hvg.hu Vállalkozás

Még mindig közpénzmilliárdok úsznak el a kormány és az állami cégek fényezésére

Az Átlátszó egy Excel-táblázatban vezeti, milyen közbeszerzéseket nyer a tíz legnagyobb Fidesz-közeli vállalkozó. 2017-ben a Szíjj László-féle Duna Aszfalt vitt gyakorlatilag mindent, és idén májusban sem lehet oka panaszra. Az állami cégek kommunikációs és pr-feladatainak egy hónap alatt csaknem 11,5 milliárd forintnyi közpénzbe fájnak.

hvg.hu Gazdaság

Megvan, hogy ki lehet az MKB megvásárlása mögött?

Szíjj László, az utóbbi időben állami megrendelésekkel felfuttatott építőipari Duna Aszfalt tulajdonosa lehet az MKB Bank legfontosabb végső haszonhúzója, írta a csütörtöki Figyelő a bank eladását ismerő forrásokra hivatkozva. A hetilap értesülését Szíjj nem erősítette meg.

hvg.hu Vállalkozás

Orbán haverjának cégeihez ömlik az állami pénz

Garancsi István a közbeszerzések új sztárja: tavaly a Videoton FC-tulajdonos Orbán-haver cégei szakították a legtöbbet a közbeszerzési pályázatokon. Összesen több mint 45 milliárd forint értékű megbízást szereztek a múlt évben, míg utánuk valamivel 25 milliárd forint alatti nyeréssel következnek Szíjj László érdekeltségei. Simicska Lajos cégei még mindig beférnek az első tízbe. Az Átlátszó közbeszerzési toplistája.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával