MTI Itthon

Eddig 41 ember kaphatta el itthon a nádvágók betegségét

Már csak ketten vannak kórházban itthon azok közül, akik leptospirózisban betegedtek meg. A hatóságok eddig 41 betegről tudnak, többségük Szolnok megyében él, hárman megyén kívüliek, de munka közben ott fertőződhettek meg – közölték kedden.

MTI Itthon

Elvette a bank az állami támogatást Kőtelektől

Az önhibájukon kívül forráshiányos települések közül Kőteleknek a közelmúltban 69 millió forint állami támogatást juttattak, de a pénzből az önkormányzat egy fillért sem látott, mert a számlavezető bank a teljes összeget leemelte a számlájukról. A helyhatóság tanácstalan és vár - írta szerdai számában az Új Néplap.

MTI Plázs

Új tiszti főorvos Szolnok megyében

Sinkó Káli Róbert lett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének megbízott vezetője; a vezetői teendőkkel eddig megbízott Debreczeni Sára helyettes tiszti főorvosként dolgozik tovább - közölte Korim Éva, a kormányhivatal sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

MTI Itthon

Elítéltek egy csicskást tartó családot

Szolnok megye első "csicskáztatós" büntetőperében egy háromtagú családot ítélt el a közelmúltban a Szolnoki Városi Bíróság; a két felnőttre többéves börtönbüntetést szabtak ki, míg fiuk felfüggesztett börtönt kapott - írta bírósági tájékoztatás alapján csütörtöki számában az Új Néplap.

MTI Itthon

Kihűlt a WC-n a hideg újabb áldozata

Kihűlés miatt halt meg egy férfi Karcagon az elmúlt hétvégén; ő az idei téli hideg első Szolnok megyei áldozata - közölte a rendőrség hétfőn.

Autó

Egy nap alatt száz gyorshajtó

Csaknem száz vezetőt értek gyorshajtáson a 4-es számú főút Szolnok megyei szakaszán múlt pénteken tartott közlekedésbiztonsági akcióban, ellenük közigazgatási eljárás indult - közölte a rendőrség.

hvg.hu Itthon

Molotov-koktéllal támadtak a szolnoki bíróságra

Molotov-koktélos palackot kíséreltek meg bedobni a Szolnok megyei és a Szolnok városi bíróság épületébe a Somogyi Béla utcából hétfőn. Egy földszinti dupla ablak külső része betört, a palack megállt a két ablak között, a benne lévő folyadék nem gyulladt meg - közölte a rendőrség.

MTI Itthon

Megerősítik a rendőri jelenlétet a nyáron Szolnok megyében

Fokozott jelenléttel és megelőző intézkedések bevezetésével őrzik a nyáron Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrei a turisztikailag frekventált települések és rendezvények biztonságát - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


A címlapról ajánljuk