részével - mondta szerdán a skót fővárosban a Bank of England kormányzója.

MTI

Ha Skócia kiválik, előszobázhat az EU-tagságért

Hosszú évekig eltarthat Skócia csatlakozása az Európai Unióhoz ha a Nagy-Britanniától való függetlenedésről szóló népszavazás sikeres lesz - mondta csütörtökön David Lidington, a brit külügyminisztérium miniszteri rangú EU-ügyi államtitkára.

MTI

Nem szabadul meg a brit államadósságtól Skócia, ha független lesz

A brit kormány maradéktalanul eleget tesz az Egyesült Királyság nevében kibocsátott állampapírok törlesztési kötelezettségeinek akkori is, ha Skócia szeptemberben a függetlenségre szavaz, ebben az esetben azonban elvárja a közadósság-állomány megosztását – közölte hétfőn a brit pénzügyminisztérium.

MTI

Mi van, ha Skócia elszakad?

Az uniópártiak stabil többségét jelző közvélemény-kutatások ellenére "sokkszerű győzelmet" arathat a Skócia önállósodására törekvő mozgalom a skót függetlenségről kiírt jövő évi népszavazáson az elszakadás elleni kampány erőtlensége miatt – vasárnapi brit sajtóértesülések szerint több forrásból is ilyen figyelmeztetést kapott David Cameron brit miniszterelnök.

Xaver rárontott Skóciára

Letámadta Skóciát a Xaver névre keresztelt orkán, emiatt hatvan év óta a legkomolyabb áradásokkal kell számolni. A vonatok nem járnak, sok helyen áramszünet van.

hvg.hu

Helikopterbaleset: kutatják az okokat

A glasgow-i helikopterbaleset tucatnyi sérültjét ápolták még vasárnap is kórházban. Repülésbiztonsági szakértők egyelőre csak találgatják a szerencsétlenség okait.

Nyolc halottja van a glasgow-i helikopterbalesetnek

A szerencsétlenségben meghalt a rendőrségi helikopter három utasa, öten pedig abban a pubban vesztették életüket, amelyre a gép az éjjel rázuhant.

MTI

"Kőként zuhant" éjjel egy rendőrségi helikopter egy pubra Skóciában

Három ember halt meg abban a balesetben, amelyben egy rendőrségi helikopter rázuhant egy pubra Skóciában. Az épületben emberek rekedtek, velük tartják a kapcsolatot. 32 embert szállítottak kórházba.

MTI

Skót függetlenségi tervek: megtartanák II. Erzsébetet és a fontot

Nyilvánosságra hozta kedden a skót kormány az általa célként kitűzött függetlenné válás részletesen kidolgozott tervezetét.

MTI

Skóciában sem akarnak az egyházak melegházasságokat

Több egyházi csoport is tiltakozik amiatt, hogy a skót parlament a melegházasságot legalizáló törvényjavaslatról tárgyalt – közölte a Christian Today című brit lap.

MTI

Rábólintott a kormány, új olajmezőn fúrhatnak Skóciánál

A brit kormány jóváhagyta, hogy megkezdődjön a kitermelés egy újabb északi-tengeri kőolajmezőn, Skócia partjainál.

MTI

Rezsicsökkentéssel kampányolnak a teljes függeltenségért

Rezsicsökkentéssel kampányolnak a teljes függeltenségért

Skóciában a kormány a jövőre esedékes függetlenségi szavazáson az "igen"-ért a háztartások energiaszámláinak ötszázalékos csökkentését ígéri. Múlt pénteken már ezzel kampányolt a miniszterelnök-helyettes is.

hvg.hu

Földcsuszamlást okoztak az üregi nyulak - ezrével lövik le őket

A National Trust of Scotland jelenleg olyan vállalkozót keres, aki elvégezné a "piszkos munkát" a hét kilométer hosszú szigeten. A szigetet csaknem romba döntötték az elszaporodott nyulak üregei.

MTI
1238

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X