hvg.hu Itthon

Soros pénzén tanult a kis Habony Árpád is

Orbán Viktor miniszterelnök és Kovács Zoltán kormányszóvivő után nem mintha számítana, de Habony Árpádról is kiderült, hogy Soros György pénzén tanulta a papírrestaurátor szakmát.

hvg.hu Itthon

Megdöbbent a Fidesz a Sorost ért támadásokon - 1992-ben

"Aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon." A párt egykor még Soros jövőbeli tevékenységét is kifejezetten szükségesnek ítélte meg, és megbotránkozott a nemtelen támadásokon.

hvg.hu Itthon

L. Simon megmagyarázta, miért félti Obama a magyar civileket

Az amerikai elnök mögött álló befolyásos amerikai körök veszélyben érzik azokat a magyarországi szervezeteket, amelyeket támogatnak, ezért emlegette múlt héten Barack Obama rossz példaként Magyarországot a civil szervezetekkel kapcsolatban – állította a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Magyar Hírlapnak adott interjúban. L. Simon László arról is beszélt, hogy nem akart közellenséggé válni a reklámtörvénnyel, és „rendkívül álszent dolognak tartja”, ha valaki mégis ennek minősíti őt.

hvg.hu Itthon

Lázár nem mindig volt ennyire harcos kedvében a civilekkel szemben

A norvég civil alapok által támogatott civilek ellen hadjáratot indító Lázár János az ezredfordulón tagja volt a Magyar Helsinki Bizottságnak, sőt: a szervezet által kiadott, börtönökről szóló könyvet, melyben az ő neve is fel van tüntetve, a Soros Alapítvány, az ugyancsak Soros-pénzből működő Nyílt Társadalom Alapítvány, valamint a Világbank is támogatta -– írja a 444.hu. A Magyar Helsinki Bizottság a hírt úgy kommentálta, hogy nem szégyenlik ma sem, hogy Lázár nekik dolgozott, és ezért pénzt is kapott, a miniszter "viselt dolgai miatt" pedig nem nekik kell szégyenkezni.

Itthon

Kártyás villanyórákat ajánlanak a mélyszegénységben élőknek

Tizenöt világítási oszlopon 20 év után gyulladtak ki újra a fények az ózdi Hétes-telepen május elsejére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ÉMÁSZ jóvoltából. Az áramszolgáltató a kártyás villanyórák felszerelését is sürgeti, mivel a romatelep 53 lakásából mindössze háromban van fogyasztásmérő, a többiek illegálisan vételezik az energiát.

Vélemény

Rév István: Seres téved, a Soros Alapítvány nem támogatta a WikiLeakset!

Rév István, az Open Society Foundations Információs Programjai kuratóriumának vezetője határozottan cáfolta, hogy az Alapítvány támogatta volna a WikiLeaks tevékenységét, ahogy azt kommentárjában Seres László meglebegtette. Levelét – amelyből kiderül, hogy Assange járt Budapesten is (!) -- az alábbiakban közöljük.


A címlapról ajánljuk