MTI Kult

Egy autista kislány a Szezám utca új szereplője

Új szereplője van a Szezám utca digitális és nyomtatott kiadványsorozatának: egy autista kislány. A gyereksorozat alkotói az autizmus megbélyegzése ellen küzdő kampány részeként bővítették a szereplőgárdát Juliával. Egyúttal abban is bíznak, hogy Julia bevezetése a történetekbe segít majd az autistákkal foglalkozóknak, így a családjaiknak is.

MTI Shake

A Szezám utcai sütiszörny zsarolta meg a kekszgyártót

Nem enged a zsarolásnak, de hajlandó jótékonysági akciót indítani a Bahlsen német édességgyár, amelynek hannoveri székházáról vakmerő tolvajok ellopták a 100 éve ott lógó cégemblémát, egy húszkilós aranyozott bronzkekszet.

MTI Shake

Lemondott szexbotránya miatt a Szezám utca bábművésze

Lemondott Kevin Clash bábművész, az egyik legnépszerűbb amerikai gyereksorozat, a Szezám utca egyik fő figurájának, Elmónak az "életre keltője". Az 52 éves férfit egy hét után ismét azzal vádolták meg ugyanis, hogy egy fiatalkorúval folytatott viszonyt.

MTI Világ

Áll a bál a Szezám utcás Obama-reklám miatt - videó

A gyerekeknek készülő, Szezám utca című ismeretterjesztő műsor alkotói kedden közleményben tudatták, hogy ki akarnak maradni az amerikai választási küzdelemből, miután sorozat egyik szereplője, a Nagy Madár felbukkant az Obama-kampány egyik reklámfilmjében.

MTI Világ

Nem fizet többet az amerikai kormány a pakisztáni Szezám utcának

Korrupció gyanúja miatt megszüntette a Szezám utca című gyerekműsor pakisztáni verziójának finanszírozását az amerikai kormány. A húszmillió dolláros vállalkozás támogatásának törlését kedden jelentették be amerikai illetékesek. A korrupciós vádakban a népszerű amerikai gyerekműsor pakisztáni partnere, a Rafi Peer bábszínházi társulat érintett.

MTI Shake

Videó: Elmo világhírű karmesterrel vezényelt együtt

Gustavo Dudamel világhírű venezuelai karmester segédkezett a Szezám utca - szintén világhírű - szereplőjének, Elmónak, és együtt vezényelték a Szezám utca népszerű lakóiból verbuvált zenekart az animációs sorozatban.

hvg.hu Shake

Miss Röfi, a gyönyörű nő

A Muppet-sztár, Miss Röfi fütyül a konfekcióméretekre, egy interjúban pedig azt is elárulta, mitől érezhetik magukat igazán jól a nők és mit szeret a legjobban Kermit békában.

hvg.hu Shake

Pornó került a Szezám utca helyére

A hétvégén a Szezám utca epizódjait letöltve nem a gyerekprogramot, hanem pornográf felvételeket láthattak a YouTube-felhasználók. A videómegosztón vasárnap délutánra tiltották le a tartalmakat.

hvg.hu Kult

A Szezám utca lakói kicsit másképp - képek

Az Amerikában immáron 41 éve futó népszerű tévéshow, a Szezám utca - Sesame Street - számos grafikust és művészt megihletett, akik a szokásostól eltérő módon ábrázolták Elmót, Kukalakó Oszkárt és a többieket.


A címlapról ajánljuk