hvg.hu Kult

Ők osztják idén a Kossuth-díjat

Miniszterelnöki határozattal jelölte ki Orbán Viktor azokat a személyeket, akik idén a Kossuth-díj és egyéb állami díjak odaítéléséről döntenek.

MTI Gazdaság

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy neves közgazdász

Horváth Gyula Széchenyi-díjas közgazdász, a Pécsi Tudományegyetem tanára 64 éves volt. Munkája nagyban hozzájárult a pécsi közgazdaságtudományi kar sikeres működéséhez, elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy ott az 1990-es években elindult a regionális politika és gazdaságtan oktatása.

MTI Itthon

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat

A Magyar Érdemrend különböző fokozatait harmincketten vehették át, tizenhárom művész kapott Kossuth-díjat, hatan megosztott Kossuth-díjban részesültek. Széchenyi-díjat tizennégyen, megosztott Széchenyi-díjat pedig hárman vehettek át.

Tokfalvi Elek Nyüzsi

Pleccs, ni!

A Nemzeti Együttműködés ezúttal törekedett egy kiegyensúlyozott díjazotti körre, na, de hogy kerül Schmidt Mária a listára?

MTI Itthon

Meghalt Körtvélyes Géza

Ma hajnalban, 86 éves korában elhunyt Körtvélyes Géza Széchenyi- és Erkel Ferenc-díjas tánctörténész, esztéta, kritikus, tudós, főiskolai tanár.

MTI Itthon

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat - íme a lista

Minden létrehozott érték sok tízezres értéktelenség ellen vív győzedelmes csatát. A szelíd szó, a kritikai szemlélet, az alázat a munkában, a kérlelhetetlenség a minőségben csak látszólag folytat egyenlőtlen küzdelmet az igénytelenséggel, a viszonylagossággal, a kevesebbel való beéréssel - mondta az államfő hétfőn a Parlamentben a Kossuth- és Széchenyi-díjak, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetéseinek átadásán.

MTI Kult

Eperjes és Szőcs Géza a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottságban

Mások mellett Eperjes Károly színművészt, Hámori József biológust, ifj. Sánta Ferenc hegedűművészt, Szőcs Géza költőt, kulturális államtitkárt kérte fel a miniszterelnök a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság új tagjának - szerepel a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

MTI Kult

Kányádi Sándor kapta a legmagasabb kitüntetést

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából odaítélt elismeréseket Sólyom László államfő Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke társaságában nyújtotta át.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával