Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy neves közgazdász

Horváth Gyula Széchenyi-díjas közgazdász, a Pécsi Tudományegyetem tanára 64 éves volt. Munkája nagyban hozzájárult a pécsi közgazdaságtudományi kar sikeres működéséhez, elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy ott az 1990-es években elindult a regionális politika és gazdaságtan oktatása.

MTI

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat

A Magyar Érdemrend különböző fokozatait harmincketten vehették át, tizenhárom művész kapott Kossuth-díjat, hatan megosztott Kossuth-díjban részesültek. Széchenyi-díjat tizennégyen, megosztott Széchenyi-díjat pedig hárman vehettek át.

MTI

Pleccs, ni!

Pleccs, ni!

A Nemzeti Együttműködés ezúttal törekedett egy kiegyensúlyozott díjazotti körre, na, de hogy kerül Schmidt Mária a listára?

Kiosztották a Széchenyi-díjakat: itt a lista

Március 15-e alkalmából kiosztották Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére a Széchenyi-díjakat.

MTI

Már az idei Kossuth- és Széchenyi-díjasok is több pénzt kapnak

Már az idei Kossuth- és Széchenyi-díjazottak is megemelt pénzjutalmat kapnak az Országgyűlés keddi döntése értelmében.

MTI

A kulturális bizottság rábólintott a Kossuth-díjjal járó pénz emelésére

Az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága hétfői ülésén tárgysorozatba vételre és általános vitára alkalmasnak találta azt a törvénymódosító javaslatot, amely emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.

MTI

Itt a lista: ők döntenek idén a Kossuth- és Széchenyi-díjakról

A Magyar Közlöny kedden délután megjelent legfrissebb számában olvasható a Kossuth- és Széchenyi Bizottság tagjairól szóló miniszterelnöki határozat. A lista egy kivétellel megegyezik a tavalyival.

hvg.hu

Meghalt Körtvélyes Géza

Ma hajnalban, 86 éves korában elhunyt Körtvélyes Géza Széchenyi- és Erkel Ferenc-díjas tánctörténész, esztéta, kritikus, tudós, főiskolai tanár.

MTI

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat - íme a lista

Minden létrehozott érték sok tízezres értéktelenség ellen vív győzedelmes csatát. A szelíd szó, a kritikai szemlélet, az alázat a munkában, a kérlelhetetlenség a minőségben csak látszólag folytat egyenlőtlen küzdelmet az igénytelenséggel, a viszonylagossággal, a kevesebbel való beéréssel - mondta az államfő hétfőn a Parlamentben a Kossuth- és Széchenyi-díjak, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetéseinek átadásán.

MTI

Eperjes és Szőcs Géza a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottságban

Mások mellett Eperjes Károly színművészt, Hámori József biológust, ifj. Sánta Ferenc hegedűművészt, Szőcs Géza költőt, kulturális államtitkárt kérte fel a miniszterelnök a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság új tagjának - szerepel a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

MTI

Módosították a Kossuth- és Széchenyi-díjak odaítélési rendjét

A mostani módosítás alapján a bizottságba bekerült a közigazgatási és igazságügyi miniszter, kikerült ugyanakkor onnan a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia ügyvezető elnöke, valamint a tíz albizottság elnöke.

MTI

Radnóti: nyilvánosan megüzenték, kinek kellene Kossuth-díjat adni

Radnóti Sándor a 168 Órának árulta el, miért mondott le a Kossuth- és Széchenyi-díj Irodalmi Albizottságának elnöki posztjáról.

hvg.hu

Lemondott a Kossuth- és Széchenyi-díj Irodalmi Albizottságának elnöke és több tagja

Az albizottságnak az elnökkel együtt nyolc tagja van, közülük most öten távoznak.

MTI

Kányádi Sándor kapta a legmagasabb kitüntetést

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából odaítélt elismeréseket Sólyom László államfő Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke társaságában nyújtotta át.

MTI

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X