hvg.hu Gazdaság

Leleplezték az igazi Soros-tervet, kiderült, hova mennek a milliók

A legnagyobb amerikai hedge-fundok év végi portfólióiról készült jelentésekből kiderült, hogy Soros György alapja sok más társával együtt olyan részvényekből vásárolt, amelyek kereshetnek az emelkedő béreken és a növekvő infláción. Vagyis ezekbe a szektorokba vándoroltak a dollármilliók.

hvg.hu Gazdaság

Soros befejezi karrierjét, visszaadja a befektetők pénzét

Befejezi alapkezelői pályafutását a 81 éves Soros György: közel egymilliárd dollár tőkét ad vissza eddigi külső befektetőinek, és fedezeti alapja ezentúl csak saját vagyonának menedzselésével foglalkozik majd - írja a Bloomberg. A változtatás mögött részben az áll, hogy új értékpapír-piaci szabályok léptek életbe a fedezeti alapok ellenőrzését illetően.

MTI Gazdaság

Soros aranyba fekteti pénzét

Kedvelik az arany és nemesfém befektetéseket a világ nagy befektetési alapjai - derül ki a Bloomberg hírügynökség elemzéséből.

hvg.hu Gazdaság

Kisrészvényesek is perelhetik a Soros Fundot

A Fővárosi Bíróság a múlt heten helybenhagyta a Soros Fundra tiltott piacbefolyásolás miatt kiszabott 489 milliós büntetést, ami alapjául szolgálhat részvényesek által indított kártérítési pereknek - mondta el a Napi Gazdaságnak Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (TEBÉSZ) elnöke.

hvg.hu Gazdaság

Soros befektetési cége már megint mozgolódik

A magyar származású milliárdos Soros György befektetési alapkezelő cége, a Soros Fund Management, átalakította a portfolióját – adta hírül a Reuters. Az alapkezelő vagyona a második negyedévben 4,2 milliárd dollár volt, miután több kiskereskedelmi hálózatban csökkentette érdekeltségeit.

MTI Gazdaság

Az OTP betámadása: Soros cége kifizette a büntetést

Kifizette a büntetést, de fellebbez a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) márciusi döntése ellen Soros György befektetési alapkezelő cége; a felügyelet az OTP részvényeivel folytatott ügyletek miatt marasztalta el a céget - írta a szerdai Népszabadság.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Hamecz: sokan szenvedték meg a Soros Found spekulációját tavaly

Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója szerint a Soros Fund tavaly októberi támadása az OTP papírok ellen sok kisbefektetőnek is komoly károkat okozhatott, az ügylet fényében érdemes lenne alaposan megvizsgálni a forint elleni akkori támadásokat is.


A címlapról ajánljuk