MTI Gazdaság

Csúcsra ugrott az olaj ára a szaúdiak lépése miatt

Több mint kétéves csúcsra emelkedett a kőolaj világpiaci ára a legközelebbi határidős jegyzésekben hétfő délután, részben miután a szaúd-arábiai trónörökös a hétvégén egy korrupcióellenes művelettel megszilárdította hatalmát.

hvg.hu Élet+Stílus

Sophia, a robot, Szaúd-Arábia polgára lett és kinyitotta a száját

Rijádban rendezték meg a Future Investment Initiative konferenciát, melynek két szenzációja volt: Mohamed bin Szalman trónörökös bejelentette egy technológiai megapolisz építését és állampolgárságot adott Sophiának, a csinos női robotnak. Aki Audrey Hepburn és a tervező nejének az arcvonásait viseli.

hvg.hu Vállalkozás

Meglepődik, hogy mire és hol költenek milliárdokat az oroszok

Oroszország több milliárd dollárral akar beszállni a technológiai megapoliszba Szaúd-Arábiában. Erről nyilatkozott az orosz befektetési alap főnöke, Kirill Dmitrijev, miután találkozott a megapolisz fő támogatójával, Mohamed bin Szalman herceggel, a szaúdi trón várományosával.

MTI Gazdaság

Óriási dobásra készül az olajár miatt nyögő Szaúd-Arábia

Ciprus területénél háromszor nagyobb kiterjedésű gazdaságfejlesztési övezetet hoz létre Szaúd-Arábia, és a gazdaság diverzifikálásának jegyében több mint 500 milliárd dollár értékű befektetéseket hajt itt végre – jelentette be Mohamed bin Szalmán trónörökös.

MTI Gazdaság

Recesszióba süllyedt a világ egyik olajnagyhatalma

Technikai recesszió Szaúd-Arábiában: a pénzügyi világválság óta először az ország gazdaságának teljesítménye két egymást követő negyedévben is csökkent. A királyság az alacsony olajárakkal küszködik, vállalkozásai pedig nehezen tudnak megbirkózni a gazdasági reformokkal.

1 2 3 4 5 6 7
24

A címlapról ajánljuk