hvg.hu Ingatlan

Bors: Lezsák Sándor 231 ezres állami albérlete a parlamenti csúcstartó

Az Országgyűlés két fideszes alelnökének és háznagyának jóval magasabb összegért bérel lakást a parlament, mint a többi képviselőnek – olvasható a szerdai Borsban. A Lakitelekről származó Lezsák Sándor albérlete került a legtöbbe. Van olyan ellenzéki képviselő is, aki megelégszik egy csepeli panellakással.

hvg.hu Itthon

Közpénzből vásárolgat Andy Vajna?

Az Együtt Szijjártó Pétert kérdezi, valamint kikéri a MEHIB és az Eximbank szerződéseit: ugyanis úgy sejtik állami kölcsönből vehette meg Andy Vajna a TV2-t. Szigetvári Viktor pártelnök szerint végre ki kell deríteni, hogy állami pénzből épül-e a fideszes médiabirodalom.

hvg.hu Itthon

Kósa nem szavazata miatt bukott meg a nem létező kétharmad a parlamentben

A kétharmadot igénylő közigazgatási törvény módosítása átment, egy másik kétharmados módosítót azonban elbukott a ma már egyszerű Fidesz-többség kedden a parlamentben. A második esetben 130 igen szavazat született, bár a Fidesz-frakció 131 főből áll, és Rogán Antal hétfőn megkérte őket, hogy mindannyian szavazzanak. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke nemmel szavazott.

hvg.hu Itthon

Habony nemzetbiztonsági átvilágítását követelik

Az Együtt szerint nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül nem tudható, jelent-e biztonsági kockázatot a miniszterelnök bizalmasa, ezért követelik Habony Árpád teljes átvilágítását. A párt politikusa szerint Kovács Zoltán kormányszóvivő hazudott, amikor azt mondta, Habony átesett a szükséges vizsgálatokon, és vele kapcsolatban semmilyen probléma nem merült föl.

hvg.hu Hírek

Videó: Nincs menekvés a hármas metróból

Nincs megfelelő szellőzés az alagutakban, így egy komolyabb tűznél százak fulladhatnak meg. Az Együtt képviselője és a Metróért Egyesület elnöke újságírókkal járták be a hármas metró egy szakaszát, hogy megmutassák, milyen lepukkant állapotban van. A BKV illetékes munkatársai szívesen panaszkodnak, de csak arc és név nélkül.

Egri Gergely Itthon

A halk szavú, aki legyőzte a csepeli rezsilovagot

Akik közelről ismerik, azok halk szavú háttérembernek tartják az Együtt-PM színeiben egyedüliként egyéni mandátumot szerző Szabó Szabolcsot. Kívülről érkezett a politikába, de igazi csepeli lokálpatriótaként, és egy jó csapattal sikeres kampányt vitt végig. Nem kisebb nevet vert, mint Németh Szilárdot, a rezsiharc főparancsnokát, Csepel polgármesterét. Portré.

1 2

A címlapról ajánljuk