Új életet akart kezdeni Skóciában, de balesetben meghalt egy 20 éves magyar férfi

Csak szeptemberben érkezett a 20 éves Gáspár Dávid Edinburgh-ba, hogy új életet kezdjen, de január elsején végzetes balesetet szenvedett autójával. A héten hunyt el a kórházban, a rendőrség nyomozást indított a baleset körülményeinek feltérképezésére.

Megtalálhatták a Skóciában eltűnt magyar férfi holttestét

Megtalálták annak a 29 éves komlói férfinak a holttestét, aki még augusztusban tűnt el Skóciában – értesült a bama.hu Baranya megyei hírportál.

hvg.hu

Skócia is átfúj Orbán Viktor feje felett

Skócia is átfúj Orbán Viktor feje felett

Noha hosszú ideig meglehetősen szűkmarkúan bántak Skóciában – és úgy általában: az Egyesült Királyságban – a zöldenergiával, szeptemberben már öt olyan napjuk volt, amikor az összlakossági áramfogyasztásnál többet termeltek. És még csak most kezdenek belejönni…

Égetett kövekkel termelhettek gőzt a Skóciában feltárt ősszaunában

Rituális célokra emelt szaunaként vagy gőzfürdőként működhetett az a különleges bronzkori épület, amelynek maradványait több másik, nagyjából az i.e. 4000 és 1000 közötti időszakból való épülettel együtt tárták fel a skóciai Orkney-szigeteken.

MTI

Valódi kincseket találtak egy skóciai híd belsejében

Legalább 121 éves lehet az whisky, amit egy skóciai időkapszulában találtak. Több kincs is van benne, köztük egy 1894 szeptemberéből származó újság. A kapszula egy híd szerkezetében volt, építőmunkások szedték ki onnan. A skóciai Highland Folk Museumnak ajándékozták a leletet.

MTI

A radikális skótok nem adják fel, el akarnak szakadni az Egyesült Királyságtól

Alex Salmond volt skót miniszterelnök szerint "elengedhetetlen", hogy Skócia ismét népszavazást tartson függetlenségéről.

MTI

Három napot késett a helyszínelés, vizsgálják, miért vártak a rendőrök

Három nappal a baleset bejelentése után találtak rá egy autóban egy súlyosan sérült nőre és a halott élettársára Skóciában. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

MTI

50 éve nem volt bűntény egy skót szigeten, most gyapjúsapkákat loptak el

50 éve nem volt bűntény egy skót szigeten, most gyapjúsapkákat loptak el

Csokit, kekszet, piperecikkeket és hat kézzel kötött gyapjúsapkát loptak el egy húszfős skóciai szigeten a becsületkassza alapján működő kisboltból. A szigeten az 1960-as években történt utoljára bűntény.

hvg.hu

Brit választás: hűti a kedélyeket a skót kormányfő

A skót miniszterelnök szerint a csütörtöki nagy-britanniai parlamenti választások nem Skócia függetlenségéről szóltak. Azt követően adott interjút, hogy a brit választás végeredményét látva sokan azt latolgatják, lesz-e újabb népszavazás az önállósodásról.

MTI

Skócia újabb függetlenségi népszavazást fontolgat

Skócia ismét népszavazást tarthat függetlenségéről, ha Nagy-Britannia távozik az Európai Unióból – mondta szerda este a skót miniszterelnök.

MTI

Egy 109 éves néni elárulta, hogy mi a hosszú élet titka

Egy 109 éves néni elárulta, hogy mi a hosszú élet titka

Skócia legidősebb embere, a 109 éves Jessie Gallan szerint távol kell tartanunk magunkat a férfiaktól, mert nagyobb gondot okoznak, mint amennyit érnek, valamint érdemes minden reggel zabkásával kezdeni a napot, hogy ilyen hosszú ideig éljünk.

hvg.hu

Libikókaként dobálják az olajplatformot a gigahullámok – videó

Skócia partjaitól nem messze az Északi-tengeren pilleként dobáltak a hullámok egy olajfúró platformot.

hvg.hu

Rábukkanhattak a Loch Ness-i szörny rokonára - fotó

Rábukkanhattak a Loch Ness-i szörny rokonára - fotó

Delfinszerű tengeri hüllő 170 millió éves maradványait fedezték fel a skóciai Skye szigetén, a leletről a Scottish Journal of Geology legújabb számában jelentették meg tanulmányukat az Edinburghi Egyetem és a Glasgow-i Hunterian Múzeum paleontológusai.

MTI

Nincs túlélője a skóciai teherhajó-balesetnek

Nem keresik tovább annak a teherhajónak a nyolctagú legénységét, amely Észak-Skócia partjainál borult fel és süllyedt el a múlt héten – jelentette hétfőn a parti őrség, amely szerint szinte lehetetlen, hogy bárki is túlélte volna a balesetet.

MTI

Ebolás utas miatt keresik a British Airways egyik járatán utazókat

Ebolafertőzéssel kezelnek egy beteget a skóciai Glasgow-ban.

MTI

Londoni elemzők: Máris elgáncsolták volna a független Skóciát a zuhanó olajárak

Londoni pénzügyi elemzők szerint már függetlenségének első évében súlyos költségvetési helyzetbe került volna Skócia a zuhanó olajárak miatt.

MTI

Rejtélyes tengeralattjárót kerestek Skóciánál a NATO gépei

Ismeretlen tengeralattjárót kerestek napokig a NATO repülőgépei Skócia nyugati partjainál.

MTI

Magyar tanárnő bukott le prostituáltként Skóciában

Magyar tanárnő bukott le prostituáltként Skóciában

Megbírságoltak két magyar nőt a skóciai Aberdeenben prostitúcióért és nyilvánosház működtetéséért. Egyikük, egy 43 éves ajkai nő itthon tanárként dolgozott, ezt szerette volna folytatni Skóciában is, de prostitúcióra kényszerült - közölte a jogi képviselője.

hvg.hu

Viking kincsre bukkant egy skót a templomkertben

Egymillió font értékű viking leletre bukkant egy skócia templom kertjében egy amatőr kincskereső, aki a szakemberek szerint az egyik legjelentősebb skóciai viking törzsi leletet találta meg.

MTI

"Doromboló" királynő - Cameron elnézést kért II. Erzsébettől

Hivatalosan elnézést kér II. Erzsébet királynőtől a brit miniszterelnök, aki a minap óvatlanul részleteket fecsegett ki abból a telefonbeszélgetésből, amelyet a skóciai függetlenségi népszavazás után tartott az uralkodóval.

MTI
12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X