Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Rejtélyes tengeralattjárót kerestek Skóciánál a NATO gépei

Ismeretlen tengeralattjárót kerestek napokig a NATO repülőgépei Skócia nyugati partjainál.

MTI

Magyar tanárnő bukott le prostituáltként Skóciában

Magyar tanárnő bukott le prostituáltként Skóciában

Megbírságoltak két magyar nőt a skóciai Aberdeenben prostitúcióért és nyilvánosház működtetéséért. Egyikük, egy 43 éves ajkai nő itthon tanárként dolgozott, ezt szerette volna folytatni Skóciában is, de prostitúcióra kényszerült - közölte a jogi képviselője.

hvg.hu

Viking kincsre bukkant egy skót a templomkertben

Egymillió font értékű viking leletre bukkant egy skócia templom kertjében egy amatőr kincskereső, aki a szakemberek szerint az egyik legjelentősebb skóciai viking törzsi leletet találta meg.

MTI

"Doromboló" királynő - Cameron elnézést kért II. Erzsébettől

Hivatalosan elnézést kér II. Erzsébet királynőtől a brit miniszterelnök, aki a minap óvatlanul részleteket fecsegett ki abból a telefonbeszélgetésből, amelyet a skóciai függetlenségi népszavazás után tartott az uralkodóval.

MTI

Biztos a skót függetlenségben az új kormányfőjelölt

Az eddigi skót miniszterelnök-helyettes, Nicola Sturgeon indul a kormányfői posztért, és mint mondta, ő biztos abban, hogy Skócia egy nap független lesz.

MTI

Skót miniszterelnök: David Cameron becsapta a skótokat

Skót miniszterelnök: David Cameron becsapta a skótokat

Alex Salmond szerint a londoni politikusok hamisan ígértek az eddiginél szélesebb függetlenséget Skóciának a népszavazási hadjárat utolsó napjaiban arra az esetre, ha az elszakadást ellenzők győznek.

MTI

Lemond a skót kormányfő az elbukott függetlenségi szavazás után

Bejelentette lemondási szándékát pénteken Alex Salmond skót miniszterelnök, miután a skót függetlenségről általa kiírt népszavazást az elszakadás ellenzői jelentős fölénnyel megnyerték.

MTI

Hivatalos: A függetlenség ellen szavazott a skótok többsége

Hivatalos: A függetlenség ellen szavazott a skótok többsége

A 32 skóciai választókörzet mindegyike közölte az eredményeit, ez alapján az emberek 55,3 százaléka Skócia maradására szavazott. Visszaélésgyanús esetekről érkezett jelentés Glasgow-ból, ahol egyébként a szavazók többsége az elszakadás mellett döntött. David Cameron szerint a referendum a skóciai függetlenségi kérdést "egy nemzedéknyi, talán egy egész életnyi időre rendezte".

hvg.hu

Előrejelzés: Skóciában az elszakadásra nemmel szavazók vannak többségben

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég "gyakorlatilag biztos abban", hogy Skócia a függetlenedés ellen szavazott. Figyelem, ezek nem exit poll-eredmények!

MTI

Befejezték a szavazást Skóciában, reggelre lehet eredmény

Véget ért csütörtök este a skóciai népszavazás, amelyen a skót választópolgárok arról dönthettek, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon-e, vagy függetlenné váljon. A szavazóhelyiségek hivatalosan helyi idő szerint 22 órakor zártak, bár a skót választási bizottság nem sokkal a határidő előtt bejelentette, hogy akik a zárás pillanatában még sorban álltak, leadhatják voksukat.

MTI

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ma eldől, függetlenné válik-e Skócia. A közvélemény-kutatások szoros eredményt jeleznek, ugyanakkor az önálló skót államiságnak nemcsak lokális, és a brit gazdaság szempontjából lesznek komoly hatásai, de az EU és Kína is megérezheti. Milyen gazdasági hullámokat vethet globálisan is egy független Skócia?

hvg.hu

Skócia szavaz - Nagyítás-fotógaléria

Skócia szavaz - Nagyítás-fotógaléria

Skócia csütörtökön népszavazáson dönt arról, hogy önálló országgá váljon, vagy része maradjon Nagy-Britanniának. A történelmi jelentőségű népszavazáson mindössze egyetlen kérdést tesznek fel: "Független ország legyen-e Skócia?"

Nem használ a brit csődkockázatnak a skótok miatti izgalom

Lassú ütemben ugyan, de érezhetően romlik Nagy-Britannia államadós-kockázatának piaci megítélése, elsősorban a csütörtöki skót függetlenségi népszavazás lehetséges következményeinek bizonytalanságai miatt.

MTI

Ma eldől, leválik-e Skócia Nagy-Britanniáról

Ma eldől, leválik-e Skócia Nagy-Britanniáról

Csütörtökön dönti el Skócia lakossága, hogy szűkebb hazája a 307 éves Nagy-Britannia tagja maradjon-e, vagy független országgá váljék. A népszavazás első eredményei péntek hajnalra várhatóak, hivatalos eredmény reggel 7 körül lesz. Az eseményeket folyamatosan nyomon követjük.

Tetőfokára hágott az izgalom a skótoknál a nagy nap előtt

Skóciát izgalom és aggodalom árasztotta el szerdán, a kampány utolsó napján, a csütörtöki függetlenségi népszavazás küszöbén - írta helyszíni jelentésében az AP amerikai hírügynökség.

MTI

Cameron "hideg verejtékben úszva" riad fel éjszaka Skócia miatt

A brit miniszterelnök interjút adott a Timesnak a skóciai függetlenségi népszavazás témájában. Demokratikus országot vezető politikusként döntött, amikor beleegyezett a skót függetlenségi népszavazás megtartásába, de ettől még tragédiának tartaná, ha Skócia elszakadna az Egyesült Királyságtól.

MTI

A nők tarthatják Skóciát az Egyesült Királyságban

A függetlenséget elvetők szűk többségét mutatják a csütörtöki skót népszavazás előtt elvégzett utolsó közvélemény-kutatások. Az adatokból kitűnik az is, hogy a brit uniót a női szavazók menthetik meg: a férfiak sokkal nagyobb arányban támogatják az elszakadást, mint a nők.

MTI

Befelé fordulna Nagy-Britannia, ha Skócia függetlenedne

A skót függetlenségpárti erők győzelmét másfél évi bonyolult szétválási tárgyalássorozat, majd pedig a brit EU-tagság sorsáról 2017-re kilátásba helyezett népszavazás követné, vagyis Nagy-Britannia legalább két évre befelé fordulna, és ez korlátozná kapacitását arra, hogy konstruktív szerepet töltsön be a világpolitikában – véli a Chatham House, az egyik legtekintélyesebb londoni elemzőműhely.

MTI

Szenvedélyes beszédben kérte maradásra a skótokat Cameron

Szenvedélyes beszédben kérte maradásra a skótokat Cameron

Skócia függetlenné válása nem próbaidőszakra szóló különélés, hanem fájdalmas válás lenne, amely örökre szólna - mondta hétfőn a brit miniszterelnök.

MTI

Skót népszavazás: késő bánat

Skót népszavazás: késő bánat

Csütörtökön széteshet a jelenleg ismert Nagy-Britannia, mintha az uniópártiak és a kormány nem eszméltek volna idejében. Egy esetleges szétválás következményei ma még beláthatatlanok.

12310

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X