MTI Világ

Megvizsgálják a Las Vegas-i mészáros agyát, hátha kiderül belőle valami

Mikroszkópos vizsgálatnak vetik alá az október 1-i Las Vegas-i lövöldözés elkövetőjének, Stephen Paddocknak az agyát a kaliforniai Stanford Egyetemen, ám bármit is találnak a kutatók – ha egyáltalán találnak valamit –, az eredményeik valószínűleg nem adnak választ arra a kérdésre, mi vitte rá a férfit az 59 halálos áldozatot követelő tömegmészárlásra.

Boldogkői Zsolt Tech

Miért vetünk véget az életünknek? És miért olyan gyakran mi, magyarok?

Az élet egy valószerűtlen csoda. Miért dobják el maguktól mégis oly sokan? Vajon a DNS-ünkben kódolt a motiváció e cselekedetre, vagy az élet kudarcai késztetnek rá, hogy magunk ellen forduljunk? E két tényező nyilvánvalóan egymással kölcsönhatásban áll. Egy új tanulmány az öngyilkosság lehetséges genetikai tényezőire derített fényt.

MTI Tech

Megcsinálták a hűtőruhát, ez lehet a légkondi utódja – videó

Alacsony költségen előállítható, a viselője testét hűvösen tartó műanyagalapú textil ruhaanyagot fejlesztettek ki a Stanford Egyetem mérnökei, akik szerint a matéria alternatívát jelenthet a rengeteg energiát felemésztő légkondicionálással szemben.

MTI Plázs

Kíméletes módszert találtak amerikai kutatók a rák kimutatásához

Sugárzás nélkül is kimutatható a rákos daganat, és ezzel csökken a későbbi tumor kialakulásának veszélye. A Stanford Egyetem és a Lucile Packard Gyermekkórház kutatói olyan módszert fejlesztettek ki, amellyel a fiatal betegeket testét anélkül vizsgálhatják, hogy sugárveszélynek tennék ki őket – tudósított a Science Daily tudományos-ismeretterjesztő portál a The Lancet Oncology című szaklap friss számában ismertetett kutatásról.

MTI Tech

Az ókori Rómához írtak útvonalkeresőt

Új online eszközt fejlesztettek ki az amerikai Stanford egyetem történészei és informatikusai, amely ókori útvonalkeresőként mutatja meg, hogy a Római Birodalom városai között mennyi ideig tartott és mennyibe került az emberek és termények szállítása.

hvg.hu Világ

A Stanfordon is téma lett Gyöngyöspata

A gyöngyöspatai helyzet is szóba került Szapáry György amerikai magyar nagykövet a Stanford Egyetemen tett tegnapi látogatása során, ahol az egyetem oktatói és diákjai részvételével szervezett kerekasztal-beszélgetésen a nagykövet a magyar EU-elnökség céljairól, köztük a romák integrációjáról beszélt.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával