Tokfalvi Elek Itthon

Pihenő a Gösserben

Mi szükség volt arra, hogy a TASZ, tiszta szívének és tiszta pólóinak erejében bízva meghívja kávézni a szerinte félős „Zsoltit”, hátha sikerül felszínre hozni a lelkében lappangó jóságot?

hvg.hu Kult

Százak emlékeztek Somló Tamásra a Tabánban - fotók

Több százan emlékeztek meg a tegnap elhunyt Somló Tamásra a Tabánban. Ott volt mások mellett Török Ádám, Pajor Tamás, Till Atilla, Vágó István, Gréczy Zsolt, a DK szóvivője és Besenyei Péter műrepülő. A résztvevők gyertyát gyújtottak a zenész emlékére, és az összegyűlteknek lejátszották a legismertebb dalait is.

MTI Kult

Egész éjjel nyitva lesz négy fővárosi művészmozi jövő pénteken

A korábban megjelent filmek mellett négy premier előtti és egy premiervetítés is szerepel a 3. Artmozik éjszakájának programjában. Május 16-ról 17-re virradóra éjszaka a Toldi, a Művész, a Puskin és a Tabán mozi lesz nyitva Budapesten. Elővételi áron ezen a héten csütörtökig lehet karszalagot venni.

M. László Ferenc Itthon

"Új vigalmi negyed"? – Lázongó civilek ostromolják a budai elit-szórakozóhelyet

Lázonganak a legnagyobb budai zöldterület, a Tabán megmentéséért küzdő civilek a park közepére épített wellnessközpont és szórakozóhely ellen. A helyi lakosok szerint az éjjel is nyitva tartó terasz annyira hangos, hogy nem tudnak aludni tőle, ráadásul az Oxygen elé tervezett parkoló „sebet ejtene” a parkon. A szórakozóhely zajszintméréssel próbálja lezárni a vitát, az önkormányzat pedig fogadkozik, hogy nem tervez parkolót. Az iratok és egy polgármesteri levél viszont mást mutat.

R.A. Kult

Valaki ezért fizetni fog - Bezárnak a művészmozik?

Minden évben felmerülnek az Art-mozik finanszírozása körüli gondok, melyek szerencsés esetben néhány héten belül megoldódnak, rosszabb esetben viszont bezáratják azokat. Kinek állna érdekében, ha megszűnnének a budapesti művészmozik? És kinek jó, ha megmaradnak?

hvg.hu Élet+Stílus

Megmentené a Kinót egy másik budapesti mozi

Szolidaritásként felajánlja egy heti bevételét a budapesti Kino mozinak a Cirko-Gejzír, amely közleményében arra buzdította a többi artmozit és kulturális intézményt, hogy csatlakozzon a kezdeményezéséhez. A Kino működtetői ma közölték, hogy nyolc napot kaptak tartozásaik kifizetésére.

hvg.hu Kult

Bezárhat a Kino és a Tabán mozi

Nyolc napot kapott a Kino és a Tabán mozi a Budapest Film Zrt-től hétfőn, hogy rendezze bérleti díj tartozását - közölték a mozit működtetők egy YouTube-üzenetben.

Marx testvérek Plázs

Városbéli puhányok, irány a természet!

Dobjuk el a hírlapot. Ne féjszbukozzunk. Ne mossunk autót. Induljunk hiperaktív lustálkodásra. Aki fejest ugrik a hosszú hétvégébe, bizonyára azon kapja magát a munka ünnepén, hogy a négy nap mint a tavaszi szellő tovalibbent, és az elmúlt lehetőség az eljövendő nyári sirokkóval együtt elviselhetetlenül nyomasztja. Több meteorológiai giccs nem jut eszünkbe, ezért íme, a négynapos hosszú hétvégére ajánlott, az ország jelentős területére érvényes programajánló.

hvg.hu Napi merítés

Amikor piros hó esett Budapesten

Majd ha piros hó esik! – valaminek az esélytelenségét fejezi ki ez a mondás, Budapesten azonban mégis megtörtént egyszer a lehetetlen, vagyis piros hó esett, 71 évvel ezelőtt.

life-style.hu Shake

Mi lesz a Tabánnal? - fotó

Van ugyan egy koncepció a terület hasznosításáról, de ez még csak ötlet szintjén merült fel, ráadásul köze sincs ahhoz...

hvg.hu Itthon

Több ezren tiltakoznak a tabáni borospincék tervei ellen

Április elején Bojár Iván András, Budapest városarculat-tervező tanácsnoka közzétette javaslatát, amelyben kifejtette, hogy a Tabáni Park alulhasznosított terület, a turizmus számára kevésbé vonzó, így a helyi idegenforgalom fellendítése érdekében a magyar borvidékeket bemutató 22 borospincét kellene benne kialakítani. A kerületi lakosok az elképzelést átgondolatlannak találták és tiltakozó aláírások gyűjtésébe kezdtek. A mintegy 3412 aláírást tartalmazó íveket és 8 civil szervezet tiltakozó leveleit szombaton adták át a Főpolgármesteri Hivatal kabinetfőnökének, dr. Szeneczey Balázsnak.

1 2

A címlapról ajánljuk