Szalai Anna Itthon

Kezdődhet az M3-as metró felújítása

Szerződést köthet BKV a hármas metró északi szakaszának felújítására kiírt tender győztesével. A Strabag 24,1 milliárdért végzi el a munkát.

MTI Itthon

Bocskai úti fák, hová tüntetek?

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Párbeszéd, az ellenzéki párt ugyanis törvénytelennek tartja a Bocskai úti fák kivágását, mivel Tarlós István főpolgármester nem tájékoztatta a lakókat.

MTI Itthon

A BKK-nál sem értik, mi baj volt a metrópótló-tenderrel

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója mondvacsinált, szakmailag elfogadhatatlan okra hivatkozva semmisítette meg a 3-as metró buszos pótlására kiírt tendert a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint – írja a Népszava.

MTI/hvg.hu Itthon

Tarlós belebakizott a Széll Kálmán tér átadásába

Átadták hivatalosan is a fővárosi Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot pénteken. A főpolgármester véletlenül egyszer ugyan Széna térről beszélt, az érintett kerületi polgármestereket pedig nem hívták meg, de legalább elkészült a milliárdokból felújított tér.

hvg.hu Itthon

Félmilliárd forintos előleget kapott a kormánytól Budapest

A főváros addig kapja a havi 500 milliós összeget, ameddig nem születik meg az elővárosi közlekedés átvételéről szóló végleges megállapodás. Az összeg várhatóan csak a költségek felére lesz majd elegendő, de a kormány megígérte Tarlósnak, hogy később elszámolnak a pénzzel.

hvg.hu Itthon

Tarlós a fideszesekkel küzd, ami a Fidesznek is fájhat még

Tarlós István a BKV finanszírozása körül kialakult éles vitáról beszélve rendszeresen utalt a Fideszen belüli viszonyokra a Heti Válasznak adott interjújában. Elmondása szerint több kormányközeli ember ellenségesen tekint a fővárosra, de a főpolgármester ezzel igyekszik nem foglalkozni, házon belül rendszeresen küzd a fővárosért. A BKV ügye azonban egy politikai huzavona része lehet a lap szerint, mert Tarlós nem vállalta a nyílt harcot Simicska Lajossal szemben.

hvg.hu Itthon

Az állam fizetett a BKK-nak, legalábbis ami kötelező volt

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén 18 milliárd forint támogatást biztosít a főváros számára a BKK működtetésére, ám ez 6 milliárddal kevesebb, mint korábban. A minisztérium szerint nem maradtak adósak a BKK felé, bár Tarlós István főpolgármester szerint az állam nem adott egy forintot sem az agglomerációs közlekedéshez a tavalyi évben.

Kapcsándi Dóra Itthon

Rogán: nem adjuk oda a fővárosnak a parkolási pénzeket

Tarlós István főpolgármester a BKV megmentésére tett javaslatai között kezdeményezte a kormánynál, hogy a parkolási díjakat vegyék el a kerületektől, és a pénzt a BKV-ra költsék. A kerületi polgármestereknél süket fülekre talált a kezdeményezés, a kormány még vizsgálja Tarlós javaslatait.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Tarlós szerint mégiscsak Rogán dobta be az útdíjat

Sajtótájékoztatót tartott Tarlós István, miután részt vett azon a kormányülésen, amely a BKV egyre tarthatatlanabb helyzetére kereste a megoldást. A főpolgármester elmondta: Rogán Antal volt az előterjesztője a hétfőn nagy port felvert, havi 10 ezer forintos útdíj bevezetésének, de szerinte a miniszterelnököt sem biztos, hogy mindenről pontosan tájékoztatták a fővárosi tömegközlekedési cég ügyében.

MTI/hvg.hu Itthon

Tarlós: Debrecen lehet a legnagyobb város

A BKV januárban csődbe mehet, több közlekedési beruházás is leállhat, ha nem változtatnak a finanszírozási rendszeren. - mondta el szombati rendkívüli sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester.

hvg.hu Kult

Bodó Viktor is levelet írt Dörner kinevezése miatt

Hámori Gabriella színésznő után Bodó Viktor is nyílt levélben fogalmazta meg ellenérzéseit Tarlós István főpolgármester döntéséről, hogy Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház igazgatójának. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő is megszólalt az ügyben.

MTI Itthon

Tarlós a Siemensszel is tárgyalni fog a 4-es metróról

Tarlós István főpolgármester heteken belül tárgyalásokat kezdeményez a négyes metró áramellátását, automatikus vonalvezérlését és biztosítási rendszerét szállító és kiépítő Siemensszel - írta csütörtöki számában a Népszabadság a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatójára hivatkozva.

1 2 3

A címlapról ajánljuk