Németh András Gazdaság

Hogyan keres Horvátország milliárdokat a szíriai háborún?

Horvátország minden korábbi rekordot megdöntött szaúd-arábiai fegyverexportjával, a nyugat-balkáni állam 2016 első kilenc hónapjában 83 millió euró értében adott el katonai felszereléseket a közel-keleti királyságnak, s Zágrábot az sem zavarja, hogy úgy tűnik, a fegyverek jó része az embargó alatt lévő Szíriában köt ki.

hvg.hu Vállalkozás

Az oroszok lenyomták a szaúdiakat és az amerikaiakat

Oroszország ugrott az élre decemberben a világ legnagyobb olajkitermelőinek rangsorában. Az elsőséghez az is kellett, hogy a szaúdiak és az oroszok is csökkentsék a kitermelést. Csak a szaúdiak nagyobb mértékben. Aminek meg is lett az eredménye. A Brent típusú nyersolaj hordónkénti ára 20 százalékkal emelkedett november vége óta.

MTI/hvg.hu Sport

Mindenkit meglepett az angol futball sztárja

Az angol bajnokság helyett a jövőben Szaúd-Arábiában fog dolgozni Mark Clattenburg, akit a tavalyi év legjobb játékvezetőjének választott a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS.

Dercsényi Dávid Itthon

Magyar üzletei miatt bukhat a 25 éve keresett Pharaon?

Jachtjával háborítatlanul szeli a tengereket, bár elvileg a fél világ üldözi már 25 éve. Nálunk üzletel, de azt állítják, az nem ő. Ha mégis, akkor majd elfogják. Nem könnyű követni Ghaith Pharaon sztoriját, eddig mindig bottal ütötték a nyomát, de azt ígérjük, elkapjuk, ha felbukkan.

hvg.hu Világ

Kivégeztek egy szaúdi herceget

Gyilkosságért ítélték halálra. Az áldozat családja ragaszkodott a kivégzéshez. Szaúd-Arábiában tavaly 158 embert végeztek ki, legtöbbjüket lefejezték.

MTI Világ

Megvétózták Obama vétóját

A washingtoni szenátus elutasította Obama elnök vétóját és megszavazta, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások áldozatainak hozzátartozói perelhetik Szaúd-Arábiát.

1 2 3 4 5 6 7
21
A címlapról ajánljuk