HVG Itthon

A kampányba is beleszólhat a Szent Korona-év

Negyven éve tért haza a Szent Korona, 2001-ben koronaúsztatás is volt. Idén ez nem lesz, de a választási kampányt alakíthatja az emlékév – írja a csütörtökön megjelent HVG.

hvg.hu Kult

Negyven éve tért haza a Szent Korona

1978. január hatodikán hazatért a Szent Korona, a magyarság első számú ereklyéje - a közmédia csatornái ismeretterjesztő műsorokkal és dokumentumfilmekkel emlékeznek e jeles napra.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor kiderült, mégsem vagyunk teljesen következmények nélküli ország

Egy nap, öt hír - amiről mindenki beszél: Kiss László mindenről lemondott, Mészáros Lőrinc autókereskedőnek állt, L. Simon László a Budai Várba vinné a koronát, szakértők nem hiszik a kormány magyarázatát a nagy kibertámadásról, és megismerhettük a világ legfurcsább szakmáit. Bónusz, hogy kijött az új Star Wars-film első előzetese.

MTI Itthon

Vona szívesen elvinné a koronát Budapestről

Vona Gábor, a Jobbik elnöke támogatja, hogy a koronázási jelképek és ereklyék Székesfehérvárra kerüljenek, mert szerinte azoknak az egykori koronázóvárosban van a helyük.

hvg.hu Én és a Cégem

Engedett a hazai szélsőjobbnak egy ruhaüzletlánc

A szélsőjobbos Hatvannégy Vármegye ifjúsági tagozata a Facebookon bojkottot hirdetett a Playersroom és a Dorko ellen, mert szerintük egy termékük, a koronás póló nemzeti jelképet sért. Az üzletek pedig fogták magukat, és egyik pillanatról a másikra levették a polcokról a pólókat, és abbahagyták az árusításukat.

MTI Itthon

Jobbik: graffitik gyalázzák a Szent Koronát

Feljelentést tett a Jobbik ismeretlen tettes ellen a VII. kerületi rendőrkapitányságon, mert elmondásuk szerint Budapest belső-erzsébetvárosi közterületein egyre gyakrabban jelennek meg Szent Koronát sértő graffitik.

MTI Itthon

Kövér: a Szent Korona a nemzeti egység kifejezője

A Szent Korona a mindenkori magyar állam élő jelképe, a nemzeti egység kifejezője - emelte ki az Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Szent Korona Emlékhelynél tartott ünnepi megemlékezésen szerdán Veszprémben.

1 2

A címlapról ajánljuk