Balla István Itthon

Tízosztályos iskola, új szakképzés – mi is van a Kockás könyvben?

Lebontanák a centralizált fenntartási rendszert, megszüntetnék a pedagóguskamarát és az életpályamodellt, az oktatási büdzsét a GDP hat százalékában rögzítenék. Elolvastuk a Civil Közoktatási Platform által kidolgozott Kockás könyvet, amelyet a Tanítanék tárgyalási alapnak tekint a közoktatás újraszabályozásában.

hvg.hu Itthon

És akkor Orbán Viktor végre beköltözhet a budai Várba

Mi várható 2017-ben a belpolitikában és Magyarországon? Épül-szépül az ország sok-sok milliárdért tovább, jön a vizes vb, köztársasági elnököt is választanak, és kiderül az is, ki lesz a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

Nagyítás

Ilyen volt 2016 Magyarországon

Mozgalmas év volt az idei. Meneteltünk pedagógusokkal Miskolcon és Budapesten, végigkövettük az Uber-elleni taxistüntetéseket, ott voltunk a Nemzeti Választási Irodában történt incidensnél. Számos cikkben foglalkoztunk a Népszabadság bezárásával, a Quaestor-botrány körülményeivel, megmutattuk a körúti robbantás helyszínét, október 23-a pofonjait. Válogatás az itthoni események képeiből.

MTI Itthon

Magyar Idők: Radikális akciókat indít a Tanítanék Mozgalom

Még az idén felfigyelhetünk a Pukli István nélkül maradt Tanítanék váratlan akcióira – mondta a kormánypárti lapnak a mozgalom egyik vezetője. A Tanítanék várja, hogy a kormány meghívja őket arra a konferenciára, amelyen a Nemzeti alaptanterv új koncepcióját vesézik ki. De eddig még nem jött meghívás.

hvg.hu Itthon

Pukli egyelőre nem alapít pártot

Bár a napokban egy új konzervatív pártról beszélt, az igazgatói posztot otthagyó Pukli István egyelőre nem tervezi, hogy pártot alapítson.

hvg.hu Itthon

Pukli otthagyja a Teleki Blanka Gimnáziumot

Nem indul újra a Teleki igazgatói posztjáért Pukli István, a Tanítanék Mozgalom volt vezetője. Ehelyett olyan konzervatív pártot szeretne, amelyet "nem a pénz és hatalom hajt". Hangsúlyozta, hogy nem keresték meg a kormányból, nem azért hagyta ott a mozgalmat, hogy gesztust tegyen a hatalomnak.

hvg.hu Itthon

"Miskolc újra megszólal" - nyílt levelet írtak a tanárok

Nem valósultak meg a követeléseik és a kormányzati ígéretek sem lassan egy évvel a miskolci tanárlázadás után - írta nyílt levelében a Tanítanék Mozgalom és több szakszervezet helyi képviselője. Most arra kérnek mindenkit, csatlakozzanak a nyílt levélhez és küldjék el panaszaikat az oktatásért felelős minisztériumoknak és a Kliknek is.

Mizsur András Itthon

Pukli kiugrásával még jól is járhat a Tanítanék mozgalom

A Kétfarkú Kutya Pártéhoz hasonló szerveződéssel ellensúlyozhatja a Tanítanék mozgalom, hogy a Teleki Blanka igazgatójának kilépésével elveszítette legismertebb arcát. Október 23-án lehet az első főpróbája annak, hogy meddig tart ki a népszavazási kampányban látott civil aktivitás.

hvg.hu Itthon

A tanárokat is tanítja valamire a menekültek elleni gyűlöletkampány

A Tanítanék Mozgalom is csatlakozik a jövő pénteki Kossuth téri demonstrációhoz, amelyet Alföldi Róbert és több civil szervezet kezdeményezett, és további művészek csatlakoztak hozzá. A kormánykritikus tanárok szerint a gyűlöletkampány morálisan és pedagógiailag is rendkívül aggályos.

Mizsur András Itthon

Pukli nem ad több óriási karót Orbánnak?

Meglepő nyilatkozatokat tettek az elmúlta napokban a Tanítanék mozgalom vezéralakjai, a háttérben zajló mozgások azonban nem arra utalnak, hogy ki akarnának egyezni a kormánnyal.

1 2 3
A címlapról ajánljuk