MTI Vállalkozás

Gerendai elmondta, kik az idei Sziget legdrágább előadói

Rihannáért és a Muse-ért kell a legmélyebben a zsebébe nyúlni a Sziget Kft.-nek, amely idén 5-10 százalékkal drágábban adja a jegyeket, és jócskán növekvő bevételekkel számol. A nagy fellépők megfizetésére azonban nincs pénze, őket elviszik a gazdagabb, külföldi fesztiválok – panaszkodott Gerendai Károly.

hvg.hu Itthon

Lassan elfogy minden Sziget-bérlet

Teljes a program, megvan a napi bontás is, viszont akinek 7 napos bérletre fáj a foga, az siessen, mert a 95%-uk már gazdára talált.

hvg.hu Kult

A Sziget idén mini-Schengen-övezetté válik

Telt házra készülnek idén a Sziget szervezői, miután az ötnapos bérletek már elfogytak, és a hétnapos bérletek majdnem háromnegyede is elkelt. A szervezők fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek, így a bejáratnál a határbelépéshez hasonló check-in rendszer lesz.

hvg.hu Kult

Ramones-dobos, EDM-nagyágyúk és visszatérő kedvencek a Szigeten

A Skunk Anansie, a Die Antwoord és Afrojack is ott van a legújabban bejelentett Sziget-fellépők közt. A fesztivált a Ramones egykori dobosának bandája nyitja, Marky Ramone 40 Years of Punk Rock címmel ünnepli a műfaj évfordulóját, és fergeteges bulival állít majd emléket egykori társainak.

hvg.hu Kult

Durván megvádolta egy sztár a Sziget Fesztivált

A német Shantel a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjút a párizsi terrorról, Európa jobbratolódásáról. A zenész ebben arról is beszél, hogy a Sziget Fesztivál szerződésben kötötte ki, hogy a koncertje alatt nem kritizálhatja a politikai rendszert. A Sziget szervezői ezt kategorikusan cáfolják, és nem is értik a felvetést.

Bicsérdi Ádám - Németh Róbert Kult

A gyíkember és a gyíkká változtató nő kápráztatta el a Szigetet

A Sziget-nyitány a nosztalgiáról szólt, de a második nap már az abszolút jelen időt hozta. Florence Welch színházias koncertjére teljesen átszellemült a fesztivál közönsége, míg a Future Islands frontembere ezúttal Budapesten bizonyította, hogy ő az egyik legszimpatikusabb frontember a jelenlegi indie-mezőnyben. A Sziget második napját így az izgága, feltartózhatatlan frontasszonyok és frontemberek tették izgalmassá.

hvg.hu Kult

A hippi-paradicsomtól a Prodidzsájig - a legjobb Sziget-reklámok

Az első, VHS-romantikával átitatott hirdetések után jött el a Sziget-reklámok aranykora, előbb az egy hétre ellógó Szabó Simonnal, majd a mókás Kistehénnel. Aztán felbukkant Janklovics Péter, aki után már soha többé nem lehetett helyesen kiejteni azt, hogy Prodigy.

Németh Róbert Kult

„Robbie Williams vagyok, a kilencvenes években voltam híres”

A Rock DJ visszatért – persze nem a fontos kortárs popsztárok közé, hanem Budapestre. Az idén 41 éves angol énekes slágerekkel és slágeridézetekkel teli, többnyire szórakoztató koncertet adott a Sziget mínusz egyedik napján.

hvg.hu Kult

Robbie Williams után is lesz miért kimenni a Szigetre

Rég volt akkora dobása a Szigetnek, mint a mai Robbie Williams-koncert, de ne higgyük azt, hogy a hét hátralevő része egy nagy lejtmenet lesz. A kétezres évek izgalmas indie-sztárjaiban, pörgős-ugrálós világzenei csodákban és friss, euforikus soul-funk kiválóságokban sem lesz hiány az egész héten tartó Sziget Fesztiválon. Ha jól akarja érezni magát, és egy kis popkultúrát is magába szívna, szemezgessen az alábbi tíz koncertből.

hvg.hu Kult

A Pussy Riot tagjai is eljönnek a Szigetre

A Putyin-ellenes performanszairól elhíresült Pussy Riot zenekar két emblematikus frontembere, Nadja és Mása érkezik a Sziget Fesztiválra, ahol egy nyilvános, interaktív beszélgetésen vesznek részt. A feminista punkbanda tagjai augusztus 14-én, pénteken lépnek színpadra.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk