50 éve nem volt bűntény egy skót szigeten, most gyapjúsapkákat loptak el

50 éve nem volt bűntény egy skót szigeten, most gyapjúsapkákat loptak el

Csokit, kekszet, piperecikkeket és hat kézzel kötött gyapjúsapkát loptak el egy húszfős skóciai szigeten a becsületkassza alapján működő kisboltból. A szigeten az 1960-as években történt utoljára bűntény.

hvg.hu

Brit választás: hűti a kedélyeket a skót kormányfő

A skót miniszterelnök szerint a csütörtöki nagy-britanniai parlamenti választások nem Skócia függetlenségéről szóltak. Azt követően adott interjút, hogy a brit választás végeredményét látva sokan azt latolgatják, lesz-e újabb népszavazás az önállósodásról.

MTI

Skócia újabb függetlenségi népszavazást fontolgat

Skócia ismét népszavazást tarthat függetlenségéről, ha Nagy-Britannia távozik az Európai Unióból – mondta szerda este a skót miniszterelnök.

MTI

Egy 109 éves néni elárulta, hogy mi a hosszú élet titka

Egy 109 éves néni elárulta, hogy mi a hosszú élet titka

Skócia legidősebb embere, a 109 éves Jessie Gallan szerint távol kell tartanunk magunkat a férfiaktól, mert nagyobb gondot okoznak, mint amennyit érnek, valamint érdemes minden reggel zabkásával kezdeni a napot, hogy ilyen hosszú ideig éljünk.

hvg.hu

Libikókaként dobálják az olajplatformot a gigahullámok – videó

Skócia partjaitól nem messze az Északi-tengeren pilleként dobáltak a hullámok egy olajfúró platformot.

hvg.hu

Rábukkanhattak a Loch Ness-i szörny rokonára - fotó

Rábukkanhattak a Loch Ness-i szörny rokonára - fotó

Delfinszerű tengeri hüllő 170 millió éves maradványait fedezték fel a skóciai Skye szigetén, a leletről a Scottish Journal of Geology legújabb számában jelentették meg tanulmányukat az Edinburghi Egyetem és a Glasgow-i Hunterian Múzeum paleontológusai.

MTI

Nincs túlélője a skóciai teherhajó-balesetnek

Nem keresik tovább annak a teherhajónak a nyolctagú legénységét, amely Észak-Skócia partjainál borult fel és süllyedt el a múlt héten – jelentette hétfőn a parti őrség, amely szerint szinte lehetetlen, hogy bárki is túlélte volna a balesetet.

MTI

Ebolás utas miatt keresik a British Airways egyik járatán utazókat

Ebolafertőzéssel kezelnek egy beteget a skóciai Glasgow-ban.

MTI

Londoni elemzők: Máris elgáncsolták volna a független Skóciát a zuhanó olajárak

Londoni pénzügyi elemzők szerint már függetlenségének első évében súlyos költségvetési helyzetbe került volna Skócia a zuhanó olajárak miatt.

MTI

Rejtélyes tengeralattjárót kerestek Skóciánál a NATO gépei

Ismeretlen tengeralattjárót kerestek napokig a NATO repülőgépei Skócia nyugati partjainál.

MTI

Magyar tanárnő bukott le prostituáltként Skóciában

Magyar tanárnő bukott le prostituáltként Skóciában

Megbírságoltak két magyar nőt a skóciai Aberdeenben prostitúcióért és nyilvánosház működtetéséért. Egyikük, egy 43 éves ajkai nő itthon tanárként dolgozott, ezt szerette volna folytatni Skóciában is, de prostitúcióra kényszerült - közölte a jogi képviselője.

hvg.hu
Hirdetés

Viking kincsre bukkant egy skót a templomkertben

Egymillió font értékű viking leletre bukkant egy skócia templom kertjében egy amatőr kincskereső, aki a szakemberek szerint az egyik legjelentősebb skóciai viking törzsi leletet találta meg.

MTI

"Doromboló" királynő - Cameron elnézést kért II. Erzsébettől

Hivatalosan elnézést kér II. Erzsébet királynőtől a brit miniszterelnök, aki a minap óvatlanul részleteket fecsegett ki abból a telefonbeszélgetésből, amelyet a skóciai függetlenségi népszavazás után tartott az uralkodóval.

MTI

Biztos a skót függetlenségben az új kormányfőjelölt

Az eddigi skót miniszterelnök-helyettes, Nicola Sturgeon indul a kormányfői posztért, és mint mondta, ő biztos abban, hogy Skócia egy nap független lesz.

MTI
Hirdetés

Skót miniszterelnök: David Cameron becsapta a skótokat

Skót miniszterelnök: David Cameron becsapta a skótokat

Alex Salmond szerint a londoni politikusok hamisan ígértek az eddiginél szélesebb függetlenséget Skóciának a népszavazási hadjárat utolsó napjaiban arra az esetre, ha az elszakadást ellenzők győznek.

MTI

Lemond a skót kormányfő az elbukott függetlenségi szavazás után

Bejelentette lemondási szándékát pénteken Alex Salmond skót miniszterelnök, miután a skót függetlenségről általa kiírt népszavazást az elszakadás ellenzői jelentős fölénnyel megnyerték.

MTI

Hivatalos: A függetlenség ellen szavazott a skótok többsége

Hivatalos: A függetlenség ellen szavazott a skótok többsége

A 32 skóciai választókörzet mindegyike közölte az eredményeit, ez alapján az emberek 55,3 százaléka Skócia maradására szavazott. Visszaélésgyanús esetekről érkezett jelentés Glasgow-ból, ahol egyébként a szavazók többsége az elszakadás mellett döntött. David Cameron szerint a referendum a skóciai függetlenségi kérdést "egy nemzedéknyi, talán egy egész életnyi időre rendezte".

hvg.hu

Előrejelzés: Skóciában az elszakadásra nemmel szavazók vannak többségben

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég "gyakorlatilag biztos abban", hogy Skócia a függetlenedés ellen szavazott. Figyelem, ezek nem exit poll-eredmények!

MTI

Befejezték a szavazást Skóciában, reggelre lehet eredmény

Véget ért csütörtök este a skóciai népszavazás, amelyen a skót választópolgárok arról dönthettek, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon-e, vagy függetlenné váljon. A szavazóhelyiségek hivatalosan helyi idő szerint 22 órakor zártak, bár a skót választási bizottság nem sokkal a határidő előtt bejelentette, hogy akik a zárás pillanatában még sorban álltak, leadhatják voksukat.

MTI

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ma eldől, függetlenné válik-e Skócia. A közvélemény-kutatások szoros eredményt jeleznek, ugyanakkor az önálló skót államiságnak nemcsak lokális, és a brit gazdaság szempontjából lesznek komoly hatásai, de az EU és Kína is megérezheti. Milyen gazdasági hullámokat vethet globálisan is egy független Skócia?

hvg.hu
Hirdetés
12310

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X