MTI Itthon

„Kétlejes” papíron bukott meg Nyirő újratemetése

A hivatal hibáját egyetlen civilizált országban sem hárítják az ügyfélre, tehát mi nyugodt lelkiismerettel eltemethettük volna Nyirő Józsefet - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorában vasárnap este. Szász Jenő, a romániai Magyar Polgári Párt elnöke úgy fogalmazott: egy "kétlejes" igazoláson bukott meg az erdélyi író vasárnapra tervezett székelyudvarhelyi újratemetése.

MTI Világ

Folytatódnak Nyirő József újratemetésének előkészületei

Folytatódnak Székelyudvarhelyen Nyirő József erdélyi magyar író pünkösd vasárnapjára tervezett újratemetésének előkészületei, a szervezők továbbra is a román álláspont tisztázását várják - jelentették be pénteken a szervezők az erdélyi városban.

hvg.hu Világ

Engedély nélkül is megtartják Nyírő József újratemetését

Bár Székelyudvarhely polgármestere nem támogatja a szervezők területhasználati kérelmét Nyírő József író újratemetéséhez, a szertartást mégis megtartják majd az erdélyi városban - közölte az Országgyűlés Hivatala, amely szerint az eseményt úgy rendezik meg, hogy ne is legyen szükség az engedélyre.

MTI Itthon

Semjén Zsolt Székelyudvarhelyen járt

A Magyar Polgári Párt és a Székely Nemzeti Tanács vezetésével találkozott és folytatott megbeszélést aktuális kérdésekről Székelyudvarhelyen Semjén Zsolt.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával