hvg.hu Gasztro

Minél lassúbb, annál finomabb – kávétrendek

Míg a slow food már világszerte elterjedt jelenség, a kávé geekek csak most ébredeznek. Fontos szempont lesz a fenntarthatóság, és egyre népszerűbbek a különféle otthoni pörkölők, darálók, kávéfőző gépek. A lassú kávés élvezetekről és a nemzetközi trendekről február végén André Hoinkis nemzetközi kávészakértő tart előadást és bemutatót a VinCE Budapest Wine Show-n. Az is kiderül, mit keres a kávé a bor mellett, és miért jó a lassúság.

hvg.hu Gasztro

Terra Madre világnap: jó, tiszta, méltányos

A Slow Food mozgalom legfontosabb eseménye minden évben a Terra Madre-nap, amikor szerte a világon több mint 1100 rendezvény hívja fel a figyelmet a helyi gasztronómiai kultúra sokszínűségére és fontosságára.

hvg.hu Gasztro

Terra Madre: mangalica és minden, ami magyar

Szerte a világon kisebb, nagyobb közösségek gyűltek össze a közelmúltban a Slow Food mozgalom ünnepe, a Terra Madre nap alkalmából, hogy felhívják a figyelmet a helyben, fenntartható módon termelt, készített élelmiszerekre és előállitóikra.


A címlapról ajánljuk