hvg.hu Itthon

Megvan, miért tiltották ki Szigetvárit a Parlamentből - "visszaélt a vendégjoggal"

Szabó Szabolcs független képviselőtől megvonták a beléptetési jogosultságot, Szigetvárit pedig kitiltották a Parlamentből, mert többszöri figyelmeztetés ellenére sem tartotta be a szabályokat. A 90-es évek eleje óta csak a törvényhozás képviselői tarthatnak sajtótájékoztatót az Országgyűlés épületében - közölte Kövér László hivatala.

hvg.hu Ingatlan

Bors: Lezsák Sándor 231 ezres állami albérlete a parlamenti csúcstartó

Az Országgyűlés két fideszes alelnökének és háznagyának jóval magasabb összegért bérel lakást a parlament, mint a többi képviselőnek – olvasható a szerdai Borsban. A Lakitelekről származó Lezsák Sándor albérlete került a legtöbbe. Van olyan ellenzéki képviselő is, aki megelégszik egy csepeli panellakással.

hvg.hu Itthon

Közpénzből vásárolgat Andy Vajna?

Az Együtt Szijjártó Pétert kérdezi, valamint kikéri a MEHIB és az Eximbank szerződéseit: ugyanis úgy sejtik állami kölcsönből vehette meg Andy Vajna a TV2-t. Szigetvári Viktor pártelnök szerint végre ki kell deríteni, hogy állami pénzből épül-e a fideszes médiabirodalom.

hvg.hu Itthon

Kósa nem szavazata miatt bukott meg a nem létező kétharmad a parlamentben

A kétharmadot igénylő közigazgatási törvény módosítása átment, egy másik kétharmados módosítót azonban elbukott a ma már egyszerű Fidesz-többség kedden a parlamentben. A második esetben 130 igen szavazat született, bár a Fidesz-frakció 131 főből áll, és Rogán Antal hétfőn megkérte őket, hogy mindannyian szavazzanak. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke nemmel szavazott.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával