Műértő Műértő

Virtuális utcaharc

Könnyű lenne úgy elkezdenem, hogy „Szabó Ádám War Games című önálló kiállításának a terébe lépve úgy éreztem magam, mintha egy paintballpályán lennék”. De az igazság az, hogy az első pillanattól egyértelmű volt, hogy egy klasszikus szobrászati témát problematizáló konceptuális installáció kulisszái között bolyongunk a képtár földszinti nagy terében.

Műértő Műértő

Megjelent a Műértő december-januári lapszáma

Párbeszéd a múlttal – B. A. úr a Kiscelli Múzeumban / Vitatott a Tiso-féle fasiszta szlovák állam? – kiállítás Pozsonyban / A jó, a rossz és az ufó – gyerek/kor/képek a budai Várban / Önfényezés, befektetés, közvagyon – német kortárs magánmúzeumok / Virtuális utcaharc – Szabó Ádám háborús játékai Pakson / Hol lakik a Tévémaci? – a Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum / Rombolva alkot – Vhils, a portugál street art művész

hvg.hu Kult

Ki nyerje A Dalt? Szavazzon!

Szombaton eldől, hogy kit küldünk az Eurovíziós Dalfesztiválra. Színes a mezőny, de ön szerint van-e esélye a Passednak? Vagy újrázzon Wolf Kati? Esetleg Boggie-val tudnánk kaszálni Bécsben? Szavazzon!

hvg.hu Kult

Szabó Ádám elárulta, miért sírt az X-Faktorban

Szabó Ádám szerint számára a megfelelő időpontban ért véget az X-Faktor, sírni pedig csak azért sírt, mert meghatódott a szerepléseit összefoglaló kisfilmen – írja a Hír24.

hvg.hu Kult

Íme, az X-faktor e-heti kiesője

Bozsek Márk magát ejtette ki még péntek este, a vasárnapi döntőn pedig Batánovics Lili és Szabó Ádám mérkőzött a bent maradásért.

Nagy Gergely (hvg.hu) Kult

"Ja, ő az a videós szobrászgyerek?"

A kilencvenes években úgy tűnt, a szobrászat menthetetlen. Az intermédia, az installáció elsöpört mindent. Azonban a hazai színtéren a kétezres évek elején jelentkezett egy nemzedék, amely nem így gondolta. Szabó Ádám (35) ennek a szobrászgenerációnak a tagja. Közben műveihez videót, fotót, sőt, áldokumentumokat is használ. 2008-as nyári kiállítását év végén a magyar műkritikusok díjával ismerték el. A műtermében jártunk.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával